Paras valinta aktiiviselle matkustajalle

Kausilipulla voit matkustaa niin paljon kuin haluat Nysse -alueen busseissa, ratikoissa ja junissa. Kausilipulla matkustavalta ei peritä yölisää.

Osta 30 tai 360 vuorokauden lippu matkakortille Nella.fi -verkkopalvelusta tai Nyssen myyntipisteestä. Aikuisille on tarjolla myös 90 vuorokauden lippu vyöhykkeille AB tai BC Nella.fi verkkopalvelussa.

Matkakortilla voi olla kerrallaan 2 kausilippua: 1 käytössä ja 1 odottamassa. Uusi lippu käynnistyy vasta vanhan loputtua, seuraavalla matkalla, jos uuden lipun vyöhykkeet pysyvät ennallaan.

Vyöhykkeet

Nyssen palvelualue on jaettu vyöhykkeisiin A, B ja C. Osta lippu vyöhykkeille AB, BC tai ABC.

90 vuorokauden kausilipun voit ostaa vain kahdelle vyöhykkeelle (AB tai BC) Nella.fi verkkopalvelusta aikuisten matkakortille.

Lisätietoja Nyssen vyöhykkeistä

Kausilippujen hinnat

Opiskelijan kausilippu on Nysse Mobiilissa

Opiskelijan 30 vrk kausilipun voi ostaa 17 vuotta täyttänyt päätoiminen opiskelija, joka opiskelee lukiossa, ammatillisessa oppilaitoksessa, korkeakoulussa tai yliopistossa.

Opiskelija-alennuksen piiriin eivät kuulu oppisopimuksella, työvoimapoliittisessa koulutuksessa tai kansanopistoissa opiskelevat, valmentaviin koulutuksiin osallistuvat eikä ulkomailla opiskelevat.

Opiskelijat

Tukea toi­sen as­teen opis­ke­li­joiden pitkille koulumatkoille

Toisen asteen opiskelijat voivat saada Kelasta koulumatkatukea, jos yhdensuuntainen koulumatka on vähintään 7 kilometriä. Koulumatkatukilippu on matkakortille ladattava 30 vuorokauden kausilippu, joka sisältää rajattoman määrän matkoja kaikilla vyöhykkeillä.

Koulumatkatukea voivat hakea kaikenikäiset toisen asteen opiskelijat.

Koulumatkatukilippu

Vahvista lippu jokaisella matkallasi

Ilman vahvistettua lippua tai muuta matkustusoikeutta matkustavalle voidaan määrätä tarkastusmaksu (80 €). Vahvista lippusi voimassaolo lippulaitteella, joka löytyy bussissa ja ratikassa läheltä sisäänkäyntiä.

Nysse-alueen junamatkoilla lippu tulee vahvistaa jo ennen matkan alkamista. Lippulaite löytyy asemalaiturilta.

Lipputarkastus