Kela-koulumatkatukilippu on matkakortille ladattava 30 vuorokauden kausilippu, joka sisältää rajattoman määrän matkoja kaikilla vyöhykkeillä AF. Lippua voivat hakea kaiken ikäiset toisen asteen opiskelijat, joilla on pitkä koulumatka.

Olenko oikeutettu Kela-tukeen?

Voit saada koulumatkatukea, jos 

  • opiskelet ja asut Suomessa
  • opiskelet päätoimisesti
  • sinulla on pitkä koulumatka.

Lue lisää ›

Miten lipun saa?

Täytä hakulomake, jonka saat oppilaitoksestasi tai Kelalta. Jätä hakemus oppilaitokseesi, joka tarkistaa tietosi ja ilmoittaa ne Nysselle, jos olet oikeutettu lippuun. Hakemus on uusittava lukuvuosittain.

Saat ilmoituksen oppilaitokseltasi, kun lippu on ladattavissa matkakortillesi. Voit ostaa sen Nella.fi-verkkopalvelusta tai Nyssen palvelupisteeltä. Maksat lipusta vain oman osuutesi, Kelan myöntämä tuki on huomioitu hinnassa.

Kela-koulumatkatukilippu on henkilökohtainen, joten et voi antaa sitä toisen henkilön käyttöön. Lippujen määrä on rajattu lukuvuodelle. Sinulle myönnettyjen lippujen lukumäärän voit kysyä oppilaitokseltasi. Käyttämätöntä lippua ei voi palauttaa Kelan tukiosuuden vuoksi.

Päivitä tarvittaessa tietosi

Jos tukeen vaikuttavissa olosuhteissasi tapahtuu muutos (esim. osoitteesi muuttuu), velvollisuutenasi on täyttää uusi koulumatkatukihakemus tuen tarkistamiseksi.

Kadonnut kortti voidaan sulkea ja sisältö siirtää uudelle kortille kortti- ja käsittelymaksua vastaan. Pidä yhteystietosi ajantasalla myös Nyssen asiakasrekisterissä, jotta voimme lähettää löytyneestä matkakortistasi sinulle ilmoituksen. Sähköpostiosoitteen ja puhelinnumeron voi muuttaa Nella.fi-verkkopalvelussa tai ilmoittamalla muuttuneet tiedot asiakaspalveluun.

Kela-tuettu lippu matkakortilla  Aikuiset 25+ Nuoret 17-24 Lapset 7-16
30 vrk kausilippu, 6 vyöhykettä 42,00 26,00 21,00

 

Hinnat 6 vyöhykettä. Lisätietoa vyöhykkeistä ›
Hinta ei sisällä yölisää, joka peritään lipun lisäksi kello 00.00 - 04.40.

 

Nella.fi-verkkopalvelu

Opiskelijan kausilippu

Opiskelijan kausilipun voivat ostaa kaikki 17 vuotta täyttäneet päätoimiset opiskelijat. Oikeus lippuun tarkistetaan Opetushallituksen Opintopolku-palvelusta Nysse Mobiilissa tai sen hallintasivulla.

Opiskelijan 30 vuorokauden kausilipun saat Nysse Mobiilista.

Opiskelijan kausilippu

Nuoret 17–24

Nuorten ikäryhmän alennuslippuja voivat ostaa 17–24-vuotiaat matkustajat.

Ikäryhmän mukaisen alennuksen saat matkakortille ladattaviin lippuihin (arvoliput ja kausiliput) sekä Nysse Mobiilin kertalippuihin.

Nuoret 17–24

Lisätietoa

Nyssen asiakaspalvelu