Edulliset yhteydet opiskeluun

Tampereen seudulla on paljon koulutusmahdollisuuksia ja vilkas opiskelijaelämä.  Suuret opiskelijatapahtumatkin ovat löytäneet paikkansa Tammerkosken rannoilta. Joukkoliikenneyhteydet kampusten, oppilaitosten ja lähiöiden välillä on suunniteltu sujuviksi niin bussien kuin elokuussa 2021 aloittavan ratikankin kyydissä.

Kausilippu on paras kiireiselle opiskelijalle

Opiskelijahintaisen 30 vrk kausilipun saat Nysse Mobiilista. Rajattoman määrän matkoja sisältävä kausilippu kelpaa valituilla vyöhykkeillä niin busseissa, ratikassa kuin junassakin.

Lipun voivat ostaa 17 vuotta täyttäneet päätoimiset opiskelijat. Yölisää ei peritä ja yläikärajaa tai kotikuntarajoituksia lipun saamiselle ei ole. Tietosi tarkistetaan opetushallituksen Opintopolku-palvelusta Nysse Mobiilissa tai sen hallintasivulla. Alennettu hinta pysyy voimassa opintojesi ajan.

Kelan tukema koulumatkalippu ladataan matkakortille

Toisen asteen opiskelijat, joiden yhdensuuntainen koulumatka on vähintään 10 km, voivat hakea edullista, matkakortille ladattavaa Kela-koulumatkatukilippua. 30 vuorokauden kausilippu on voimassa 6 vyöhykkeellä A-F. Lue lisää ›

Opiskelijan 30 vrk

17 vuotta täyttäneet päätoimiset opiskelijat saavat edullisen 30 vrk kausilipun Nysse Mobiilista. Yölisää ei peritä ja yläikärajaa tai kotikuntarajoituksia lipun saamiselle ei ole. Lataa sovellus ja rekisteröidy Nysse Mobiilin käyttäjäksi. 

Lipun ostaminen

Uusi lippu kumoaa voimassaolevan kauden, joten lipun ostohetki kannattaa harkita tarkoin. Kausi alkaa lipun ostohetkestä, esim. 4.1.2021 klo 15:07 ostettu lippu on voimassa 3.2.2021 klo 15:07 asti.

  1. Avaa Nysse Mobiili ja kirjaudu palveluun.
  2. Valitse Kausilippu-välilehti.
  3. Valitse vyöhykkeet.
  4. Valitse asiakasryhmä Opiskelija.
    Sinut ohjataan tarvittaessa osoitteeseen http://mobiilinysse.fi. Kirjaudu palveluun ja valitse Tunnistaudu opiskelijaksi. Tunnistaudu, hae Opintopolusta opintosuoritusten linkki ja liitä se palveluun. Saat ilmoituksen onnistuneesta tunnistamisesta. Palaa Nysse Mobiiliin.

  5. Maksa lippu Visa, Visa Electron tai Mastercard -maksukortilla.

Näin teet opiskelijapäivityksen (PDF) ›

Matkustaminen

Näytä lipun Qr-koodi lippulaitteen pohjassa olevaan lukijaan aina kyytiin noustessasi. Lippu kelpaa valituilla vyöhykkeillä busseissa, junassa ja elokuussa 2021 liikennöinnin aloittavassa ratikassa. Junamatkoilla lippulaite löytyy Tampereen, Lempäälän, Nokian ja Oriveden asemalaitureilta.

Lataa Nysse Mobiili - GooglePlay› 
Lataa Nysse Mobiili - AppStore ›

Lisätietoja Opintopolku -palvelusta ›

Hinnat opiskelijalle

Vyöhykkeiden määrä ›

2 3 4 5 6
Opiskelijan 30 vrk, ei yölisää 42,00 55,00 63,00 79,00 87,00

Ehdot

Joukkoliikenteen alennuksen saa 17 vuotta täyttänyt päätoiminen opiskelija, joka opiskelee lukiossa, ammatillisessa oppilaitoksessa, korkeakoulussa tai yliopistossa. Opinnot johtavat ammattiin tai tutkintoon ja lukuvuoden pituus on vähintään 8 kuukautta.

Opiskelija-alennuksen piiriin eivät kuulu oppisopimuksella, työvoimapoliittisessa koulutuksessa tai kansanopistoissa opiskelevat, valmentaviin koulutuksiin osallistuvat eikä ulkomailla opiskelevat.

Liikuntapalvelut

Opiskelijan matkakorttialennukset päättyvät 4.1.2021.

Arvolipulla voi edelleen maksaa Tampereen, Nokian ja Ylöjärven normaalin uimahalli- sekä kuntosalimaksun (julkiset palvelut). Liikuntapaikkojen sisäänpääsyportti avautuu matkakortilla.

Tampereen kaupungin liikuntapalvelut ›

Opiskelijan etuudet vain Nysse Mobiilista

Opiskelija-alennukset päättyivät matkakortilla 4.1.2021. Arvolipulla voi maksaa normaalihintaisia matkoja. Matkakortilla olevan opiskelijan kausilipun voi käyttää loppuun vielä muutoksen jälkeen.