Työsuhdelippu

Työsuhdelippu säästää rahaa ja ympäristöä

Työsuhdelippu on työnantajan kokonaan tai osittain maksama joukkoliikenteen lippu, jolla voi matkustaa sekä työmatkat että vapaa-aikana. Kun työnantaja on tehnyt sopimuksen työsuhdelipusta, työntekijät voivat hankkia lipun Nella.fi -verkkopalvelusta omalle matkakortilleen.

Työmatkaliikunta on helppoa arkiliikuntaa. Joukkoliikenteen matkustaja ottaa keskimäärin 2000 askelta enemmän kuin yksityisautoilija.

Työsuhdelippu on henkilökohtainen arvolippu tai kausilippu. Sitä ei saa lainata edes perheenjäsenille, eikä sitä voi palauttaa, koska työnantaja on maksanut ainakin osan lipun hinnasta. Matkustamiseen liittyvää tietoa saa vain matkakortin omistaja.

Joko sinun työnantajasi suosii joukkoliikennettä?

Työnantaja ylläpitää rekisteriä työsuhdelippuun oikeutetuista työntekijöistään sekä päättää tuen määrät valituille lipuille. Jos tiedät olevasi oikeutettu lippuun, mutta lataaminen ei onnistu, ota yhteyttä ensisijaisesti työnantajaasi.

Työnantaja voi valita tuen euro- tai prosenttimääräisenä ja se voi vaihdella lipputyypeittäin. Työntekijä maksaa lippua ostaessaan vain oman osuutensa, esim. 75 %. Loput eli tukiosuus esim. 25 % laskutetaan työntantajalta. Etuus on veroton, jos yksittäisen työntekijän tukiosuus ei ylitä 300 € vuodessa. Työnantaja ilmoittaa tukiosuudet verottajalle. Lisätietoja verottajalta ›

Lisätietoa yrityksille ›

Yhdistä Nysse ja oma auto

"Lapset on vietävä päiväkotiin ja kauppareissu hoidettava vielä työpäivän päälle. Sopivaa joukkoliikenneyhteyttä ei kodin lähellä ole. Ahtaat parkkipaikat, keskustan ruuhkat ja työmaat kuitenkin ahdistavat. "

Helpota liikkumistasi jättämällä auto maksuttomaan liityntäparkkiin ja jatkamalla matkaa mukavasti joukkoliikenteellä! Maksuttomia liityntäpysäköintipaikkoja löytyy hyvien yhteyksien läheisyydestä koko seudulta.

Lue lisää ›

Meillä on jo työsuhdelippu

Moni yritys on jo ottanut askeleen kohti viisaampaa liikkumista tarjoamalla työsuhdelipun työntekijöilleen. Onko sinun työnantajasi listalla seuraavana?

Linkkejä ja lisätietoa

Nyssen asiakaspalvelu


p.