Turvallista koulumatkaa Nyssen kyydissä

716-vuotiaat matkustavat lasten lipuilla. Huoltaja voi tilata lapselleen matkakortin Nella.fi-verkkopalvelusta Suomi.fi-valtuuksia hyödyntäen. Usein matkustavalle sopii kausilippu, harvemmin joukkoliikennettä käyttävälle arvolippu. Nysse Mobiili -sovelluksesta voi tarvittaessa ostaa kertalipun ennen matkaa, jos matkakortti on hukassa.

Maksuttomat koulumatkat

Perusopetus tai yksityinen koulu voi myöntää peruskoululaiselle koululipun, joka sisältää 1 tai 2 matkaa (vaihtoineen) lukuvuoden jokaiselle koulupäivälle. Lippu ladataan matkakortille. Lippu on voimassa vyöhykkeillä AF päivittäin kello 6.3017. Vaihtoaika on 90 minuuttia yksittäisen matkan alkamisesta.

Lipun hakeminen

Koululaisen huoltaja voi anoa koululippua asuinkuntansa perusopetukselta tai yksityiseltä koululta. Lippuun oikeutetun oppilaan tiedot tallennetaan Nyssen järjestelmään. Tämän jälkeen lipun saa ladattua oppilaan matkakortille Nella.fi-verkkopalvelusta tai asiakaspalvelussamme.

Oppilaalla tulee olla henkilökohtainen matkakortti. Huoltaja voi tilata kortin lapselleen Nella.fi-verkkopalvelusta Suomi.fi-valtuuksilla. Kortin voi ostaa myös asiakaspalvelustamme. Kortin hinta on 5 €.