Nyssen tapahtumalippu yhdistää joukkoliikennelipun ja tapahtuman pääsylipun. Pääsylippu on tällöin Nysse-lippu, jolla voi matkustaa busseissa ja ratikoissa ennen ja jälkeen tapahtuman. Erillistä lippua ei tarvita.​​​​​​ Matkaoikeus pitää vahvistaa lippulaitteella jokaisella matkalla. 

Nyssen ja tapahtumien yhteisliput

Vah­vis­ta mat­ka­oi­keus jo­kai­sel­la mat­kal­la

Näytä pääsylipun QR- tai viivakoodi lippulaitteen pohjassa olevaan lukijaan jokaisella matkallasi.

Lippulaite löytyy bussien ja ratikoiden sisäänkäynniltä. Vahvista lippu junamatkoilla jo ennen junaan nousemista, sillä lippulaite on asemalaiturilla.

Näytä ottelulippusi tarvittaessa matkalippujen tarkastajalle.

Ilveksen ja Tapparan Liiga- ja CHL-ottelut

Ilveksen ja Tapparan Nokia Arenalla pelattavien Liiga- ja jääkiekon Mestarien Liiga CHL-otteluiden kaikki liput ja kausikortit sisältävät matkaoikeuden Nysse-liikenteessä.

Ottelulipun matkustusoikeus on voimassa ottelupäivänä. Matkustusoikeus alkaa kolme tuntia ennen ottelun alkua ja päättyy viisi tuntia ottelun aloitusajankohdan jälkeen.

Lipulla voi matkustaa

 • Nysse-liikenteen busseissa ja ratikoissa (Tampereella, Kangasalla, Lempäälässä, Nokialla, Orivedellä, Pirkkalassa, Ylöjärvellä ja Vesilahdessa)
 • VR:n lähi- ja kaukojunaliikenteessä yhteysväleillä Nokia/Lempäälä/Orivesi/TesomaTampere 
 • Valkeakosken Nysse-liikenteessä, jossa on käytössä Nyssen lippujärjestelmä.
Kaksi matkustajaa, joista toisella on Tapparan kannattajahuivi ja toisella Ilveksen kannattajahuivi.

Ilveksen Veikkausliiga-ottelut

Ilveksen Tammelan stadionilla pelattavien Veikkausliiga-otteluiden kaikki liput ja kausikortit sisältävät matkaoikeuden Nysse-liikenteessä.

Ottelulipun matkustusoikeus on voimassa ottelupäivänä. Matkustusoikeus alkaa kolme tuntia ennen ottelun alkua ja päättyy viisi tuntia ottelun aloitusajankohdan jälkeen.

Lipulla voi matkustaa

 • Nysse-liikenteen busseissa ja ratikoissa (Tampereella, Kangasalla, Lempäälässä, Nokialla, Orivedellä, Pirkkalassa, Ylöjärvellä ja Vesilahdessa)
 • VR:n lähi- ja kaukojunaliikenteessä yhteysväleillä Nokia/Lempäälä/Orivesi/Tesoma–Tampere
 • Valkeakosken Nysse-liikenteessä, jossa on käytössä Nyssen lippujärjestelmä.

Ilveksen Veikkausliigan ottelut

Tammelan stadion ylhäältä kuvattuna. Kuva: Tampereen kaupunki, Skyfox Marko Kallio.

Tammelan stadion. Kuva: Tampereen kaupunki, Skyfox Marko Kallio.

Verkosta ostetut päiväkohtaiset Särkänniemi-rannekkeet

Särkänniemen verkkokaupasta ostetut, päiväkohtaiset Särkänniemi-rannekkeet sisältävät matkat Nyssen busseilla ja ratikoilla koko Nysse-alueella. Rannekkeiden lisäksi edun saa sähköpostiin tulleella lipputoimitusviestillä.

Matkustusoikeus on voimassa Särkänniemi-rannekkeeseen sidottuna tapahtumapäivänä klo 9.00 alkaen puoleen yöhön asti. 

Etu koskee verkkokaupasta ostettuja, päiväkohtaisia Särkänniemi-rannekkeita ja kyseisten rannekkeiden lipputoimitusviestejä kesäkauden loppuun 21.9.2024 saakka.

Särkänniemen Pouta Possu -maskotti hymyilee iloisesti ihmisystävänsä kanssa Särkänniemen ratikkapysäkillä.

Muiden tapahtumien ja Nyssen yhteisliput

Myös seuraavien tapahtumien pääsyliput tai osallistujapassit sisältävät matkaoikeuden Tampereen seudun joukkoliikenteen Nyssen kyydissä. 

 • Tammelan stadionin avajaiskonsertti: Lauri Tähkä, lauantaina 29.6.2024, Tammelan stadion, Tampere
 • Talonäyttely Valkeakoskella 24.7.–4.8.2024
 • Vesterinen Yhtyeineen, lauantaina 23.11.2024, Nokia Arena, Tampere

*Matkustusoikeus Nysse-liikenteen busseissa, ratikoissa ja junissa tapahtumapäivänä kello 15.00–02.00.

Matkustusoikeuden tarkat voimassaoloajat ja muut tapahtumakohtaiset rajoitukset näkyvät tapahtumanjärjestäjän toimittamassa lipussa.

Jätä auto parkkiin ja jatka Nyssen kyydissä

Asutko Nysse-liikenteen ulottumattomissa? Voit silti hyödyntää ottelulippuun sisältyvää matkustusetua: jätä auto ilmaiseen liityntäparkkiin ja jatka matkaa ottelulipullasi Nyssen kyydissä!

Liityntäpysäköintialueet sijaitsevat hyvien joukkoliikenneyhteyksien varrella. Tampereella liityntäparkkeja sijaitsee Niihamassa, Ikealla, Kaukajärvellä, Koivistonkylässä, Tesomalla ja Turtolassa.

Liityntäpysäköinti

Näin matkustat Nyssen kyydissä

 • Huomioi myös muut matkustajat. Pidä busseissa ja ratikoissa ovien edustat vapaana, jotta matkustajien liikkuminen on sujuvaa.
 • Pidä matkatavarasi sylissäsi tai lattialla. Käytä musiikkia kuunnellessasi tai videoita katsellessasi kuulokkeita, mutta huomioi myös mahdolliset kuulutukset.
 • Varaathan matkallesi riittävästi aikaa. Matkaasi voit suunnitella Nyssen reittioppaan avulla. 

Kun matkustat bussilla

 • heilauta reippaasti kättäsi, kun bussi lähestyy pysäkkiäsi. Jos pysäkillä on jo muita busseja, siirry saapuvan bussin suuntaan, jotta kuljettaja näkee sinut paremmin. Kun kuljettaja on nähnyt merkkisi, bussin suuntavalo vilkkuu pysäkkisi suuntaan.
 • nouse kyytiin etuovesta. Paina stop-painiketta hyvissä ajoin ennen kuin haluat jäädä pois kyydistä ja poistu keski- tai takaovesta.
 • leimaa lippusi jokaisella matkalla lippulaitteella. Bussissa lippulaite löytyy bussin etuovelta.

Kun matkustat ratikalla

 • pysähtymismerkkiä ei tarvitse antaa, ratikka pysähtyy jokaisella pysäkillä. Nouse kyytiin keskiovista. Etu- ja takaovet ovat ensisijaisesti poistumista varten. Ovet saa tarvittaessa auki painikkeella.
 • leimaa lippusi jokaisella matkalla lippulaitteella. Ratikassa lippulaitteet löytyvät kaikilta ovilta.
 • varaudu heilahduksiin ja äkkijarrutuksiin. Pidä kiinni tangosta tai lenkistä, jos matkustat seisten. Ota tukea myös liikkuessasi ratikassa.

Lisää matkaohjeita

Reittioppaasta löydät parhaat yhteydet matkallesi!

Nyssen reittiopas tarjoaa kattavasti tietoa Nyssen matkavaihtoehdoista. Reittiopas on helppokäyttöinen niin mobiililaitteella kuin kodin tai toimiston pöytäkoneellakin.

Nyssen reittiopas

Nokia Arena

Nokia Arena on Tampereen ydinkeskustassa hyvien kulkuyhteyksien päässä. Tapahtumiin on lyhyt kävelymatka rautatieasemalta, linja-autoasemalta sekä Sorin aukion sekä Ratinan pysäkeiltä.

Nyssen kyydissä Nokia Arenalle