Opiskelijan kausilippu on Nysse Mobiilissa

Päätoimiset, 17 vuotta täyttäneet opiskelijat voivat ostaa 30 vuorokauden kausilipun Nysse Mobiili -sovelluksesta. 17–24-vuotiaat voivat ostaa myös nuorten ikäryhmän alennuslippuja.

Opiskelijan kausilippu on voimassa 30 vuorokautta, jonka aikana voit matkustaa rajattoman määrän matkoja valitsemillasi vyöhykkeillä bussissa, ratikassa ja junassa. Yölisää ei peritä. Lippu on vahvistettava lippulaitteella jokaisella matkalla.

Kausi alkaa lipun ostohetkestä. Esimerkiksi 4.1. klo 15:07 ostettu lippu päättyy 3.2. klo 15:07. Uusi lippu kumoaa voimassaolevan kauden, joten lipun ostohetki kannattaa harkita tarkoin.

Lippujen hinnat

Eh­dot

Joukkoliikenteen alennuksen saa 17 vuotta täyttänyt päätoiminen opiskelija, joka opiskelee lukiossa, ammatillisessa oppilaitoksessa, korkeakoulussa tai yliopistossa. Opinnot johtavat ammattiin tai tutkintoon ja lukuvuoden pituus on vähintään 8 kuukautta. Opiskelijan tietojen tulee löytyä Opetushallituksen Opintopolku-palvelusta.

Opiskelija-alennuksen piiriin eivät kuulu oppisopimuksella, työvoimapoliittisessa koulutuksessa tai kansanopistoissa opiskelevat, valmentaviin koulutuksiin osallistuvat eikä ulkomailla opiskelevat.

Oikeus opiskelijan kausilippuun tarkastetaan Nysse Mobiilissa tai sen hallintasivulla.

Näin ostat opiskelijan kausilipun

  1. Avaa Nysse Mobiili ja kirjaudu palveluun.
  2. Valitse Kausilippu-välilehti.
  3. Valitse vyöhykkeet.
  4. Valitse asiakasryhmä Opiskelija.

Sinut ohjataan tarvittaessa osoitteeseen http://mobiilinysse.fi. Kirjaudu palveluun ja valitse Tunnistaudu opiskelijaksi. Tunnistaudu, hae Opintopolusta opintosuoritusten linkki ja liitä se palveluun. Saat ilmoituksen onnistuneesta tunnistamisesta. Palaa Nysse Mobiiliin.


5. Maksa lippu Visa-, Visa Electron- tai Mastercard-maksukortilla tai MobilePaylla.

Tukea toi­sen as­teen opis­ke­li­joiden pitkille koulumatkoille

Toisen asteen opiskelijat voivat saada Kelasta koulumatkatukea, jos yhdensuuntainen koulumatka on vähintään 7 kilometriä. Koulumatkatukilippu on matkakortille ladattava 30 vuorokauden kausilippu, joka sisältää rajattoman määrän matkoja kaikilla vyöhykkeillä.

Koulumatkatukea voivat hakea kaikenikäiset toisen asteen opiskelijat.

Koulumatkatukilippu

Nuo­ret 17–24

Nuorten ikäryhmän alennuslippuja voivat ostaa 17–24-vuotiaat matkustajat.

Ikäryhmän mukaisen alennuksen saat matkakortille ladattaviin lippuihin (arvoliput ja kausiliput) sekä Nysse Mobiilin kertalippuihin.

Nuoret

Vahvista lippu jokaisella matkallasi

Ilman vahvistettua lippua tai muuta matkustusoikeutta matkustavalle voidaan määrätä tarkastusmaksu (80 €). Vahvista lippusi voimassaolo lippulaitteella, joka löytyy bussissa ja ratikassa läheltä sisäänkäyntiä.

Nysse-alueen junamatkoilla lippu tulee vahvistaa jo ennen matkan alkamista. Lippulaite löytyy asemalaiturilta.

Lipputarkastus