Pysäkki löytyy läheltä

Pysäkit on sijoitettu keskuksiin, asuinalueille ja keskeisten paikkojen, kuten koulujen, asemien tai liikuntapaikkojen läheisyyteen. Reittiopas neuvoo matkan pysäkille, jos alue on sinulle vieraampi. Käytetyimmillä pysäkeillä kyytiä voi odotella katoksessa, säältä suojassa.

Pysäkeillä ei tällä hetkellä ole tarjolla painettuja aikatauluja, sillä palvelumuutoksia tehdään nopealla tahdilla vallitsevan epidemiatilanteen sekä lukuisten rakennustyömaiden vuoksi. Monelta keskeiseltä pysäkiltä löytyy digitaalinen aikataulunäyttö. Kaikkien pysäkkien reaaliaikaiset aikataulut voi tarkistaa reittioppaasta. Linjakohtaisen aikataulun voi noutaa palvelupisteeltä tai muusta jakelupisteestä. Jakelupisteet ›

Bussin kyytiin kättä heilauttamalla

Kun bussi lähestyy pysäkkiäsi, heilauta kättä kunnes bussi vilkuttaa pysäkin suuntaan. Siitä tiedät, että kuljettaja on nähnyt merkkisi. Kyytiin noustaan pääsääntöisesti etuovesta. Linjalla 2 on kokeilu, jossa kyytiin voi nousta myös keskiovelta.

Lastenvaunujen ja -rattaiden sekä pyörätuolin kanssa noustaan aina kyytiin keskiovelta. Polkupyörien ja muiden isojen matkatavaroiden kanssa voi kyytiin nousta keskiovelta, mutta matka on maksettava lipun lukijalaitteella tai kuljettajalle.

Esteettömät matkat Ratikalla

Ratikalle pysähtymismerkkiä ei tarvitse antaa, sillä se pysähtyy jokaisella pysäkillä. Kyytiin noustaan keskiovista, joiden lähesyydessä lippulaitekin sijaitsee. Etu- ja takaovet ovat ensisijaisesti poistumista varten. Ovet saa auki omalla painikkeella, jos ne eivät aukea automaattisesti.

Ovien yläpuolella on symbolit, jotka osoittavat mistä vaunusta löytyy paikka vaunuille, pyörätuolille, polkupyörälle tai lemmikkieläimelle.

Lähtöasemat

Lähtöasemilta lähdetään aikataulun mukaisesti. Keskeisillä pysäkkialueilla vaihdot linjalta toiselle onnistuvat helposti. Kertamatkoilla vaihtoajat ovat 1-2 tuntia. Kausilipuilla matkoja voi tehdä rajattoman määrän.

Monella keskustan pysäkillä on digitaalinen, reaaliaikainen aikataulunäyttö, josta linjan saapumisen tai palvelumuutokset voi tarkistaa. Pysäkit on pääosin varustettu katoksella.

Pysäkkialuekartat ›

Välipysäkit

Reitin varrella olevilla välipysäkeillä on hyvä varautua muutaman minuutin poikkeamiin, sillä aikataulut ovat arvioita. Aikataulujen pitävyyteen voi vaikuttaa esimerkiksi keliolosuhteet tai erilaiset tilanteet liikenteessä.

Reaaliaikaiset aikataulut pysäkeille löytyvät reittioppaasta pysäkin nimellä, numerolla tai valitsemalla pysäkin linjan reittitiedoista. Reittiopas toimii yleisimmillä laitteilla ja selaimilla. Erillistä sovellusta ei tarvitse asentaa.

Reittiopas ›

Unohtuiko matkakortti?

Jos sinulla ei ole vielä matkakorttia, osta lippu pysäkillä Nysse Mobiili -sovelluksesta.

  • Kertalippu sopii äkilliseen tarpeeseen muutamalle matkalle. Lippu on voimassa 90 minuuttia sen ostohetkestä alkaen.
  • Vuorokausilippu kannattaa hankkia, kun tiedossa on useampi matka yhdelle, tai parille päivälle. Lippu on voimassa 24 tuntia sen ostohetkestä alkaen.

Nysse Mobiili käyttöopas ›