Maksuttomaan matkaan oikeutetut

0-6-vuotiaat

Alle 7-vuotiaat saavat matkustaa maksutta vanhemman matkustajan mukana. Pienimmät matkustajamme saavat asiakaspalvelusta halutessaan pahvisen harjoittelukortin. Pienten lasten kulkuvälineet, kuten potku- tai polkupyörät kuljetamme myös maksutta. Yksin matkustaessaan lapsella on oltava lippu.

Varhaiskasvatuksen ryhmissä yhden hoitajan mukana saa matkustaa maksutta enintään kuusi (6) lasta. Ryhmien on suositeltavaa matkustaa aamu- ja keskipäivällä, ruuhka-aikojen ulkopuolella. Näin ryhmän kyytin mahtuminen on varmempaa.

Lasten matkaliput

Lastenvaunut ja -rattaat

Lastenvaunujen ja -rattaiden kanssa matkustavalta ei peritä maksua. Perusteena on lapsen turvallisuus eli lasta ei tarvitse jättää yksin maksamisen ajaksi. Lapsen tulee olla vaunuissa tai rattaissa koko matkan ajan turvallisuussyistä. Tyhjät vaunut tai rattaat eivät oikeuta maksuttomaan matkaan.

Lastenvaunujen kanssa matkustaminen

Liikuntarajoitteiset

Pyörätuolia ja rollaattoria käyttävien matkustajien matka on maksuton sekä busseissa että ratikoissa. Myös pyörätuolia käyttävän matkustajan saattajan matka on maksuton. Kokoon taitettuna rollaattori ei oikeuta ilmaiseen matkaan.

Sähköpyörätuoleja kuljetetaan vain pyörätuolikuvakkeella merkityissä busseissa. Sähköskoottereita tai -mopoja ei kuljeteta busseissa eikä ratikoissa turvallisuussyistä.

Esteetön matkustaminen

Vammaisen henkilön saattaja

Vammaisen henkilön saattaja saa matkustaa bussin ja ratikan kyydissä maksutta, jos saatettavalla on mukanaan EU:n A-merkitty vammaiskortti. Saatettava maksaa matkansa normaalisti, ellei muusta syystä ole oikeutettu maksuttomaan matkaan.

vammaiskortti.fi

Sotiemme veteraanit

Rintama- tai miinanraivaajatunnuksen omaaville veteraaneille (kotikuntana Tampere, Pirkkala, Nokia, Kangasala, Lempäälä, Ylöjärvi, Orivesi tai Vesilahti) myönnetään maksuton veteraanilippu Nyssen asiakaspalvelussa. Lippu on voimassa kaikilla vyöhykkeillä (A-F). 

Veteraanilipun saa esittämällä rintamasotilas-, rintamapalvelus-, rintama- tai MR-tunnuksen (rintamaveteraanipäätös tai sota-arkiston antama todistus miinanraivaustehtäviin osallistumisesta) tai kela-kortin, jossa on R- tai MR-tunnus.

Infoikoni Lisätietoa

Nyssen asiakaspalvelu