Nyssen liput käyvät myös Ratikassa

Voit maksaa ratikkamatkasi matkakortilla, mobiililipulla tai lähimaksulla. Samalla lipulla vaihdat Ratikasta bussiin, bussista Ratikkaan ja kausilipulla vielä vaikka junaankin. Ratikka kulkee vyöhykkeillä A ja B. Jos matkasi jatkuu kauemmas, valitse lipulle koko matkasi vyöhykkeet.

Ratikalle ei tarvitse antaa pysähtymismerkkiä pysäkillä eikä kyydissä, sillä se pysähtyy jokaisella pysäkillä.

Vahvista matkalippusi jokaisella matkalla lippulaitteella, joka löytyy keskioven läheisyydestä.

Käteinen kelpaa vain bussissa ja myyntipisteillä

Ratikan kuljettaja ei myy lippuja. Jos käytössäsi on vain käteistä, osta ennakkolippu asiakaspalvelusta. Lipussa on QR-koodi, joka näytetään lippulaitteen pohjassa olevaan lukijaan. Lippu on voimassa 90 minuuttia.

Bussista ostetussa kertalipussa ei ole QR-koodia. Jos vaihdat bussilipulla Ratikan kyytiin, näytä lippu tarvittaessa tarkastajalle.

Ratikassa ja bussissa on yhteiset matkustussäännöt

Maksutta kuljetamme pyörätuolia käyttävät matkustajat, lastenvaunujen ja -rattaiden kanssa matkustavat sekä 06-vuotiaat lapset ja heidän pienet kulkuvälineensä. Myös rollaattoria käyttävät matkustajat saavat matkustaa maksutta 9.8.2021 alkaen. Lue lisää maksuttomuudesta ›

Suurten kulkuvälineiden, kuten polkupyörien ja sähköpotkulautojen kuljettamisesta veloitamme kertamaksun ja yölisän. Lue lisää kulkuvälineiden kuljettamisesta ›

Linkkejä ja lisätietoa

Nyssen asiakaspalvelu


p.