Lemmikkieläimen kuljettamisesta ei peritä maksua. Noudatamme linja-autoliiton suositusta eläinten kuljetuksesta, jonka mukaan tavallisia ja vaarattomia lemmikkejä voidaan kuljettaa bussissa saattajan vastuulla, jos bussissa on tilaa.

Linja-autoissa saa kuljettaa poliisikoiraa, näkövammaisten opaskoiraa, liikuntarajoitteisen avustajakoiraa tai avustajakoiraksi koulutettavaa koiraa.

Lemmikkieläinten kuljettaminen bussissa on kuljettajan harkinnassa tapauskohtaisesti. Lemmikkiä ei välttämättä oteta kyytiin, jos

  • bussi on kovin täynnä
  • bussissa on jo muita eläimiä tai
  • muut matkustajat vastustavat eläimen autoon ottamista. Bussissa jo olevalla allergisella matkustajalla on ensisijaisesti oikeus valita paikka ja tarvittaessa jopa pyytää kuljettajaa estämään lemmikkiä nousemasta bussiin. Matkustajat eivät voi estää opas- tai avustajakoiran kyytiin ottamista.

Eläimen omistaja on vastuussa siitä, ettei eläin aiheuta häiriötä muille matkustajille. Lemmikkieläimet sijoitetaan niin, että niistä aiheutuu mahdollisimman vähän haittaa muille matkustajille. Lemmikkieläimiä ei saa sijoittaa istuimille eikä niitä saa pitää irrallaan.