Pysäkki löytyy läheltä

Pysäkit on löytyvät keskustoista sekä keskeisten paikkojen, kuten koulujen, asemien tai liikuntapaikkojen läheisyydestä. Reittiopas neuvoo lyhimmän matkan pysäkille, jos alue on sinulle vieraampi. Käytetyimmillä pysäkeillä kyytiä voi odotella katoksessa, säältä suojassa.

Bussin kyytiin kättä heilauttamalla

Kun bussi lähestyy pysäkkiäsi, heilauta kättä kunnes bussi vilkuttaa pysäkin suuntaan. Siitä tiedät, että kuljettaja on nähnyt merkkisi. Kyytiin noustaan pääsääntöisesti etuovesta. Linjalla 2 on kokeilu, jossa kyytiin voi nousta myös keskiovelta. Lippulaite sijaitsee etuovella (linjalla 2 myös keskiovella). Käytä lippusi lukijassa jokaisella matkallasi.

Lastenvaunujen ja -rattaiden sekä pyörätuolin kanssa noustaan aina kyytiin keskiovelta. Polkupyörien ja muiden isojen matkatavaroiden kanssa voi kyytiin nousta keskiovelta, mutta matka on maksettava lipun lukijalaitteella tai kuljettajalle.

Esteettömät matkat Ratikalla

Ratikalle ei  pysähtymismerkkiä tarvitse antaa, sillä se pysähtyy jokaisella pysäkillä. Kyytiin noustaan vaunun tasolta keskiovista, joiden lähesyydessä lippulaitekin sijaitsee. Etu- ja takaovet ovat ensisijaisesti poistumista varten. Ovet saa auki omalla painikkeella, jos ne eivät aukea automaattisesti. Ovien yläpuolella olevat symbolit osoittavat paikat vaunuille, pyörätuolille, polkupyörälle tai lemmikkieläimelle.

Lähtöasemat

Lähtöasemilta lähdetään aikataulun mukaisesti, joten keskeisillä pysäkkialueilla vaihdot linjalta toiselle onnistuvat helposti.

Monella keskustan pysäkillä on digitaalinen aikataulunäyttö, josta linjan saapumisen tai palvelumuutokset voi tarkistaa. Pysäkit on pääosin varustettu katoksella.

Pysäkkialuekartat ›

Välipysäkit

Reitin varrella olevilla välipysäkeillä on hyvä varautua muutaman minuutin poikkeamiin, sillä aikataulut ovat arvioita. Aikataulujen pitävyyteen voi vaikuttaa esimerkiksi keliolosuhteet tai erilaiset tilanteet liikenteessä.

Reaaliaikaiset aikataulut löytyvät reittioppaasta pysäkin nimellä, numerolla tai valitsemalla pysäkin linjan reittitiedoista. Reittiopas toimii nettiselaimella. Erillistä sovellusta ei tarvitse asentaa.

Reittiopas ›

Tarkista aikataulut reittioppaasta

Pysäkeillä ei ole painettuja aikatauluja, sillä palvelumuutoksia voidaan tehdä usein ja nopeasti Korona-epidemian sekä lukuisten rakennustyömaiden vuoksi.

  • Monelta keskeiseltä pysäkiltä löytyy digitaalinen aikataulunäyttö.
  • Reaaliaikaiset aikataulut voi tarkistaa reittioppaasta.
  • Linjakohtaisen aikataulun voi noutaa palvelupisteeltä tai muusta jakelupisteestä. Jakelupisteet ›

Reittioppaan käyttöohje ›