Matkan suunnittelu

Nysse palvelut ovat helppoja ja huolettomia

Pienellä suunnittelulla voit tehdä ensimmäisestä matkastasi mukavan – ja seuraavat sujuvatkin jo rutiinilla. Reittiopas avustaa matkan suunnittelussa kotiovelta päämäärääsi asti. Bussissa ja Ratikassa on käytössä yhteiset liput, joten voit yhdistellä matkaasi eri liikkumisvälineitä tarpeen mukaan.

Joukkoliikennevälineiden kyytiin pääsee useimpien apuvälineiden ja kulkuvälineiden kanssa. Jos matka pysäkille on pitkä, voit ajaa omalla autolla liityntäparkkiin ja jatkaa matkaa joukkoliikenteellä.

Lempäälän, Nokian, Oriveden ja Tampereen välillä kulkeva voi taittaa matkan nopeasti myös junalla, jossa matkan maksu hoituu Nyssen kausilipulla. Ovelta ovelle kuljetuspalvelua tarvitsevan kannattaa tutustua kunnalliseen palveluliikenteeseen.

Ennen matkaa

Tarkista matkan tiedot reittioppaasta

Reittiopas tarjoaa reaaliaikaset aikataulut sekä tiedot palvelumuutoksista. Palvelu toimii yleisimmillä laitteilla ja selaimilla. Erillistä sovellusta ei tarvitse asentaa. Reittioppaan käyttöohje ›


Lataa matkakortti tai osta mobiililippu ennen matkaa

Nyssen liikennöintialue on jaettu kuuteen vyöhykkeeseen A-F. Tampereen keskusta on vyöhykkeellä A. Lipulle valitaan aina vähintään kaksi vierekkäistä vyöhykettä. Lisätietoja vyöhykkeistä ›


Ole ajoissa pysäkillä

Välipysäkkien aikataulut ovat arvioita. Erilaisista tilanteista johtuen aikataulusta voidaan poikeata muutamia minuutteja. Heiluta kättä bussipysäkillä, kunnes bussi vilkuttaa pysäkin suuntaan. Ratikka pysähtyy jokaisella pysäkillä, joten merkkiä ei tarvitse antaa. Lisätietoja pysäkeistä ›

Matkalla

  1. Pidä ovien edustat vapaana, jotta matkustajien siirtyminen on sujuvaa. Ratikan kyytiin noustaan keskiovista ja poistutaan etu- tai takaovesta. 

  2. Huomioi erityisryhmille varatut tilat ja pidä matkatavarat sylissä tai lattialla.

  3. Bussin seisomapaikat täytetään takaosasta alkaen. Siirry taaksepäin, kun tilaa vapautuu.

  4. Käytä musiikin kuunteluun kuulokkeita, huomioi kuitenkin muut matkustajat ja mahdolliset kuulutukset.


  5. Anna pysähtymismerkki bussille ajoissa. Paina stop-painiketta, kun näet pysäkkisi ylimpänä matkustamon reittinäytöllä. Ratikassa pysähtymismerkkiä ei tarvitse antaa, se pysähtyy aina jokaisella pysäkillä.