Nyssen liput käyvät myös ratikassa

Matkat maksetaan ratikassa Nyssen matkakortin arvo- tai kausilipulla tai Nysse Mobiilista ostetulla mobiililipulla, jotka luetaan busseista tutuilla laitteilla aina kyytiin noustessa. Laitteet löytyvät ovien läheisyydestä.

Pankkikorttien lähimaksu otetaan käyttöön keväällä 2021 sekä ratikassa että busseissa. Lähimaksulla voi aluksi maksaa kertamaksun.

Ratikassa ei myydä kertalippuja. Kertalipun voi ostaa ennakkoon jälleenmyyntipisteistä (myynnin aloituksesta tiedotetaan erikseen). Lipussa on mobiililipusta tuttu QR-koodi, joka näytetään laitteelle aina kyytiin noustessa. Lipulla voi matkustaa yhden vaihdottoman matkan. Bussissa kertalipun voi toistaiseksi ostaa myös käteisellä.

Vaihdolliset matkat

Ratikka kulkee vyöhykkeillä A ja B. Ratikalle ei tarvitse antaa pysähtymismerkkiä pysäkillä eikä kyydistä poistuessa, sillä se pysähtyy automaattisesti jokaisella pysäkillä.

Lippujen vaihto-oikeudet (90 min) ovat voimassa sekä ratikassa, että bussissa. Matkakortti tai  mobiililippu näytetään lippulaitteella myös vaihtojen yhteydessä. Bussista käteisellä ostettu kertalippu näytetään tarkastajalle tarvittaessa.

Maksuttomuus

Ratikassa on voimassa Nyssen lippusäännöt. Bussissa maksutta matkustavat saavat matkustaa maksutta myös Ratikassa. Esimerkiksi lastenvaunujen kanssa pääsee maksutta kyytiin kummassakin liikennevälineessä.

Lue lisää maksuttomuudesta ›

Matkatavarat

Myös matkatavaroihin ja kulkuvälineiden, esim. polkupyörän kuljettamiseen sovelletaan yhteisiä sääntöjä. Käytännössä yli 7-vuotiaan kulkuvälineestä veloitetaan matkustajan ikäryhmän kertamaksu (arvolippu, mobiilikertalippu tai kertalippu).

Lue lisää kulkuvälineiden kuljettamisesta ›

Linkkejä ja lisätietoa

Nyssen asiakaspalvelu


p.