Alle 7-vuotiaat saavat matkustaa maksutta vanhemman matkustajan mukana. Pienimmät matkustajamme saavat asiakaspalvelusta halutessaan pahvisen harjoittelukortin.

7 vuotta täytettyään lapsella on oltava lippu. Kausilippu sopii säännöllisille matkoille, kertalippu satunaisempaan matkusteluun. Lapsesi voi olla myös oikeutettu maksuttomiin koulumatkoihin.

Voit tilata matkakortin huollettavalle lapsellesi Nella. verkkopalvelusta Suomi.fi -valtuuksilla.

Koululaiset

Lastenvaunut ja -rattaat

Lastenvaunujen ja -rattaiden kanssa matkustavalta ei peritä maksua. Perusteena on turvallisuus eli lasta ei tarvitse jättää yksin maksamisen ajaksi.

Käytä kyytiin noustessasi vaunupainiketta, jotta kuljettaja voi tarvittaessa laskea bussia ja pitää ovet pidempään auki. Ratikkapysäkit on rakennettu katutasoon, joten siirtyminen on esteetöntä.

Bussissa vaunujen paikka on bussin keskiosassa. Aseta vaunut niiden oikea kylki bussin menosuuntaa kohti, etupenkkiriviston taakse (tai jo kyydissä olevien vaunujen tai pyörätuolin viereen). Ratikassa vaunupaikat on merkitty sekä ulko- että sisäpuolella.

Lukitse vaunut tai rattaat aina jarruilla. Pidä vaunuista tai rattaista kiinni ja varmista, etteivät ne pääse kaatumaan. Lapsen tulee olla vaunuissa tai rattaissa koko matkan ajan turvallisuussyistä. Tyhjät vaunut tai rattaat eivät oikeuta maksuttomaan matkaan.

Käytä vaunupainiketta myös, kun olet jäämässä pois kulkuvälineestä. Näin kuljettaja voi huomioida turvallisen poistumisesi.

Päiväkotiryhmät

Varhaiskasvatuksen ryhmissä saa yhden hoitajan mukana matkustaa maksutta enintään 6 lasta. Ryhmien on suositeltavaa matkustaa työ- ja koulumatkaliikenteen ulkopuolella.