Turvallista koulumatkaa Nyssen kyydissä

7-16 -vuotiaat matkustavat lasten lipuilla. Huoltaja voi tilata lapselleen matkakortin Nella.fi -verkkopalvelusta Suomi.fi -valtuuksia hyödyntän. Usein matkustavalle sopii kausilippu, harvemmin joukkoliikennettä käyttävälle arvolippu. Nysse Mobiili -sovelluksesta voi tarvittaessa ostaa kertalipun ennen matkaa, jos matkakortti on hukassa.

Maksuttomat koulumatkat

Perusopetus tai yksityinen koulu voi myöntää peruskoululaiselle koululipun, joka sisältää 1 tai 2 matkaa (vaihtoineen) lukuvuoden jokaiselle koulupäivälle. Lippu ladataan matkakortille. Lippu on voimassa vyöhykkeillä A-F päivittäin kello 6.30 - 17. Vaihtoaika on 2 tuntia yksittäisen matkan alkamisesta.

Lipun hakeminen

Koululaisen huoltaja voi anoa koululippua asuinkuntansa perusopetukselta tai yksityiseltä koululta. Lippuun oikeutetun oppilaan tiedot tallennetaan Nyssen järjestelmään, jonka jälkeen lipun saa oppilaan matkakortille Nella.fi -verkkopalvelusta tai palvelupisteeltä.

Oppilaalla tulee olla henkilökohtainen matkakortti. Huoltaja voi tilata kortin lapselleen Nella.fi -verkkopalvelusta Suomi.fi -valtuuksilla. Kortin voi ostaa myös palvelupisteestä. Kortin hinta on 5 €.

Linkkejä ja lisätietoa

Nyssen asiakaspalvelu


p.