Kela-koulumatkatukilippu on Nyssen 30 vrk kausilippu, joka sisältää rajattoman määrän matkoja 6 vyöhykkeellä AF. Lippua voivat hakea kaiken ikäiset toisen asteen opiskelijat, joilla on pitkä koulumatka.

Lippu ladataan matkakortille, jonka voit hankkia Nella.fi-verkkopalvelusta tai Nyssen palvelupisteeltä. Nellassa asioiva tunnistetaan mobiilivarmenteella tai verkkopankkitunnuksilla. Jos olet alaikäinen eikä tunnistautuminen onnistu, huoltajasi voi tilata kortin puolestasi omalla Nella-tilillään. Nella.fi tarkistaa huoltajuuden tällöin Suomi.fi-valtuutussovelluksella.

Huom. Koulumatkatuen ehdot muuttuivat kaikilla toisen asteen opiskelijoilla 1.8.2021. Tarkista Kelasta tai oppilaitoksestasi, oletko oikeutettu maksuttomiin koulumatkoihin.

Olenko oikeutettu Kela-tukeen?

Voit saada koulumatkatukea, jos 

  • opiskelet ja asut Suomessa
  • opiskelet päätoimisesti
  • sinulla on pitkä koulumatka.

Voit tarkistaa Kelan sivuilta, oletko oikeutettu koulumatkatukeen.

Lisätietoja Kelan verkkosivuilla ›

Miten lipun saa?

Täytä hakulomake, jonka saat oppilaitoksestasi tai Kelalta. Jätä hakemus oppilaitokseesi, joka tarkistaa tietosi ja ilmoittaa ne Nysselle, jos olet oikeutettu lippuun. Hakemus on uusittava lukuvuosittain.

Saat ilmoituksen oppilaitokseltasi, kun lippu on ladattavissa matkakortillesi. Voit ostaa sen Nella.fi-verkkopalvelusta tai Nyssen palvelupisteeltä. Maksat lipusta vain oman osuutesi, Kelan myöntämä tuki on huomioitu hinnassa.

Kela-koulumatkatukilippu on henkilökohtainen, joten et voi antaa sitä toisen henkilön käyttöön. Lippujen määrä on rajattu lukuvuodelle. Sinulle myönnettyjen lippujen lukumäärän voit kysyä oppilaitokseltasi. Käyttämätöntä lippua ei voi palauttaa, koska hinta sisältää Kelan tukiosuuden.

Päivitä tarvittaessa tietosi

Jos tukeen vaikuttavissa olosuhteissasi tapahtuu muutos (esim. osoitteesi muuttuu), velvollisuutenasi on täyttää uusi koulumatkatukihakemus tuen tarkistamiseksi.

Kadonnut kortti voidaan sulkea ja sisältö siirtää uudelle kortille kortti- ja käsittelymaksua vastaan. Pidä yhteystietosi ajantasalla myös Nyssen asiakasrekisterissä, jotta voimme lähettää löytyneestä matkakortistasi sinulle ilmoituksen. Sähköpostiosoitteen ja puhelinnumeron voi muuttaa Nella.fi-verkkopalvelussa tai ilmoittamalla muuttuneet tiedot asiakaspalveluun.

Kela-tuetun lipun hinnat

(poislukien maksuttomiin matkoihin oikeutetut)

Kela-tuettu lippu matkakortilla › Aikuiset 25+ Nuoret 17-24 Lapset 7-16
30 vrk kausilippu, 6 vyöhykettä 42,00 26,00 21,00

 

Hinnat 6 vyöhykettä. Lisätietoa vyöhykkeistä ›
Hinta ei sisällä yölisää, joka peritään lipun lisäksi kello 00.00 - 04.40.

Lisätietoa

Nyssen asiakaspalvelu