Oppilaitokset

Lippuja eri opintoasteille


Koululippu

Perusopetus tai yksityinen koulu voi myöntää peruskoululaiselle koululipun, joka sisältää 1 tai 2 maksutonta matkaa jokaiselle lukuvuoden koulupäivälle. Oppilas lataa lipun henkilökohtaiselle matkakortilleen Nella.fi -verkkopalvelussa tai Nyssen asiakaspalvelupisteessä.

Lipun myöntäjä, eli perusopetus tai yksityinen koulu, hallinnoi lippuun oikeutettujen tietoja NellaPro-etuussovelluksella. Lisätietoja lipun myöntämisen perusteista voi tiedustella oppilaitoksesta tai kunnalta.

Lippu on voimassa lukuvuoden jokaisena koulupäivinä. Järjestelmään merkitään koulupäiviksi kaikkien lippujärjestelmään kuuluvien kuntien kaikki koulupäivät. Jos missä tahansa kunnassa on koulupäivä lauantaina, koululippu on voimassa kaikilla seudun koululaisilla kyseisenä lauantaina.

NellaPro käyttöohje


Ryhmälippu

Ryhmälippu on tarkoitettu Nysse-alueen peruskoulujen käyttöön. Lippu ladataan koulun nimissä olevalle matkakortille. Lipulla voi matkustaa 10-35 henkilön koululaisryhmä. Matkakortti ja matkat laskutetaan jälkikäteen käyttöjen perusteella. 

Lippu on voimassa 2-6 vyöhykkeellä A-F päivittäin kello 08-23. Matkustusta ruuhka-aikoina tulee välttää (työ- ja koulumatkaliikenne kello 7-9 ja 15-17). Suurten ryhmien mahtumista samalle vuorolle ei voida taata eikä matkaa voi etukäteen varata.

Vyöhykkeiden määrä 2 3 4 5 6
Laskutettava hinta/hlö/matka 1,64 € 2,50 € 3,50 € 4,50 € 5,50 €

 

Näin maksat ryhmän matkan

  1. Käytä matkakortti lippulaitteen etumaisessa lukijassa.
  2. Syötä ryhmän koko lukijan näytöllä olevaan kenttään.
  3. Valitse vyöhykkeet, joiden kautta ryhmän matka kulkee.
  4. Käytä matkakortti uudelleen lippulaitteen lukijassa.

Ryhmälipun tilauslomake


Toisen asteen oppilaitokset

Opiskelijan kausilippu

Opiskelijan kausilipun saa vain Nysse Mobiilista. Lipulla matkaustavalta ei peritä yölisää. Lippu on voimassa 30 vuorokautta kerrallaan, ostohetkestä alkaen.

Lipulla voi matkustaa rajattoman määrän matkoja valituilla vyöhykkeillä busseissa, ratikassa ja junassa. Lipun voivat ostaa kaikki 17 vuotta täyttäneet päätoimiset opiskelijat. Oikeus lippuun tarkistetaan opetushallituksen Opintopolku-palvelusta Nysse Mobiilissa tai sen hallintasivulla.

Opiskelija-alennuksen piiriin eivät kuulu oppisopimuksella, työvoimapoliittisessa koulutuksessa tai kansanopistoissa opiskelevat, valmentaviin koulutuksiin osallistuvat eikä ulkomailla opiskelevat.

Lisätietoja opiskelijoiden sivuilla ›

Kela-koulumatkatukilippu

Kelan tukema 30 vrk kausilippu sisältää rajattoman määrän matkoja 6 vyöhykkeellä A-F. Lippuun oikeutettujen oppilaiden tietoja ylläpidetään Nyssen NellaPro -etuusovelluksessa, jonka oppilaitos voi ottaa käyttöön sopimuslomakkeella. Sopimuksen käsittelyyn on hyvä varata useampi arkipäivä.

Suosittelemme käyttämään toimipisteen yhteissähköpostiosoitetta, jotta kaikki etuussovellusta käyttävät tavoitetaan esimerkiksi lomien tai sairausvapaiden aikana. Tutustuthan palvelun sopimus- ja käyttöehtoihin huolellisesti.

Nella-käyttäjätunnuksen voi rekisteröidä Nella Nettilatauspalvelun aloitussivulla ja aktivoida sähköpostiin lähetetyllä linkillä ennen asiakkuuden alkamista. Nella-käyttäjätunnuksen ja salasanan tulee olla vain etuussovellusta käyttävien tiedossa.

Lippuun oikeutettujen tietoja voi alkaa ylläpitää, kun yhteyshenkilölle on ilmoitettu asiakkuuden alkamisesta. Lisätietoja NellaPro-etuussovelluksesta ›

Kansainväliset opiskelijat

Opiskelija voi ostaa opiskelijahintaisen kausilipun Nysse Mobiilista, jos ehdot opiskelija-alennukseen täyttyvät.

Jos opiskelijalla ei ole oikeutta opiskelija-alennukseen, hän voi käyttää muita mobiilippuja, maksaa lähimaksulla tai hankkia haltijakohtaisen matkakortin Nyssen asiakaspalvelusta.