Alle 7-vuotiaat

Alle 7-vuotiaat lapset saavat matkustaa maksutta vanhemman, matkaan oikeutetun matkustajan seurassa. Yksin matkustaessaan lapsella on oltava lasten lippu. Pienten lasten kulkuvälineet, kuten potkupyörät tai pienet polkupyörät kuljetamme myös maksutta.

Lastenvaunujen ja -rattaiden kanssa matkustavalta ei peritä maksua. Perusteena maksuttomuuteen on lapsen turvallisuus, eli lasta ei tarvitse jättää yksin maksamisen ajaksi. Lapsen tulee olla vaunuissa tai rattaissa ja niistä tulee pitää kiinni koko matkan ajan. Vaunupaikkoja on rajoitetusti, joten on syytä varautua matkustamaan seuraavalla vuorolla. Tyhjät vaunut tai rattaat eivät oikeuta maksuttomaan matkaan.

Liikuntarajoitteiset

Pyörätuolin käyttäjä ja tämän saattaja saavat matkustaa maksutta. Sähköpyörätuoleja kuljetetaan vain pyörätuolikuvakkeella merkityissä busseissa. Sähköskoottereita tai -mopoja ei kuljeteta busseissa turvallisuussyistä.

Rollaattorin käyttäjältä peritään vielä toistaiseksi maksu. Sääntö muuttuu 9.8.2021, kun myös rollaattorin kanssa voi kyytiin nousta maksutta. Rollaattorin voi nostaa bussin kyytiin etu- tai keskiovesta ja apua voi pyytää kuljettajalta tai muilta matkustajilta. Ratikkaan kyytiin pääsee esteettömästi.

Vammaisen henkilön saattaja

Vammaisen henkilön saattaja saa matkustaa Nyssen kyydissä maksutta, jos saatettavalla on mukanaan EU:n A-merkitty vammaiskortti. Saatettava maksaa matkansa normaalisti, ellei muusta syystä ole oikeutettu maksuttomaan matkaan.

Lisätietoja vammaiskortista ›

Sotiemme veteraanit

Rintama- tai miinanraivaajatunnuksen omaaville veteraaneille (kotikuntana Tampere, Pirkkala, Nokia, Kangasala, Lempäälä, Ylöjärvi, Orivesi tai Vesilahti) myönnetään maksuton veteraanilippu palvelupisteessä. Lippu on voimassa kaikilla vyöhykkeillä (A-F). Yölisä peritään klo 00 - 04.40.

Veteraanilipun saa esittämällä rintamasotilas-, rintamapalvelus-, rintama- tai MR-tunnuksen (rintamaveteraanipäätös tai sota-arkiston antama todistus miinanraivaustehtäviin osallistumisesta) tai kela-kortin, jossa on R- tai MR-tunnus.

Aktiivipassi

Aktiivipassi on Tampereen kaupungin myöntämä etuus joukkoliikenteen arvo- tai kausilippuun. Aktiivipassi sisältää kaksi 50 euron arvoista etuutta kalenterivuodelle. Omavastuuosuus on 5 euroa/etuus.

Aktiivipassin saa hakemuksesta 18 vuotta täyttänyt tamperelainen, joka on ollut toimeentulotukiasiakkaana 12 kuukautta, jonka aikana hän on saanut vähintään kymmenen kuukautta toimeentulotukea.

Lisätietoja Tampereen kaupungin verkkosivuilla ›

Linkkejä ja lisätietoa

Nyssen asiakaspalvelu


p.