Vastaa kyselyihin ratikan vaikutuksista liikkumistottumuksiin

maanantaina 13. toukokuu 2024 klo 06.00

Kahdessa eri kyselyssä selvitetään ratikan vaikutuksia liikkumistottumuksiin. Kyselyt ovat osa Tampereen yliopistolla käynnissä olevaa diplomityötä, jossa tutkintaan ratikan vaikutuksia liikkumistutkimuksiin Hervannan raitiotiehaaralla. Härmälänrannan ja Lentävänniemen aluetta koskeva kysely toimii työ vertailukohteena. Kyselyt ovat avoinna 13.5. .–2.6.2024.

Kysely Hervannan raitiotiehaaran käyttäjille

Kyselyyn toivotaan vastauksia henkilöiltä, jotka käyttävät ratikkaa Hervannan raitiotiehaaralla (Turtola–Hervantajärvi) edes satunnaisesti. Kyselyyn toivotaan vastauksia erityisesti henkilöiltä, jotka ovat käyttäneet kyseisellä alueella joukkoliikennettä jo ennen raitiotien valmistumista.

Vastaamalla autat ymmärtämään Hervannan raitiotiehaaralla liikkuvien henkilöiden liikkumistottumuksia sekä sitä, miten raitiotien valmistuminen on vaikuttanut ihmisten suhtautumiseen joukkoliikenteeseen. Kysely on osa Tampereen yliopistolla käynnissä olevaa diplomityötä, jossa tutkitaan ratikan vaikutuksia liikkumistottumuksiin.

Kysely sisältää monivalintakysymyksiä, väittämiä sekä yhden karttakysymyksen, johon on mahdollista vastata myös puhelimella. Kyselyyn vastaaminen kestää noin 5–7 minuuttia, ja vastaukset käsitellään nimettömästi. Kyselyyn vastaamisen alaikäraja on 15 vuotta.

Linkki kyselyyn 

Kysely joukkoliikenteen käyttäjille Härmälänrannan tai Lentävänniemen alueella

Kyselyyn toivotaan vastauksia henkilöiltä, jotka käyttävät joukkoliikennettä Härmälänrannan tai Lentävänniemen alueella edes satunnaisesti. Vastaamalla autat ymmärtämään näillä alueilla liikkuvien henkilöiden liikkumistottumuksia sekä suhtautumista joukkoliikenteeseen.

Kysely on osa Tampereen yliopistolla käynnissä olevaa diplomityötä, jossa tutkitaan ratikan vaikutuksia liikkumistottumuksiin Hervannan raitiotiehaaralla, ja Härmälänranta ja Lentävänniemi toimivat työn vertailukohteina.

Kysely sisältää monivalintakysymyksiä, väittämiä sekä yhden karttakysymyksen, johon on mahdollista vastata myös puhelimella. Kyselyyn vastaaminen kestää noin 5 minuuttia, ja vastaukset käsitellään anonyymeinä. Kyselyyn vastaamisen alaikäraja on 15 vuotta.

Linkki kyselyyn