Nysse käynnistää hankinnan Oriveden ja Tampereen välisestä liikenteestä

perjantaina 16. kesäkuu 2023 klo 09.25

Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta teki 15.6.2023 kokouksessaan päätöksen käynnistää hankintakilpailu yhdessä Pirkanmaan ELY-keskuksen kanssa Ylä-Pirkanmaan, Oriveden ja Tampereen välisestä bussiliikenteestä. Oriveden ja Tampereen välisiä vuoroja tullaan lisäämään arkipäivisin ja linjaa liikennöidään jatkossa Ruutanan kautta.

Linjastokokonaisuuden suunnittelua ja tulevaa kilpailutuskokonaisuuden muodostamista edelsi Nyssen toukokuussa toteuttama asiakaskysely Oriveden ja Kangasalan Ruutanan muuttuvasta liikennöintikokonaisuudesta. Lisäksi Oriveden ja Kangasalan kaupungit antoivat liikennöintikokonaisuudesta lausunnot. Oriveden ja Tampereen välinen nopea joukkoliikenneyhteys toteutuu jatkossakin junalla, jossa matkan voi maksaa Nyssen lipputuotteilla. Tätä yhteyttä tukemaan kilpailutetaan bussiliikennettä Orivedeltä Ruutanan kautta Tampereelle.

Tarjouskilpailu järjestetään käyttöoikeussopimuksen mukaisesti, jossa liikennöitsijä saa pitää lipputulot. Kilpailutus tehdään yhdessä Pirkanmaan ELY-keskuksen kanssa, joka kilpailuttaa Ylä-Pirkanmaan joukkoliikennekokonaisuutta Mänttä-Vilppulan, Juupajoen, Ruoveden ja Virtain alueella. 

Tampereen ja Oriveden välisen liikenteen sopimuskausi alkaa 5.8.2024 ja sen kesto on kaksi vuotta. Sopimusta on mahdollista jatkaa enintään kahdella vuodella.