Nysse-liikenteeseen suunnitteilla entistä sujuvampaa palvelua – testejä suoritetaan maanantaista 28.8.2023 alkaen

ma 28. elokuu 2023 10.23

Nysse-liikenteeseen suunnitellaan uutta bussikalustoa, jonka myötä voidaan tarjota myös entistä sujuvampaa palvelua. Tavoitteena on tilata sähkönivelbusseja, jotka tulevaisuudessa liikennöisivät ruuhkaisimmilla linjoilla. Hankinnan tavoitteena on tarjota miellyttävä bussipalvelu mahdollisimman esteettömässä ympäristössä.

Tulevaisuuden bussikalusto on vasta suunnitteluvaiheessa ja seuraavana vuorossa ovat infran ja matkakokemuksen testaaminen HSL-alueen runkolinjalta lainatulla sähkönivelbussilla. Testit käynnistyvät maanantaina 28.8.2023. infran testeillä Raholan, Kalkun ja Tesoman suunnalla. Testiajossa olevalla bussilla pysähdytään myös pysäkeille, mutta infratestin aikana kyytiin ei valitettavasti voida ottaa matkustajia. Pysähdykset pysäkeillä ovat lyhyitä ja tarkasti aikataulutettuja, joten annetaan pysäkeillä testibussille tarvittaessa tilaa ja testausrauha.

Infratesteissä havainnoidaan pysäkkien esteettömyyttä ja pysäkkien varustelua sekä nykyistä bussikalustoa pidemmän nivelbussin ajettavuutta katuverkossa. Testien tulosten avulla suunnitellaan uuden kalustohankinnan yhteyteen kokonaan uusi bussikonsepti entistä mukavampia Nysse-matkoja varten.

Tiistaina 29.8. ovat vuorossa asiakastestit. Tiistaina kahdessa testissä on mukana yhteensä 30 osallistujaa erilaisista käyttäjäryhmistä. Asiakastestit jatkuvat keskiviikkona 30.8. erityisryhmien testillä. Testien osallistujat rekrytoitiin NysseLabin kautta. Asiakastestauksessa selvitetään sujuvan matkakokemuksen muodostumista erityisesti kyytiin nousemisen, matkan maksamisen ja matkustusmukavuuden näkökulmista.

Testaus jatkuu loppuviikon aikana, jolloin sähkönivelbussin voi bongata liikenteessä eri puolilta Tampereen seutua. Testibussista otetut kuvat voi jakaa sosiaalisessa mediassa tunnisteilla #Nysse ja #Nysselabtestaa.