Nyssen tapahtumalippu yhdistää joukkoliikennelipun ja tapahtuman pääsylipun. Pääsylippu on tällöin Nysse-lippu, jolla voi matkustaa busseissa ja ratikoissa ennen ja jälkeen tapahtuman. Erillistä lippua ei tarvita.​​​​​​ Matkaoikeus pitää vahvistaa lippulaitteella jokaisella matkalla. 

Nyssen ja tapahtumien yhteisliput

Vah­vis­ta mat­ka­oi­keus jo­kai­sel­la mat­kal­la

Näytä ottelulipun QR- tai viivakoodi lippulaitteen pohjassa olevaan lukijaan jokaisella matkallasi.

Lippulaite löytyy bussien ja ratikoiden sisäänkäynniltä. Vahvista lippu junamatkoilla jo ennen junaan nousemista, sillä lippulaite on asemalaiturilla.

Näytä ottelulippusi tarvittaessa matkalippujen tarkastajalle.

Ilveksen ja Tapparan Liiga- ja CHL-ottelut

Ilveksen ja Tapparan Nokia Arenalla pelattavien Liiga- ja jääkiekon Mestarien Liiga CHL-otteluiden kaikki liput ja kausikortit sisältävät matkaoikeuden Nysse-liikenteessä.

Ottelulipun matkustusoikeus on voimassa ottelupäivänä. Matkustusoikeus alkaa kolme tuntia ennen ottelun alkua ja päättyy viisi tuntia ottelun aloitusajankohdan jälkeen.

Lipulla voi matkustaa

 • Nysse-liikenteen busseissa ja ratikoissa (Tampereella, Kangasalla, Lempäälässä, Nokialla, Orivedellä, Pirkkalassa, Ylöjärvellä ja Vesilahdessa)
 • VR:n lähi- ja kaukojunaliikenteessä yhteysväleillä Nokia/Lempäälä/Orivesi/TesomaTampere 
 • Valkeakosken Nysse-liikenteessä, jossa on käytössä Nyssen lippujärjestelmä.

Ilveksen otteluohjelma 2023–2024

Tapparan otteluohjelma 2023–2024

Kaksi matkustajaa, joista toisella on Tapparan kannattajahuivi ja toisella Ilveksen kannattajahuivi.

Muiden tapahtumien ja Nyssen yhteisliput

Myös seuraavien tapahtumien pääsyliput tai osallistujapassit sisältävät matkaoikeuden Tampereen seudun joukkoliikenteen Nyssen kyydissä. 

 • 23.8.2023 Käärijä, Hotelli Waltikka, Valkeakoski
 • 25.–26.8.2023 Waltikan Venetsialaiset, Hotelli Waltikka, Valkeakoski
 • 26.–28.8.2023 Tampereen rotissöörien tapahtuma
 • 5.9.2023 KiskoFest, Tampere

Matkustusoikeuden tarkat voimassaoloajat ja muut tapahtumakohtaiset rajoitukset näkyvät tapahtumanjärjestäjän toimittamassa lipussa.

Jätä auto parkkiin ja jatka Nyssen kyydissä

Asutko Nysse-liikenteen ulottumattomissa? Voit silti hyödyntää ottelulippuun sisältyvää matkustusetua: jätä auto ilmaiseen liityntäparkkiin ja jatka matkaa ottelulipullasi Nyssen kyydissä!

Liityntäpysäköintialueet sijaitsevat hyvien joukkoliikenneyhteyksien varrella. Tampereella liityntäparkkeja sijaitsee Niihamassa, Ikealla, Kaukajärvellä, Koivistonkylässä, Tesomalla ja Turtolassa.

Liityntäpysäköinti

Näin matkustat Nyssen kyydissä

 • Huomioi myös muut matkustajat. Pidä busseissa ja ratikoissa ovien edustat vapaana, jotta matkustajien liikkuminen on sujuvaa.
 • Pidä matkatavarasi sylissäsi tai lattialla. Käytä musiikkia kuunnellessasi tai videoita katsellessasi kuulokkeita, mutta huomioi myös mahdolliset kuulutukset.
 • Varaathan matkallesi riittävästi aikaa. Matkaasi voit suunnitella Nyssen reittioppaan avulla. 

Kun matkustat bussilla

 • heilauta reippaasti kättäsi, kun bussi lähestyy pysäkkiäsi. Jos pysäkillä on jo muita busseja, siirry saapuvan bussin suuntaan, jotta kuljettaja näkee sinut paremmin. Kun kuljettaja on nähnyt merkkisi, bussin suuntavalo vilkkuu pysäkkisi suuntaan.
 • nouse kyytiin etuovesta. Paina stop-painiketta hyvissä ajoin ennen kuin haluat jäädä pois kyydistä ja poistu keski- tai takaovesta.
 • leimaa lippusi jokaisella matkalla lippulaitteella. Bussissa lippulaite löytyy bussin etuovelta.

Kun matkustat ratikalla

 • pysähtymismerkkiä ei tarvitse antaa, ratikka pysähtyy jokaisella pysäkillä. Nouse kyytiin keskiovista. Etu- ja takaovet ovat ensisijaisesti poistumista varten. Ovet saa tarvittaessa auki painikkeella.
 • leimaa lippusi jokaisella matkalla lippulaitteella. Ratikassa lippulaitteet löytyvät keskiovien läheisyydestä.
 • varaudu heilahduksiin ja äkkijarrutuksiin. Pidä kiinni tangosta tai lenkistä, jos matkustat seisten. Ota tukea myös liikkuessasi ratikassa.

Lisää matkaohjeita

Reittioppaasta löydät parhaat yhteydet matkallesi!

Nyssen reittiopas tarjoaa kattavasti tietoa Nyssen matkavaihtoehdoista. Reittiopas on helppokäyttöinen niin mobiililaitteella kuin kodin tai toimiston pöytäkoneellakin.

Nyssen reittiopas

Nokia Arena

Nokia Arena on Tampereen ydinkeskustassa hyvien kulkuyhteyksien päässä. Tapahtumiin on lyhyt kävelymatka rautatieasemalta, linja-autoasemalta sekä Sorin aukion sekä Ratinan pysäkeiltä.

Nyssen kyydissä Nokia Arenalle