NysseLab

Läntinen linjasto 2024: ensimmäinen linjastoluonnos

Ensimmäinen linjastoluonnos Nyssen läntiseen linjastosuunnitelmaan vuodelle 2024 on nyt nähtävillä. Voit tutustua suunnitelmaan karttapalvelussa, joka toimii parhaiten isoilla näytöllä.

Voit kommentoida linjastoluonnosta

  • karttapalvelussa › Palvelun oikeassa yläkulmassa on "Lisää kommentti" -painike, jota painamalla saat käyttöösi kommentointityökalun. Työkalulla voit klikata haluamaasi kohtaa suunnitelmassa ja jättää kommenttisi. Huomaa, että karttapalvelu toimii heikosti mobiililaitteilla.
  • sähköisellä lomakeella ›

Voit myös jättää myös julkisen kommentin linjastouutiseen ja seurata sivulla käytävää keskustelua. Huomaathan, että kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.

Läntinen linjasto 2024 -luonnos karttapalvelussa

Tuloksia: Liikkumiskyselyyn vastasi lähes 1 400 asukasta

Osana Läntinen linjasto 2024 -suunnittelua teimme keväällä 2022 liikkumiskyselyn alueen asukkaille. Liikkumiskyselyllä saavutettiin merkittävä määrä asukkaita ja kyselyyn saatiinkin lähes 1 400 vastausta. Iso kiitos kaikille vastanneille.

Liikkumiskyselyssä esille nousivat ennen kaikkea Länsi-Tampereella saavutetut onnistumiset Linjasto 2021 -muutosten osalta, kuten linjojen 7 ja 8 parantuneet vuorotarjonnat, nopea yhteys Länsi-Tampereelta Taysille sekä Ylöjärvellä nopeutuneet ja vaihdottomaksi muuttuneet linjareitit.

Nykyisessä linjastossa kritisoitiin muun muassa pidentyneitä matka-aikoja, Ylöjärvi–Lielahti-välisen linjan merkittävää muutosta, Siivikkalan muuttuneita joukkoliikenneyhteyksiä sekä Raholan ja Keskustorin välisen vaihdottoman yhteyden poistumista.  

Liikkumiskyselyn osalta moni vastaaja ilmoitti käyttävänsä joukkoliikennettä päivittäin tai viikoittain. Merkittävä osa vastaajista arvosti joukkoliikenteen suunnittelussa vaihdollista yhteyttä esimerkiksi ratikkaan, mikäli vuorotarjonta omalla asuinalueella kasvaa ja reitti on suoraviivainen sekä nopea.

"Vaihtaminen on mielestäni aivan ok, vaikka ihmisillä usein onkin hirveät ennakkoluulot sitä kohtaan.”

Läntisen palvelualueen uudistaminen

Kehitetään yhdessä!

NysseLab on joukkoliikenteen testilaboratorio, jossa otamme asiakkaat mukaan palveluidemme kehittämiseen. Järjestämme mm. kyselyitä, työpajoja ja palvelututkimuksia. Teemat vaihtelevat ja osallistujia kutsutaan mukaan kohderyhmittäin.

Tilaa Nyssen uutiskirje, niin saat tiedon seuraavista testeistä ja työpajoista sähköpostiisi.

Tilaa uutiskirje

Menneet

Lisätietoja sähköpostilla ›