Lapset 7-16

Onni-nalle ja Nyssen matkakortti.Joukkoliikenne on lapselle turvallinen ja hauska tapa matkustaa paikasta toiseen. 7–16-vuotiaat matkustavat lasten lipulla. Alle 7-vuotiaat eivät tarvitse lippua. 

Lapselle oma matkakortti

Helpoin ja edullisin vaihtoehto lapsille on matkakortti. Matkustamista varten matkakortille voi ostaa kausilipun tai matkakortille ladattavia arvolippuja, joilla voi maksaa kertamatkan.

Nella.fi-verkkopalvelusta tilaat kortin vaivattomasti suoraan kotiin myös lapsellesi. Matkakortin voi hankkia hyvissä ajoin ennen lapsen 7-vuotissyntymäpäivää. Lisätiedot matkakortin tilaamisesta ja toisen puolesta asioinnista näet Nella.fi käyttöohjeissa.

Nysse Mobiili -sovelluksesta voi tarvittaessa ostaa ikäryhmän mukaisen kertalipun ennen matkaa, jos matkakortti on hukassa.

Lapset 0–6

Alle 7-vuotiaat saavat matkustaa maksutta vanhemman matkustajan mukana. Pienimmät matkustajamme saavat asiakaspalvelusta halutessaan pahvisen harjoittelukortin.

Lastenvaunut ja -rattaat

Lastenvaunujen ja -rattaiden kanssa matkustavalta ei peritä maksua. Lapsen on matkustettava vaunuissa tai rattaissa koko matkan ajan. 

Katso ohjeet ja vinkit lastenvaunujen ja -rattaiden kanssa matkustamiseen Esteettömyys-sivultamme. 

Esteettömyys

Etuja koulumatkoihin?

Esi- ja perusopetuksen oppilas saattaa olla oikeutettu maksuttomiin koulumatkoihin. Nyssen matkakortille ladattavan koululipun voi myöntää kotikuntasi perusopetus tai yksityinen koulu.

Koululippu

Päiväkotiryhmät

Varhaiskasvatuksen ryhmissä saa yhden hoitajan mukana matkustaa maksutta enintään 6 lasta. Ryhmien on suositeltavaa matkustaa työ- ja koulumatkaliikenteen ulkopuolella.

Turvallisesti Nyssellä

Lasten kanssa on hyvä säännöllisesti kerrata liikennesääntöjä ja jutella joukkoliikenteessä matkustamisesta. Viimeistään siinä vaiheessa, kun lapsi lähtee yksin matkustamaan, on hyvä vielä käydä yhdessä läpi, miten missäkin kulkuvälineessä toimitaan.

Alla olevalla videolla Onni-nalle ystävineen matkustaa Nyssen kyydissä ja ohjeistaa, miten matkustaminen sujuu turvallisesti.

Onni-nallen video nyt myös englanniksi ja ruotsiksi. The video now also in English and Swedish. Video nu även på engelska och svenska.

Onni the bear and friends travel with Nysse (Youtube)

Opasta lasta joukkoliikenteen käyttöön

Jutelkaa liikennesäännöistä ja joukkoliikenteessä toimimisesta.

Harjoitelkaa matkaa yhdessä lapsen kanssa.

Näytä hyvää esimerkkiä ja ole kannustava.

Koko perhe liikkeellä – Nyssellä riittää vaihtoehtoja

Rasse-koira heiluttaa matkakorttia.Oli kyse päivittäisestä koulumatkasta tai viikonlopun huvittelusta ympäri Tamperetta, Nyssen lippuvalikoimasta löytyy vaihtoehto monenlaiseen menoon ja monenikäiselle matkustajalle.

  • Kausilippu on paras ja edullisin vaihtoehto säännölliseen liikkumiseen. Lapset ja nuoret saavat kausilipuistakin alennusta.
  • Satunnaiset matkat voi maksaa matkakortille ladattavilla arvolipuilla tai Nysse Mobiili -sovelluksessa.
  • Kertalippuja voi maksaa myös lähimaksulla liikennevälineissä. Huomaathan, että lähimaksulla voi maksaa vain yhden henkilön matkoja kerrallaan.
  • Lastenvaunujen ja -rattaiden kanssa matkustavalta ei peritä maksua joukkoliikenteessä.

Yhdessä teemme kestävän tulevaisuuden

Lapset kannattaa totuttaa kestäviin kulkutapoihin pienestä pitäen:

  • Suosikaa pyöräilyä ja kävelyä aina, kun mahdollista. 
  • Käyttäkää joukkoliikennettä pidemmillä matkoilla.
  • Yhdistelkää eri kulkumuotoja ja kokeilkaa erilaisia tapoja kulkea tuttuja reittejä.

Tampereen kaupunki aikoo olla hiilineutraali vuonna 2030, mikä tarkoittaa vähintään nykyisten liikennepäästöjen puolittamista. Tavoitteena on nostaa kestävien liikennemuotojen – kävelyn, pyöräilyn ja joukkoliikenteen – osuus 69 prosenttiin. Omalla liikkumisellaan jokainen meistä voi vaikuttaa liikennepäästöihin!

Nyssen Liiku kestävästi -logo.

Onni-nallen puuhatehtävät

Lataa värityskuvia