Oppilaitokset

Lippuja eri opintoasteille


Peruskoululaisen koululippu

Perusopetus tai yksityinen koulu voi myöntää peruskoululaiselle koululipun, joka sisältää 1 tai 2 maksutonta matkaa jokaiselle lukuvuoden koulupäivälle. Oppilas lataa lipun henkilökohtaiselle matkakortilleen Nella.fi-verkkopalvelussa tai Nyssen asiakaspalvelupisteessä.

Lipun myöntäjä, eli perusopetus tai yksityinen koulu, hallinnoi lippuun oikeutettujen tietoja NellaPro-etuussovelluksella. Lisätietoja lipun myöntämisen perusteista voi tiedustella oppilaitoksesta tai kunnalta.

Lippu on voimassa lukuvuoden jokaisena koulupäivänä. Järjestelmään merkitään koulupäiviksi kaikkien lippujärjestelmään kuuluvien kuntien kaikki koulupäivät. Jos missä tahansa kunnassa on koulupäivä lauantaina, koululippu on voimassa kaikilla seudun koululaisilla kyseisenä lauantaina.

NellaPro käyttöohje


Peruskoulujen ryhmälippu

Ryhmälippu on tarkoitettu Nysse-alueen peruskoulujen käyttöön. Lippu on voimassa busseissa ja ratikoissa vyöhykkeillä AB, BC tai ABC päivittäin kello 08–23. Lippua ei voi käyttää Nysse-alueen junaliikenteessä.

Lippu ladataan koulun nimissä olevalle matkakortille, jonka voi tilata verkkolomakkeella. Lipulla voi matkustaa 10–35 henkilön koululaisryhmä. Matkakortti ja matkat laskutetaan jälkikäteen käyttöjen perusteella.

Lippujen hinnat 30.4.2024 asti:

Lippujen hinnat 1.5.2024 alkaen:

Milloin ryhmä voi matkustaa?

Matkustusta ruuhka-aikoina tulee välttää (työ- ja koulumatkaliikenne kello 7–9 ja 15–17). Suurten ryhmien mahtumista samalle vuorolle ei voida taata eikä matkaa voi etukäteen varata.

Näin maksat ryhmän matkan

  1. Käytä matkakortti lippulaitteen etumaisessa lukijassa.
  2. Syötä ryhmän koko lukijan näytöllä olevaan kenttään. Paina Jatka.
  3. Valitse vyöhykkeet, joiden kautta ryhmän matka kulkee.
  4. Käytä matkakortti uudelleen lippulaitteen lukijassa.

Ryhmälipun tilauslomake


Toisen asteen oppilaitokset

Opiskelijan kausilippu

Opiskelijan kausilipun saa vain Nysse Mobiilista. Lipulla matkustavalta ei peritä yölisää. Lippu on voimassa 30 vuorokautta kerrallaan, ostohetkestä alkaen.

Lipulla voi matkustaa rajattoman määrän matkoja valituilla vyöhykkeillä busseissa, ratikassa ja junassa. Lipun voivat ostaa kaikki 17 vuotta täyttäneet päätoimiset opiskelijat. Oikeus lippuun tarkistetaan opetushallituksen Opintopolku-palvelusta Nysse Mobiilissa tai sen hallintasivulla.

Opiskelija-alennuksen piiriin eivät kuulu oppisopimuksella, työvoimapoliittisessa koulutuksessa tai kansanopistoissa opiskelevat, valmentaviin koulutuksiin osallistuvat eikä ulkomailla opiskelevat.

Opiskelijan kausilippu

Koulumatkatukilippu

Koulumatkatukilippu on Kelan tukema, matkakortille ladattava 30 vuorokauden kausilippu, joka sisältää rajattoman määrän matkoja kaikilla vyöhykkeillä A–F.

Koulumatkatukea voivat hakea kaiken ikäiset toisen asteen opiskelijat. Maksuttomaan koulutukseen oikeutetut opiskelijat saavat koulumatkatukea erilaisin ehdoin kuin muut opiskelijat.

Koulumatkatukihakemuksia ei enää jätetä omaan oppilaitokseen, vaan opiskelija hakee tukea verkkohakemuksella OmaKelassa. Jotta opiskelija pystyy kirjautumaan OmaKelaan ja hakemaan tukea, hän tarvitsee omat verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen. Koulumatkatukihakemus on uusittava lukuvuosittain. 

Koulumatkatukea voi hakea, kun on vastaanottanut opiskelupaikan. Osto-oikeuden koulumatkatukilipun ostoon voi saada heti, kun hakee tukea OmaKelassa.

Koulumatkatukilippu

Kansainväliset opiskelijat

Opiskelija voi ostaa opiskelijahintaisen kausilipun Nysse Mobiilista, jos ehdot opiskelija-alennukseen täyttyvät.

Jos opiskelijalla ei ole oikeutta opiskelija-alennukseen, hän voi käyttää muita mobiilippuja, maksaa lähimaksulla tai hankkia haltijakohtaisen matkakortin Nyssen asiakaspalvelusta.