Työsuhdelippu on työnantajasi antama etuus matkakortillesi. Kun olet oikeutettu etuuteen, voit ladata kausi- tai arvolipun alennettuun hintaan - tai jopa maksutta Nella.fi -verkkopalvelusta.

Työmatkaliikunta on helppoa arkiliikuntaa. Joukkoliikenteen matkustaja ottaa keskimäärin 2000 askelta enemmän kuin yksityisautoilija.

Etuuden sisältävää lippua voi käyttää sekä työmatkoilla että vapaa-aikana.  Työsuhdelippu on kuitenkin henkilökohtainen. Sitä ei saa lainata edes perheenjäsenille, eikä sitä voi palauttaa, sillä työnantaja on maksanut ainakin osan lipun hinnasta. Matkustamiseen liittyvää tietoa saa vain matkakortin omistaja.

Tarkista, onko työnantajasi tehnyt sopimuksen työsuhdelipusta ›

Työnantaja ylläpitää tietoja työsuhdelippuun oikeutetuista työntekijöistään heille tarjolla olevista lipuista. Jos tiedät olevasi oikeutettu lippuun, mutta lataaminen ei onnistu, ota yhteyttä ensisijaisesti työnantajaasi.

Tuen voi saada euro- tai prosenttimääräisenä ja se voi vaihdella lipputyypeittäin. Maksat lipusta vain oman osuutesi (esim. 75 %) ja loput eli tukiosuus (esim. 25 %) laskutetaan työntantajalta. Tuki on veroton etuus 3400 € asti vuodessa. Työnantaja huolehtii tuen ilmoittamisesta verottajalle.

Lisätietoja verottajalta ›

Lisätietoa työnantajille ›

Yhdistä Nysse ja oma auto

Lapset on vietävä päiväkotiin ja kauppareissu hoidettava vielä työpäivän päälle. Sopivaa joukkoliikenneyhteyttä ei kodin lähellä ole. Ahtaat parkkipaikat, keskustan ruuhkat ja työmaat ahdistavat?

Helpota liikkumistasi jättämällä auto maksuttomaan liityntäparkkiin ja jatka matkaa joukkoliikenteellä. Maksuttomia liityntäpysäköintipaikkoja löytyy hyvien yhteyksien läheisyydestä koko seudulta.

Lue lisää ›

Nyssen työmatkailijat

Nyssen palveluita voi käyttää työmatkaliikkumisessa monella eri tapaa. Tutustu, miten Nyssen työmatkailijat, kansanedustaja Iiris Suomela ja Manse PP:n lukkari Juha Puhtimäki käyttävät arjessaan Nyssen palveluita. 

Lue lisää ›

Meillä on jo työsuhdelippu

Moni yritys on jo ottanut askeleen kohti viisaampaa liikkumista tarjoamalla työsuhdelipun työntekijöilleen. Onko sinun yrityksesi listalla seuraavana?