Sorin aukio

Nokia Arenan lähikadut voidaan sulkea liikenteeltä isoimpien tapahtumien aikaan, jotta yleisön liikkuminen alueella olisi turvallista. Vuolteenkatua liikennöivät bussit siirtyvät tällöin poikkeusreiteille.

  • Yliopiston ja Sorin aukion välillä liikennöidään Tampereen valtatien ja Kanslerinrinteen kautta.
  • Finlaysonin, Tampellan ja Kalevan suunnista Ratinaan liikennöidään Aleksanterinkatua.
  • Sorin aukiolle päättävät bussit ajavat Hämeenkatua Keskustorille.

Pysäkit Sorin aukio C 0569, Sorin aukio D 0570, Sorin aukio E 0574 ja Rautatieasema E 0506 ovat poikkeustilanteiden aikana suljettu. Myös pysäkki Rongankatu 0109 jää pois Ratinaan ajavilta linjoilta. Poikkeusreitit eivät näy reittioppaassa niiden lyhytkestoisuuden vuoksi.

Tiedossa olevat Sorin aukion poikkeusreitit:

  • ei tiedossa

Työmaista johtuvat poikkeusreitit

Järjestämme poikkeusreitit yhdessä urakoitsijan kanssa niin, että liikennöinti on turvallista ja tilanteesta aiheutuu matkustajille mahdollisimman vähän haittaa.

Lyhytkestoisista poikkeustilanteista tiedotetaan Nyssen reittioppaassa sekä pysäkki- ja matkustamonäytöillä. Pitkäaikaiset reittimuutokset päivitetään reittioppaaseen mahdollisimman varhaisessa vaiheessa.

Hämeenkadun liikennehäiriöt

Tampereen keskustan pääväylän eli Hämeenkadun sulkeminen on erittäin harvinaista. Kyseessä voi olla merkittävä liikennehäiriö, kuten laaja mielenilmaus tai onnettomuus. Ratikan palvelu voi keskeytyä tilanteen aikana kokonaan tai osittain ja Hämeenkadun kautta liikennöivät bussit siirtyvät poikkeusreiteille.

Poikkeusreitit eivät näy Nyssen aikataulupalveluissa, sillä tilannetiedot saadaan hyvin pienellä varoitusajalla tai vasta tilanteen aikana. Poikkeustilanteet aiheuttavat joukkoliikenteelle luonnollisesti myös merkittäviä viivästyksiä.

Hämeenkadun liikennehäiriösuunnitelmat