Nysse Lab

Tampereen Ratikan matkakokemus

  • Osallistujahaku 2.11. - 6.12.2020
  • Tutkimusaika 1.1.- 31.3.2021, arkisin klo 8-16

Raitiovaunujen ja -raiteiden koeajot ovat jo pitkällä. Ratikan ovet avautuvat kaikille matkustajille ensi keväänä avoimen koeliikenteen käynnistyessä. Avoimessa koeliikenteessä, kuten myöhemmin varsinaisessa liikenteessäkin 9.8.2021 alkaen, matkat maksetaan Nyssen matkakortilla, Nysse Mobiililla tai maksukorttien lähimaksulla.

Palvelu viimeistellään asiakkaiden avulla

Ennen kevään avointa koeliikennettä, viimeistelemme ratikan matkakokemuksen asiakkaistamme koostuvien testiryhmien avulla. Testaamme esimerkiksi

  • sujuvaa siirtymistä pysäkiltä raitiovaunuun
  • matkantekoa liikkuvassa ratikassa
  • maksamisen helppoutta ja
  • vaunussa näkyvää matkustajainformaatiota.

Testiin voi kuulua yksittäisen matkaketjun läpikäyntiä tai siihen liittyvän toimenpiteen toistamista.

Tervetuloa mukaan vauvasta vaariin

Testiryhmään voi ilmoittautua kaiken ikäiset ihmiset Tampereelta ja lähiseudulta. Kokemusta joukkoliikenteestä ei tarvitse olla. Testaajien tulee olla käytettävissä tutkimusaikana 1.1. - 31.3.2021 sovittuina arkipäivinä klo 8-16. Sitova ilmoittautuminen yksittäiseen testipäivään tai -tapahtumaan sovitaan jokaisen testaamaan tulevan kanssa erikseen. Mukaan arvottava testaaja voi kieltäytyä mahdollisuudesta, jos tarjottava ajankohta ei sovi.

Testitilaisuudet taltioidaan mm. kuvaamalla ja videoimalla. Kuvia ja videoita voidaan käyttää Tampereen Ratikan ja Nyssen viestinnässä ja muissa julkisissa materiaaleissa. 

Osa testeistä tehdään ryhmissä ja niissä huomioidaan sen hetkiset terveysturvallisuudesta annetut suositukset. Testauksesta ei makseta palkkiota.

Erityisryhmille oma erillinen tutkimus

Tutkimus ei sisällä erityisryhmien estettömyyteen liittyviä teemoja. Erityisryhmien (esim. liikunta- ja aistirajoitteiset) matkakokemuksen tutkimus tehdään erikseen yhteistyössä Tampereen kaupungin yhdenvertaisuuskoordinaattorin kanssa. Lisätietoja yhdenvertaisuudesta Tampereella ›

Kiinnostuitko?

Testejä tehdään vuoden 2021 alussa arkipäivisin klo 8-16 välisenä aikana. Ajankohdat ilmoitetaan valituille hyvissä ajoin sähköpostilla. Sitovat ilmoittautumiset sovitaan testimatkustajien kanssa puhelimitse tai sähköpostilla.

Ilmoittaudu mukaan 6.12. mennessä. Testaajat valitaan arpomalla.  Kaikkien ilmoittautuvien yhteystiedot tallennetaan Nyssen viestintärekisteriin.

Ilmoittautuminen on päättynyt. Kiitos kaikille kiinnostuneille!

Viestintärekisterin tietosuojaseloste ›

Kehitetään yhdessä!

NysseLab on joukkoliikenteen testilaboratorio, jossa otamme asiakkaat mukaan palveluidemme kehittämiseen. Järjestämme mm. kyselyitä, työpajoja ja palvelututkimuksia. Teemat vaihtelevat ja osallistujia kutsutaan mukaan kohderyhmittäin.

Tilaa Nyssen uutiskirje, niin saat tiedon seuraavista testeistä ja työpajoista sähköpostiisi.

Tilaa uutiskirje ›

Menneet

Nysse Lab 1, 15.9. - 5.10.2020
Opiskelijan kausilippu Nysse Mobiiliin

Lisätietoja sähköpostilla ›