Kaupunkipyörien käyttäjäkyselyn 2022 tulokset on julkaistu – asiakkaiden pyynnöstä lisää kaupunkipyöräasemia

keskiviikkona 23. marraskuu 2022 klo 10.00

Tampereen kaupunkipyörien käyttäjäkyselyllä saatiin runsaasti asiakaspalautetta sekä tietoa kaupunkipyörien käytöstä palvelun kehittämisen tueksi. Kyselyn ja kauden aikana saatujen asiakaspalautteiden perusteella kaupunkipyörien asemaverkostoa on päätetty laajentaa kaudelle 2023.

Käyttäjäkyselyn tuloksia – hinnoitteluun ja saatavuuteen ollaan tyytyväisiä

Käyttäjäkysely toteutettiin nettikyselynä 25.10.–6.11.2022. Kaikille avoimeen kyselyyn vastasi yhteensä 603 henkilöä, joista suurin osa oli ostanut jonkin käyttöoikeuden kaudella 2022.

Eniten positiivista palautetta saivat kaupunkipyörien hinnoittelu ja saatavuus kaupunkipyöräasemilla. Kyselyyn vastanneista kausi- ja kuukausikäyttäjistä lähes 80 % kaupunkipyöräili vähintään muutaman kerran viikossa, heistä puolet jopa päivittäin. Kaupunkipyörillä ajettiin paitsi vapaa-ajan matkoja myös asiointi- ja työmatkoja.

Eniten tyytymättömyyttä aiheutti Tampereen kaupunkipyörät -sovelluksen käytettävyys. Avoimissa palautteissa ja kehitysehdotuksissa korostuikin asemaverkon laajentamisen lisäksi kaupunkipyörien käyttöönoton ja palautuksen toimintavarmuuden parantaminen. Kyselyn perusteella kaupunkipyörä valittaisiin kulkumuodoksi nykyistä useammin, mikäli omaa polkupyörää ei olisi ja jos kaupunkipyöräasemien sijainti sopisi suunniteltuun matkaan paremmin.

Luvassa 17 uutta kaupunkipyöräasemaa

Kaupunkipyöräasemien verkostoa laajennetaan ensi keväänä. Luvassa on yhteensä 17 uutta asemaa Kaukajärvelle, Annalaan, Linnainmaalle, Messukylään ja Koivistonkylään. Kaksi nykyistä asemaa poistetaan erittäin vähäisen käytön vuoksi. Poistettavista asemista toinen sijaitsi Härmälässä ja toinen Veisussa. Kokonaisuudessaan kaupunkipyöräasemien määrä nousee ensi kaudelle 95 asemasta 110 asemaan. Kaupunkipyörien määrä säilyy 700 pyörässä.

Uudet asemat ovat käytettävissä heti kaupunkipyöräkauden alkaessa 15.4.2023. Myös Tampereen kaupunkipyörät -sovellusta kehitetään talven aikana.

Tampereen kaupunkipyöräasemien sijainnit kaudella 2023. Uudet asemat merkitty punaisella värillä.

Kuva 1. Luonnos kaupunkipyöräasemien verkostosta kaudelle 2023. Uudet asemat merkitty punaisella värillä.

Tampereen kaupunkipyörien käyttäjäkyselyn tulokset 2022 (pdf) ›

 

Näin kaudella 2022 kaupunkipyöräiltiin › (tiedote 1.11.2022)