Apu- ja kulkuvälineet

Jotta matkasi taittuisi sujuvasti määränpäähän asti, mukanasi voi olla apu- tai kulkuväline. Kulkuvälineillä liikkuminen bussissa tai ratikassa on kielletty turvallisuuden vuoksi. Apuvälineiden, kuten pyörätuolin tai rollaattorin käyttö on sallittu.

Huolehdi koko matkan ajan, että kulkuvälineesi pysyy paikallaan eikä pääse liikkumaan tai kaatumaan. Pieni skeittilauta ja taitettu skuutti kulkee mukana kantaen, huolehdi kuitenkin ettei niistä koidu muille matkustajille haittaa.

Kielletyt kulkuvälineet

Rullaluistimilla ei voi nousta bussin eikä ratikan kyytiin turvallisuussyistä. Emme kuljeta seuraavia kulkuvälineitä niiden koon tai turvallisuusseikkojen vuoksi:

  • 7 vuotta täyttäneiden tavarapyöriä, nojapyöriä tai kolmipyöriä
  • potkukelkkoja (pyörilla tai liukujalaksilla) tai rollaattorimaisia potkupyöriä
  • sähkömopoja tai -skoottereita.

Maksut isoista kulkuvälineistä

Polkupyörälle on ostettava kertalippu Nyssen liikenteessä.Isoille kulkuvälineille on ostettava bussissa ja ratikassa kertalippu. Lipun lisäksi veloitetaan yölisä kello 00.00 - 04.40.

Maksu veloitetaan 7 vuotta täyttäneen kulkuvälineestä, joka ei kulje mukana kantaen ja vie merkittävästi tilaa muilta matkustajilta (esim. polkupyörä, potkulauta tai tasapainolauta).

  • Maksa kertalippu matkakortilla. Käytä matkakorttisi lippulaitteella uudelleen oman maksusi jälkeen. Hinta veloitetaan oman ikäryhmäsi mukaan matkakortin arvolta.
  • Osta kertalippu Nysse Mobiilissa. Valitse lipulle oma ikäryhmäsi. Näytä molempien lippujen QR-koodit kyytiin noustessasi lippulaitteella.
  • Voit käyttää lähimaksua vain, jos maksat oman matkasi muulla maksutavalla. Lähimaksulla voi maksaa vain yhden lipun kerrallaan.

Junamatkoilla toimitaan VR:n ohjeiden mukaan. Lue ohjeet VR:n verkkosivuilta ›

Maksutta kuljetamme

Kuljetamme maksutta apuvälineet sekä pienet kulkuvälineet, jotka kulkevat mukana kantaen eivätkä vie tilaa muilta matkustajilta. Maksuttomia kulkuvälineitä ovat mm.

  • alle 7-vuotiaan lapsen polku- tai potkupyörä
  • kokoon taitettu polkupyörä
  • skeittilauta, pieni potkulauta ja pieni tasapainolauta

Matkustajan on maksettava oma matkansa haluamallaan tavalla, ellei hän ole oikeutettu maksuttomaan matkaan.

Varaudu ruuhka-aikoihin

Varauduthan, että erityisryhmien paikat voivat olla jo varattu, sillä tilat apu- ja kulkuvälineille ovat rajalliset. Kyytiin noustaan saapumisjärjestyksessä ja erilaisia asiakasryhmiä ei ole priorisoitu.

Ruuhkaisinta on arkisin kello 7-9 ja 14-18. Seuraavan vuoron saapumisen voi tarkistaa reittioppaasta.

Reittiopas