Alle 7-vuotiaat

Alle 7-vuotiaat lapset saavat matkustaa maksutta vanhemman, matkaan oikeutetun matkustajan seurassa. Yksin matkustaessaan lapsella on oltava lasten lippu.

Lasta vaunuissa tai rattaissa kuljettava

Lastenvaunujen ja -rattaiden kanssa matkustavalta ei peritä maksua. Perusteena maksuttomuuteen on lapsen turvallisuus, eli lasta ei tarvitse jättää yksin maksamisen ajaksi. Lapsen tulee olla vaunuissa tai rattaissa ja niistä tulee pitää kiinni koko matkan ajan. Vaunupaikkoja on rajoitetusti, joten on syytä varautua matkustamaan seuraavalla vuorolla. Tyhjät vaunut tai rattaat eivät oikeuta maksuttomaan matkaan.

Liikuntarajoitteiset

Pyörätuolin käyttäjä ja tämän saattaja saavat matkustaa maksutta. Sähköpyörätuoleja kuljetetaan vain pyörätuolikuvakkeella merkityissä busseissa. Sähköskoottereita tai -mopoja ei kuljeteta busseissa turvallisuussyistä.

Rollaattorin käyttäjältä peritään maksu. Rollaattorin voi nostaa bussin kyytiin etu- tai keskiovesta ja apua voi pyytää kuljettajalta tai muilta matkustajilta. Ratikkaan kyytiin pääsee esteettömästi.

Vammaiskortin haltijat

Maksutta saavat matkustaa

  • EU:n vammaiskortin haltijan saattaja silloin, kun kortissa on A-merkintä
  • näkövammaisen henkilön saattaja (todisteena Tampereen Seudun Näkövammaiset ry:n näkövammaiskortti tai Kuurosokeiden toimintakeskuksen jäsenkortti)
  • kehitysvammaisen henkilön saattaja (todisteena Tampereen Kehitysvammaisten Tuki ry:n myöntämä saattajakortti, huom. kortti on maksullinen)

Käyttäjälleen maksutonta 360 vrk kausilippua voi hakea vammaispalvelutoimistolta, vammaispalvelulain perusteella.

Sotiemme veteraanit

Rintama- tai miinanraivaajatunnuksen omaaville veteraaneille (kotikuntana Tampere, Pirkkala, Nokia, Kangasala, Lempäälä, Ylöjärvi, Orivesi tai Vesilahti) myönnetään maksuton veteraanilippu palvelupisteessä. Lippu on voimassa kaikilla vyöhykkeillä (A-F). Yölisä peritään klo 00 - 04.40.

Veteraanilipun saa esittämällä rintamasotilas-, rintamapalvelus-, rintama- tai MR-tunnuksen (rintamaveteraanipäätös tai sota-arkiston antama todistus miinanraivaustehtäviin osallistumisesta) tai kela-kortin, jossa on R- tai MR-tunnus.

Aktiivipassi

Aktiivipassi on Tampereen kaupungin myöntämä etuus joukkoliikenteen arvo- tai kausilippuun. Aktiivipassi sisältää kaksi 50 euron arvoista etuutta kalenterivuodelle. Omavastuuosuus on 5 euroa/etuus.

Aktiivipassin saa hakemuksesta 18 vuotta täyttänyt tamperelainen, joka on ollut toimeentulotukiasiakkaana 12 kuukautta, jonka aikana hän on saanut vähintään kymmenen kuukautta toimeentulotukea.

Lisätietoja Tampereen kaupungin verkkosivuilla ›

Linkkejä ja lisätietoa

Nyssen asiakaspalvelu


p.