Työmatkaetu

Työsuhdelippu on rekrytointivaltti

Joukkoliikennettä suosimalla osoitat tukevasi kestäviä arvoja. Kestävän työmatkaliikkumisen edistäminen kannattaa, sillä se parantaa työhyvinvointia ja terveyttä, on vähäpäästöistä ja turvallista sekä pienentää liikkumisesta aiheutuvia kustannuksia.

Vaihtoehtoina arvolippu ja kausilippu

Nyssen työsuhdelippu on joustava. Voit tarjota työntekijöillesi

Työnantajana sinä päätät, mikä osuus lipusta laskutetaan yritykseltäsi ja paljonko työntekijä maksaa siitä itse. Tukiosuus voi olla euro- tai prosenttimääräinen ja se voi vaihdella lipputyypeittäin. Tuki on työntekijälle verotonta tuloa kalenterivuosittain 3 400 € asti.

Huomaathan, että työmatkaedun työntekijöille voi tarjota myös esimerkiksi Eazybreak-, ePassi-, Smartum- tai Edenred-palvelun kautta. 

Hallinnoi etuuksia NellaPro-sovelluksessa

NellaPro-etuussovelluksessa hoidat yrityksesi työsuhdelippuasiat silloin, kun se sinulle parhaiten sopii. Sovelluksessa valitset työntekijöillesi tarjottavat liput ja niiden tukiosuudet sekä ylläpidät rekisteriä työsuhdelippuun oikeutetuista työntekijöistä. Kun henkilöstössäsi tapahtuu muutoksia tai haluat muuttaa lippuvalikoimaa, päivitä tiedot NellaPro-etuussovellukseen. Muutokset astuvat voimaan heti.

Pyydä henkilöstöltäsi suostumus henkilötietojen luovuttamiseen. Yrityksesi on vastuussa henkilötietojen luovuttamisesta Tampereen kaupungille. Tutustu NellaPro sopimusehtoihin sekä rekisteriselosteisiin huolella

NellaPro toimii samassa verkko-osoitteessa kuin Nella.fi-verkkopalvelu. Palvelu avautuu Pro-näkymään, kun olet tehnyt sopimuksen NellaPron käytöstä. 

NellaPro-käyttöohjeet

Tee sopimus

1. Tutustu NellaPro-palvelun käyttöehtoihin huolellisesti. Ehdot katsotaan hyväksytyiksi sopimuksen myötä.

NellaPro käyttöehdot ›

2. Luo yritykselle käyttäjätunnus Nella.fi-verkkopalveluun. Tarvitset sitä jo sopimusta tehdessäsi. Nella.fi avautuu yritysnäkymään vasta, kun NellaPro sopimus on kunnossa.

Nella.fi-verkkopalvelu ›

3. Tee sopimus NellaPro-palvelusta.

NellaPro käyttöohje ›

NellaPro sopimuslomake

Kerro etuudesta!

Työsuhdelippu on työntekijöillesi varmasti iloinen yllätys! Kun NellaPro-sopimus on tehty, liput sekä tukiosuudet valittu ja henkilöstörekisteri kunnossa, työntekijä voi hankkia työsuhdelipun Nella.fi -verkkopalvelusta tai palvelupisteeltä omalle matkakortilleen.

Lisätietoja saat palvelupisteeltämme tai sähköpostitse osoittesta etuuslippu@tampere.fi

Tietoa työntekijälle

Ilmoita verottajalle

Velvollisuutenasi on ilmoittaa verottajalle vuosi-ilmoituksella

  • työntekijälle maksetut, palkaksi katsotut etuudet (työantajan maksamat tukiosuudet) 
  • matkalipun arvosta perityt osat (työntekijän omavastuuosuus).

Molemmat osat ovat vähennyskelpoisia verotuksessa.

Työsuhde-edut, vero.fi

Lomakkeet yrityksille

Matkakortti yritykselle tai yhteisölle (pdf) ›
Täytä ja tulosta. Ota lomake mukaan palvelupisteellä asioidessasi.


Laskutussopimus ja lipputilaus (pdf) ›
Lataa ja tallenna lomake, täytä, tallenna ja liitä sähköiseen tilaukseen.


NellaPro etuuslippusopimus (sähköinen lomake) ›
NellaPro etuuslippusovelluksella hallitaan ja tilataan mm. työsuhdelippuja, Kela-koulumatkatukilippuja, koululippuja ja muita etuuksia.


Etuuslipun henkilötietolomake (Microsoft Excel) ›
Lomakkeella lisätään henkilötietoja NellaPro etuuslippusovellukseen. Lataa, täytä ja tallenna lomake. Kun lomake on siirretty NellaPro etuuslippusovellukseen, huolehdi lomakkeen turvallisesta säilyttämisestä tai hävittämisestä. 

Lue lisää ›

Infoikoni Lisätietoa

Nyssen asiakaspalvelu