Edulliset yhteydet opiskeluun

Tampereen seudulla on paljon koulutusmahdollisuuksia ja vilkas opiskelijaelämä.  Suuret opiskelijatapahtumatkin ovat löytäneet paikkansa Tammerkosken rannoilta. Joukkoliikenneyhteydet kampusten, oppilaitosten ja lähiöiden välillä on suunniteltu sujuviksi niin bussien kuin elokuussa 2021 aloittavan ratikankin kyydissä.

Opiskelijan kausilippu Nysse Mobiiliin 4.1.2021

Rajattoman määrän matkoja sisältävä kausilippu on paras vaihtoehto kiireiselle opiskelijalle. Lippu kelpaa valituilla vyöhykkeillä niin busseissa, ratikassa kuin junassakin. Opiskelijahintaisen 30 vrk kausilipun saa jatkossa vain Nysse Mobiili -sovelluksesta. Samalla etuuden piiriin kuuluvien ikäryhmä laajennetaan nuoriin, ja yölisä, kotikunta- sekä yläikärajoitteet poistuvat.

Myös arvolippumatkojen opiskelija-alennus päättyy 4.1.2021. Arvolipulta veloitetaan jatkossa matkakortin omistajan ikäryhmän mukainen normaali hinta. Opiskelija-asetuksen voi edelleen hakea matkakortille palvelupisteeltä arvolipulla maksettavien liikuntapalveluiden opiskelija-alennuksia varten.

Matkakortilla olevat opiskelijan kausiliput voi käyttää loppuun vielä muutoksen jälkeen. 17-24-vuotiaat voivat halutessaan jatkaa matkakortille ladattavien, nuorten arvo- ja kausilippujen käyttämistä entiseen tapaan.

Kelan koulumatkatuki jatkuu matkakortilla

Kaiken ikäiset toisen asteen opiskelijat, joiden yhdensuuntainen koulumatka on vähintään 10 km, voivat hakea myös edullista, matkakortille ladattavaa Kela-koulumatkatukilippua. 30 vuorokauden lippu on voimassa 6 vyöhykkeellä A-F. Lue lisää ›

Kuka on oikeutettu opiskelijan alennuksiin?

Joukkoliikenteen alennuksen saa päätoiminen opiskelija, joka opiskelee lukiossa, ammatillisessa oppilaitoksessa, korkeakoulussa tai yliopistossa. Opinnot johtavat ammattiin tai tutkintoon ja lukuvuoden pituus on vähintään 8 kuukautta. Opiskelija-alennuksen piiriin eivät kuulu oppisopimuksella, työvoimapoliittisessa koulutuksessa tai kansanopistoissa opiskelevat, valmentaviin koulutuksiin osallistuvat eikä ulkomailla opiskelevat.

Opiskelijan etuudet 3.1.2021 asti

Vain 25 vuotta täyttäneet päätoimiset opiskelijat saavat alennuksen matkakortille ladattavasta kausilipusta sekä arvolipulla maksettavista matkoista. Opiskelijan kotikunnan tulee olla Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Tampere, Vesilahti tai Ylöjärvi. 30 vuotta täyttäneillä opiskelijoilla tulee lisäksi olla Kelan myönteinen opintotukipäätös. Alennusoikeus on päivitettävä matkakortille palvelupisteellä lukuvuosittain. Ota mukaasi matkakortin ja henkilöllisyystodistuksen lisäksi 

  • opiskelijajärjestön opiskelijakortti (kortti tai mobiili) tai oppilaitoksen täyttämä Nysse-opiskelijatodistus sekä
  • myönteinen Kelan toimittama paperinen tuloste opintotukipäätöksestä, jos olet täyttänyt 30 vuotta.

Opiskelijat 25 +

2 vyöhykettä 3 vyöhykettä 4 vyöhykettä 5 vyöhykettä 6 vyöhykettä

Arvolippu ›

1,47 2,35 3,30 4,25 5,10
Kausilippu 30 vrk › 38,00 50,00 58,00 73,00 81,00

Arvolippu on voimassa 2 vyöhykkeellä 60 min, 3-6 vyöhykkeellä 120 min. Matkakortille voi ladata arvoa 10-120 €. Kausilipulla voi tehdä rajattoman määrän matkoja valituilla vyöhykkeillä. Lisätietoa vyöhykkeistä ›

Opiskelijan etuudet 4.1.2021 alkaen

Kaikki 17 vuotta täyttäneet päätoimiset opiskelijat saavat edullisen 30 vrk kausilipun Nysse Mobiili -sovelluksesta. Yölisää ei peritä ja yläikärajaa tai kotikuntarajoituksia lipun saamiselle ei ole.

  • Opiskelutietosi tarkistetaan Nysse Mobiilissa tai Nysse Mobiilin hallintasivulla opetushallituksen Opintopolku-palvelusta. Alennettu hinta pysyy voimassa opintojesi ajan.
  • Kausi lähtee voimaan lipun ostohetkellä. Esimerkiksi 4.1.2021 klo 15:07 ostettu lippu on voimassa 3.2.2021 klo 15:07 asti.
  • Uusi lippu kumoaa voimassaolevan kauden, joten lipun ostohetki kannattaa harkita tarkoin.
  • Liput maksetaan Visa, Visa Electron tai Mastercard -maksukortilla.
  • Lipun Qr-koodi vahvistetaan lippulaitteiden alapuolella olevassa lukijassa.
  • Lippu kelpaa valituilla vyöhykkeillä busseissa, elokuussa 2021 liikennöinnin aloittavassa ratikassa sekä junassa.

Lataa Nysse Mobiili - GooglePlay›

Lataa Nysse Mobiili - AppStore ›

Lisätietoja Opintopolku -palvelusta ›

30 vrk, Nysse mobiili

2 vyöhykettä 3 vyöhykettä 4 vyöhykettä 5 vyöhykettä 6 vyöhykettä
Opiskelijat 17+ 42,00 55,00 63,00 79,00 87,00

Lisätietoa vyöhykkeistä ›

Opiskelijan alennukset liikuntapalveluissa

Opiskelijan matkakorttialennukset joukkoliikennematkoilla päättyvät 4.1.2021.

Alennusoikeuden voi kuitenkin päivittää matkakortille arvolipulla maksettavia liikuntapalveluita varten palvelupisteellä. Ota mukaasi henkilöllisyystodistuksen lisäksi opiskelijajärjestön opiskelijakortti (kortti tai mobiili) tai oppilaitoksen täyttämä Nysse-opiskelijatodistus.

Alennusoikeuson uusittava lukuvuosittain. Opiskelija-alennusten piiriin eivät kuulu oppisopimuksella, työvoimapoliittisessa koulutuksessa tai kansanopistoissa opiskelevat, valmentaviin koulutuksiin osallistuvat eikä ulkomailla opiskelevat.

Linkkejä ja lisätietoa

Nyssen asiakaspalvelu


p.