Nyssellä on lippuja moneen tarpeeseen. Valitse lipulle vähintään kaksi vierekkäistä vyöhykettä, vaikka matkustaisit vain yhden vyöhykkeen alueella.

Vahvista matkaoikeutesi jokaisella matkallasi. Kello 00.00 - 04.40 lipun lisäksi peritään yölisä (ei koske vuorokausi- ja opiskelijalippua). Ilman lippua matkustavalle voidaan määrätä tarkastusmaksu (80 €).

Ohjeita matkan maksamiseen

Ikäryhmät

 • Aikuiset 25+ vuotta
 • Nuoret 17-24 vuotta
 • Lapset 7-16 vuotta

0-6-vuotiaat juniorit saavat matkustaa maksutta vanhemman matkustajan seurassa.

65 vuotta täyttäneet seniorit saavat alennuksen matkakortilla maksetusta kertalipusta.


Näin maksat matkasi matkakortilla

Voit maksaa matkakortin arvolla kertalipun ratikassa tai bussissa. Kausilippu kelpaa myös junamatkoilleNella.fi -verkkokaupasta ostetut liput ovat käytettävissä 2 tunnin kuluessa.

Vahvista matkaoikeutesi jokaisella matkallasi

Käytä matkakortti lippulaitteen etumaisessa lukijassa jokaisella matkallasi.

 • Bussissa ja ratikassa lippulaitteet ovat sisäänkäyntien lähellä.
 • Junamatkoilla lippulaite on asemalaiturilla. Vahvista kausilippusi jo ennen junaan nousemista. Junaan ei voi ostaa kertalippua matkakortilla.

Jos liikut öisin, huolehdi että matkakortillasi on arvoa yölisää varten. Yölisä veloitetaan automaattisesti kello 00.00 - 04.40 kaikissa liikennevälineissä. Pelkkää yölisää ei voi maksaa matkakortilla, lähimaksulla eikä Nysse Mobiililla.

Uimahalli- ja kuntosalimaksut

Voit maksaa matkakortille ladatulla arvolla myös uimahalli- ja kuntosalimaksuja Tampereen, Nokian ja Ylöjärven liikuntapalveluissa. Palveluiden sisäänpääsyportti avautuu matkakortilla ja hinta veloitetaan matkakortin arvolta.


Vyöhykkeiden valitseminen yksittäiselle matkalle

Jos matkakorttisi oletusvyöhykkeet eivät sovi yksittäiselle bussi- tai ratikkamatkalle, valitse vyöhykkeet bussin tai ratikan lippulaitteella. Matkan hinta veloitetaan matkakortin arvolta. Junamatkalle ei voi ostaa kertalippua matkakortilla.

Älä käytä matkakorttia lippulaitteen lukijassa, vaan toimi seuraavasti:

 1. Valitse laitteen näytöltä Poikkeusmatka.
 2. Valitse matkallesi tarvittavat vyöhykkeet.
 3. Aseta matkakorttisi lukijaan.

Kertalipun hinta veloitetaan matkakorttisi arvolta. Voit matkustaa useita matkoja valitsemillasi vyöhykkeillä 90 minuutin ajan. Valitse poikkeusvyöhykkeet vain ensimmäisellä matkallasi. Muilla matkoilla riittää, että käytät matkakorttisi lippulaitteen lukijassa.


Nysse Mobiililla maksaminen

Lataa Nysse Mobiili sovelluskaupastasi. Voit ostaa kertalipun 90 minuutiksi tai vuorokausilipun 24 tunniksi. Opiskelijoille on tarjolla myös 30 vuorokauden kausilippu.

Valitse lipulle vähintään 2 vierekkäistä vyöhykettä, vaikka matkasi kulkisi vain yhden vyöhykkeen alueella. Tarkista tarvittavat vyöhykkeet reittioppaasta tai aikataulupalvelussa pysäkkien tiedoista.

Mobiililippu lähtee voimaan ostohetkellä. Voit matkustaa lipulla useita useita matkoja valitsemillasi vyöhykkeillä. Vyöhykkeitä ei voi vaihtaa lipun voimassaoloaikana.

Näytä mobiililipun Qr-koodi lippulaitteen pohjassa olevaan lukijaan jokaisella matkallasi. Bussissa ja ratikassa laite löytyy sisäänkäynnin lähettyviltä. Junamatkoilla lippulaite on asemalaiturilla eli matkaoikeus vahvistetaan jo ennen junaan nousemista.

Nysse Mobiili sovelluksen käyttöohje ›


Lähimaksulla maksaminen

Voit käyttää lähimaksuominaisuudella varustettua maksukorttia tai mobiilisovellusta bussi- ja ratikkamatkojen maksamiseen.

 • Voit maksaa samalla lähimaksuvälineellä vain yhden lipun kerrallaan. Jos haluat ostaa lipun myös toiselle henkilölle (tai maksulliselle kulkuvälineelle), käytä toista lähimaksuvälinettä tai muuta maksutapaa.
 • Lähimaksulla ei voi maksaa pelkkää yölisää. Yölisä lisätään kello 00.00 - 04.40 tehdyn matkan lopulliseen hintaan.
 • Lähimaksu ei ole vielä käytössä Nysse-alueen junamatkoilla.

Toimi näin jokaisella matkallasi, myös vaihtomatkoilla

 1. Paina lippulaitteen näytöltä lähimaksu-painiketta. 
 2. Valitse matkasi vyöhykkeet. Oletuksena on sijaintisi sekä reitin seuraava vyöhyke. Valitse tarvittaessa lisää vyöhykkeitä.
 3. Käytä maksuvälineesi lippulaitteen vasemmassa lukijassa.

Hinta lasketaan ja veloitetaan 90 minuutin aikana tekemiesi matkojen perusteella (edullisin hinta vyöhykemäärään perustuen). Järjestelmä voi tehdä tilillesi 1 € katevarauksen, joka poistuu kun lippu on laskutettu.

Lisätietoja lähimaksamisesta ›


Kaverin matkan maksaminen

Voit ostaa kaverillesi kertalipun matkakortille ladatulla arvolla tai Nysse Mobiilissa, kun matkustatte yhdessä. Lähimaksulla voit maksaa vain yhden henkilön matkan kerrallaan. Voit käyttää lähimaksua kaverin matkan maksamiseen, jos maksat oman matkasi muulla maksutavalla.

Matkakortilla

 • Käytä matkakorttisi lippulaitteella oman maksusi jälkeen uudelleen. Matkakortin arvolta veloitetaan oman ikäryhmäsi kertalipun hinta. Ikäryhmäsi on sovelluttava myös kaverillesi.
 • Voit maksaa 90 minuutin kertaliput enintään yhdeksälle henkilölle. Isommalle ryhmälle voit maksaa yksittäisen matkan ilman vaihto-oikeutta toiseen bussiin tai ratikkaan.
 • Jos poistutte kyydistä eri pysäkeillä, jätä matkakortti ryhmässä viimeisenä matkustavalle mahdollista lipputarkastusta varten.

Nysse Mobiilissa

 • Osta liput yksi kerrallaan itsellesi ja kaverillesi. Muista valita kaverillesi sopiva ikäryhmä.
 • Vahvista molemmat liput lippulaitteella kaikilla matkoillanne. Löydät liput Nysse Mobiilin Liput -valikosta.

Maksut isoista kulkuvälineistä

Polkupyörälle on ostettava kertalippu Nyssen liikenteessä.Isoille kulkuvälineille on ostettava bussissa ja ratikassa oma kertalippu. Lipun lisäksi veloitetaan yölisä kello 00.00 - 04.40.

Maksu veloitetaan 7 vuotta täyttäneen kulkuvälineestä, joka ei kulje mukana kantaen ja vie merkittävästi tilaa muilta matkustajilta (esim. polkupyörä, potkulauta tai tasapainolauta).

 • Maksa kertalippu matkakortilla. Käytä matkakorttisi lippulaitteella uudelleen oman maksusi jälkeen. Hinta veloitetaan oman ikäryhmäsi mukaan matkakortin arvolta.
 • Osta kertalippu Nysse Mobiilissa. Valitse lipulle oma ikäryhmäsi.
 • Voit maksaa kertalipun lähimaksulla, jos maksat oman matkasi muulla maksutavalla (esim. matkakortilla). Lähimaksulla voi maksaa vain yhden lipun kerrallaan.
 • Käteisellä kertalipun voi ostaa vain bussissa.

Junamatkoilla toimitaan VR:n ohjeiden mukaan. Lue ohjeet VR:n verkkosivuilta ›

Maksutta kuljetamme

Maksutta kuljetamme apuvälineet sekä pienet kulkuvälineet, jotka kulkevat mukana kantaen eivätkä vie tilaa muilta matkustajilta. Maksuttomia kulkuvälineitä ovat mm.

 • alle 7-vuotiaan lapsen polku- tai potkupyörä
 • kokoon taitettu polkupyörä
 • skeittilauta, pieni potkulauta ja pieni tasapainolauta

Matkustaja maksaa oman matkansa haluamallaan tavalla, ellei ole oikeutettu maksuttomaan matkaan.

Oletko oikeutettu maksuttomaan matkaan? ›


Käteisellä maksaminen

Voit maksaa kertalipun käteisellä vain bussissa. Suosithan tasarahaa tai pienimpiä seteleitä, sillä bussin vaihtokassa on turvallisuussyistä pieni. Näytä lippu vaihtomatkoilla bussin kuljettajalle ja ratikassa lipputarkastajalle. Yölisä peritään kello 00.00 - 04.40.

Käteisellä voi ostaa myös ennakkokertalipun asiakaspalvelusta tai useimmista myyntipisteistä.


Ennakkokertalipun hankkiminen ja käyttäminen

Voit ostaa ennakkokertalipun bussiin ja ratikkaan asiakaspalvelusta sekä Nyssen useimmista myyntipisteistä. Myyntipisteiden laitteistoja päivitetään parhaillaan.

Lippu sisältää bussi- ja ratikkamatkoja 90 minuutiksi valituilla vyöhykkeillä. Lipun voimassaoloaika alkaa ensimmäisestä matkastasi.

Näytä lipun Qr-koodi lippulaitteen pohjassa olevaan lukijaan jokaisella matkallasi. Ennakkokertalippu tulee käyttää 3 kuukauden kuluessa ostopäivästä. Lippu ei kelpaa alueen junaliikenteessä.

Ennakkokertalipun myyntipisteet

Matka on kätevintä maksaa matkakortilla, Nysse Mobiililla tai lähimaksulla. Jos et voi käyttää näitä maksutapoja, osta ennakkokertalippu Nyssen myyntipisteeltä:

Ennakkokertalippu ei ole vielä saatavilla kaikista myyntipisteistä, sillä laitteistoja päivitetään syksyn 2021 aikana.

Hinnasto ›


Näin ostat lahjakortin

Nyssen sähköisen lahjakortin voi ostaa Nella.fi verkkopalvelusta tai asiakaspalvelusta.

 • Nellassa ostettu lahjakortti voi olla arvoltaan 10-120 € ja se toimitetaan sinulle sähköpostilla. Sähköposti sisältää koodin, jonka voit jakaa haluamallasi tavalla lahjakortin saajalle.
 • Asiakaspalvelussa lahjakortin arvoa ei ole rajattu ja saat koodin kuoressa paperikuitilla.

Näin maksat lahjakortilla

Lahjakorttia voi käyttää Nyssen lippujen tai tuotteiden maksuun Nella.fi verkkopalvelussa tai asiakaspalvelussa. Koodi on voimassa yhden vuoden lahjakortin ostopäivästä alkaen. Lahjakortin arvoa ei tarvitse käyttää kerralla.