Edulliset yhteydet opiskeluun

Tampereen seudulla on paljon koulutusmahdollisuuksia ja vilkas opiskelijaelämä.  Suuret opiskelijatapahtumatkin ovat löytäneet paikkansa Tammerkosken rannoilta. Joukkoliikenneyhteydet kampusten, oppilaitosten ja lähiöiden välillä on suunniteltu sujuviksi niin bussien kuin elokuussa 2021 aloittavan ratikankin kyydissä.

Kausilippu on paras kiireiselle opiskelijalle

Opiskelijahintaisen 30 vrk kausilipun saat Nysse Mobiilista. Rajattoman määrän matkoja sisältävä kausilippu kelpaa valituilla vyöhykkeillä niin busseissa, ratikassa kuin junassakin.

Lipun voivat ostaa 17 vuotta täyttäneet päätoimiset opiskelijat. Yölisää ei peritä ja yläikärajaa tai kotikuntarajoituksia lipun saamiselle ei ole. Tietosi tarkistetaan opetushallituksen Opintopolku-palvelusta Nysse Mobiilissa tai sen hallintasivulla. Alennettu hinta pysyy voimassa opintojesi ajan.

Kelan tukema koulumatkalippu ladataan matkakortille

Toisen asteen opiskelijat, joiden yhdensuuntainen koulumatka on vähintään 10 km, voivat hakea edullista, matkakortille ladattavaa Kela-koulumatkatukilippua. 30 vuorokauden kausilippu on voimassa 6 vyöhykkeellä A-F. Lue lisää ›

Opiskelijan 30 vrk

17 vuotta täyttänyt päätoiminen opiskelija saa edullisen kausilipun Nysse Mobiilista. Lataa sovellus ja rekisteröidy Nysse Mobiilin käyttäjäksi.

Lataa Nysse Mobiili - GooglePlay› 
Lataa Nysse Mobiili - AppStore ›

Näin ostat opiskelijan kausilipun

30 vrk kausi alkaa lipun ostohetkestä, esim. 4.1. klo 15:07 ostettu lippu päättyy 3.2. klo 15:07. Uusi lippu kumoaa voimassaolevan kauden, joten lipun ostohetki kannattaa harkita tarkoin.

  1. Avaa Nysse Mobiili ja kirjaudu palveluun.
  2. Valitse Kausilippu-välilehti.
  3. Valitse vyöhykkeet.
  4. Valitse asiakasryhmä Opiskelija.
    Sinut ohjataan tarvittaessa osoitteeseen http://mobiilinysse.fi. Kirjaudu palveluun ja valitse Tunnistaudu opiskelijaksi. Tunnistaudu, hae Opintopolusta opintosuoritusten linkki ja liitä se palveluun. Saat ilmoituksen onnistuneesta tunnistamisesta. Palaa Nysse Mobiiliin.

  5. Maksa lippu Visa, Visa Electron tai Mastercard -maksukortilla.
  6. Vahvista matkaoikeutesi aina kyytiin noustessasi.

Lipun qr-koodin lukija sijaitsee lippulaitteen pohjassa. Aseta puhelin näyttö ylöspäin laitteen alle.Näytä lipun qr-koodi lippulaitteen pohjassa olevaan lukijaan. Lippu kelpaa valituilla vyöhykkeillä busseissa, junassa ja ratikassa. Junamatkoilla lippulaite löytyy Tampereen, Lempäälän, Nokian ja Oriveden asemalaitureilta.

Näin teet opiskelijapäivityksen (PDF) ›

Lisätietoja Opintopolku -palvelusta ›

Hinnat opiskelijalle

Vyöhykkeiden määrä ›

2 3 4 5 6
Opiskelijan 30 vrk, ei yölisää 42,00 55,00 63,00 79,00 87,00

Ehdot

Joukkoliikenteen alennuksen saa 17 vuotta täyttänyt päätoiminen opiskelija, joka opiskelee lukiossa, ammatillisessa oppilaitoksessa, korkeakoulussa tai yliopistossa. Opinnot johtavat ammattiin tai tutkintoon ja lukuvuoden pituus on vähintään 8 kuukautta.

Opiskelija-alennuksen piiriin eivät kuulu oppisopimuksella, työvoimapoliittisessa koulutuksessa tai kansanopistoissa opiskelevat, valmentaviin koulutuksiin osallistuvat eikä ulkomailla opiskelevat.