Lippuja ja maksutapoja moneen tarpeeseen

Hanki lippu hyvissä ajoin ennen matkaa. Bussissa ja ratikassa voit käyttää myös lähimaksua. Käteinen kelpaa vain lippujen myyntipisteissä, ei liikennevälineissä. Yölisä veloitetaan kertalipun lisäksi kello 00.00 - 04.40. 

Lipun hinta määräytyy maksutavan, ikä- ja asiakasryhmän sekä valittujen vyöhykkeiden perusteella.

Vahvista lippusi voimassaolo lippulaitteella jokaisella matkallasi. Ilman vahvistettua lippua tai muuta matkustusoikeutta matkustavalle voidaan määrätä tarkastusmaksu (80 €).

Matkakortti

Matkakortilla voit maksaa matkat Nysse-alueen busseissa, ratikoissa ja junissa. Osta matkakortti Nella.fi-verkkopalvelusta tai asiakaspalvelusta.

Osta lippu matkakortille Nyssen myyntipisteessä, asiakaspalvelussa tai Nella.fi-verkkopalvelussa.

  • Kausilipulla (30/90/360 vrk) saat matkustaa rajattoman määrän matkoja ilman yölisää.
  • Matkakortin arvolla voit maksaa kertalipun (90 min) ja yölisän. Arvoa voi käyttää myös joidenkin julkisten liikuntapalveluiden maksamiseen.

Tilaa matkakortti ja osta liput Nella.fi-verkkopalvelusta

Nysse Mobiili

Mobiililipuilla voit maksaa matkasi busseissa, ratikoissa ja Nysse-alueen junissa. Nysse Mobiili -sovelluksella voit ostaa

Maksa lippu sovelluksessa Visa-, Visa Electron- tai Mastercard-maksukortilla, MobilePaylla tai mobiilimaksulla. Lippu käynnistyy ostohetkellä.

Nysse Mobiilin käyttöohje

Lähimaksu

Lähimaksulla voit maksaa matkasi busseissa ja ratikoissa. Lähimaksuun käy pankki- tai luottokortti tai mobiililaitteen sovellus, jossa on lähimaksuominaisuus.

Lähimaksussa on käytössä hintakatto. Matkasta veloitetaan aina sinulle edullisin kerta- tai vuorokausilipun hinta.

Yhdellä lähimaksuvälineellä voit maksaa vain yhden henkilön matkan.

Lähimaksamisen ohjeet

Ennakkokertalippu

Ennakkokertalippu käy Nysse-alueen busseissa, ratikoissa ja junissa. Osta lippu ennen matkaasi Nyssen myyntipisteestä tai asiakaspalvelusta. Ennakkokertalippu tulee käyttää 3 kuukauden kuluessa ostopäivästä.

Lippu on voimassa 90 minuuttia valitsemillasi vyöhykkeillä. Aika alkaa ensimmäisestä matkastasi.

Ennakkokertalippu

Ta­pah­tu­ma­lip­pu

Onko käytössäsi kulttuuri-, urheilu- tai kongressitapahtuman pääsylippu, johon on yhdistetty joukkoliikennelippu? Pääsylippu on tällöin Nysse-lippu, jolla voi matkustaa busseissa ja ratikoissa (ja tapahtumasta riippuen myös junissa) ennen ja jälkeen tapahtuman. Erillistä lippua ei tarvita.

Lisätietoa tapahtumalipusta