Nysse.fi-verkkopalvelun saavutettavuusseloste

Tämä saavutettavuusseloste koskee verkkosivustoa www.nysse.fi. Palvelua koskee laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, jossa edellytetään, että julkisten verkkopalvelujen on oltava saavutettavia.

Nysse.fi -sivuston saavutettavuuden on arvioinut ulkopuolinen asiantuntijaorganisaatio keväällä 2021. Nysse.fi-verkkosivuston saavutettavuutta on valvottu osana Etelä-Suomen aluehallintoviraston valvontaohjelmaa 3.-15.3.2023. Valvonta on tehty komission täytäntöönpanopäätöksen (EU) 2018/1524 artiklan 5 mukaista kattavan valvonnan menetelmää käyttäen.

Saavutettavuusseloste on laadittu 28.5.2021. Selostetta on päivitetty 17.6.2021, 14.9.2022, 17.4.2023 ja 27.6.2023.

Sivuston saavutettavuuden tila

Sivusto täyttää saavutettavuusvaatimukset osittain. Sivuilla on joitakin tiedossamme olevia saavutettavuusongelmia.

Havainnot perustuvat verkkosisällön saavutettavuusohjeiden (WCAG-ohjeisto eli Web Content Accessibility Guidelines) perusperiaatteisiin verkkopalvelun vaatimuksista: havaittava, hallittava, ymmärrettävä ja toimintavarma.

Sivustolla on HTML:llä muotoiltuja taulukoita

Taulukoita ei tietyssä sisällössä voi välttää, koska ne ovat välttämättömiä informaation esittämiseen. Ruudunlukijakäyttäjille taulukot voivat kuitenkin olla vaikeasti luettavia. Sama informaatio on pyritty kertomaan samalla sivulla myös leipätekstimuodossa, jos mahdollista. Jos jokin informaatio on jäänyt välittymättä, otathan meihin yhteyttä.

Saavutettavuusvaatimukset jotka eivät täyty: Periaate 1, Havaittava, 1.3.1 Informaatio ja suhteet.

Joistain kuvalinkeistä puuttuvat vielä vaihtoehtoiset tekstit

Joitain kuvia voi klikata katsottavaksi alkuperäisessä koossaan kuvankatselimessa. Näistä kuvalinkeistä puuttuvat vaihtoehtoiset tekstit.

Saavutettavuusvaatimukset jotka eivät täyty: Periaate 2. Hallittava, 2.4.4 Linkin tarkoitus (kontekstissa).

Huomasitko saavutettavuuspuutteen digipalvelussamme?

Olemme sitoutuneet kehittämään palveluitamme asiakaslähtöisesti ja saavutettavuusvaatimukset huomioiden. Käytämme palvelussamme mahdollisimman ymmärrettävää kieltä ja osallistumme saavutettavuuskoulutuksiin. Korjaamme verkkopalvelumme puutteet sekä virheet mahdollisimman pian niiden havaitsemisesta.

Voit ilmoittaa meille havainnostasi verkkolomakkeella. Neuvomme palveluidemme käytössä ja otamme vastaan palautetta myös asiakaspalvelussamme.

Valvontaviranomainen

Jos et ole tyytyväinen Nysseltä saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus@avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000

Nysse Mobiilin ja reittioppaan saavutettavuus

Nyssen reittiopas toimii osoitteessa https://reittiopas.tampere.fi. Erillistä sovellusta ei tarvitse ladata eikä palveluun tarvitse rekisteröityä. Palvelu hyödyntää sekä matkustajan että liikennevälineen paikannukseen perustuvaa reaaliaikaista tietoa. Reittiopas toimii HSL:n ja Traficomin kehittämällä avoimen lähdekoodin Digitransit-reititysalustalla. Selainsuositus palvelulle on Google Chrome tai Mozilla Firefox.

Reittiopasta voi käyttää myös Nysse Mobiililla. Nysse Mobiili -sovelluksen voi ladata GooglePlay ja AppStore sovelluskaupoista.

Infoikoni Lisätietoa

Nyssen asiakaspalvelu