Mitä tapahtuu jos Hämeenkatu suljetaan?

Keskustan pääväylän eli Hämeenkadun sulkeminen on erittäin harvinaista, mutta mahdollista. Sulkeminen johtuu yleensä merkittävästä liikennehäiriöstä, kuten mielenilmauksesta tai onnettomuudesta. Tällöin Hämeenkadun kautta liikennöivät linjat on siirrettävä poikkeusreiteille.

Poikkeusreitit eivät näy Nyssen aikataulupalveluissa, sillä tilannetiedot saadaan hyvin pienellä varoitusajalla tai vasta tilanteen aikana. Poikkeustilanteet aiheuttavat joukkoliikenteelle myös viivästyksiä.

Suuntaa Hämeenpuistoon tai Ratinaan

Hämeenkadun läpi liikennöivät bussit 2, 7, 8, 9, 10, 19 ja 52 ajavat poikkeustilanteessa Hämeenpuiston ja Ratinan kautta. Kyytiin pääsee Hämeenpuistossa Tuulensuun alueelta sekä Ratinan kauppakeskukselta.

Idästä ja etelästä liikennöivien bussien 5, 6, 30, 31, 40, 50 ja 90 lähtö- ja päätepysäkki on Ratinan kauppakeskuksella (linja-autoaseman puoleinen pysäkki).

Lännestä liikennöivien bussien 70 ja 80 lähtö- ja päätepysäkki on Hämeenpuistossa Tuulensuun alueella.

Ratikat 1 ja 3 liikennöivät Hämeenkadun häiriötilanteessa Hervannasta ja Kaupin kampukselta vain Sammonaukiolle asti. Santalahden ja Pyynikintorin välillä liikennöidään, jos mahdollista.

Linjoille ennalta suunniteltuja poikkeusreittejä voi tarkastella karttapalvelussa. Voit asettaa kartalle näkyviin kaikki linjat tai yhden linjan kerrallaan, sekä valita linjan suunnan.

Reittikuvaukset löytyvät myös tekstimuodossa tältä sivulta.

Huomioithan että reitit voivat muuttua tilanteen mukaan. Poikkeustilanteista viestitään Nyssen reittioppaassa, verkkosivuilla sekä pysäkki- ja matkustamonäytöillä.

Poikkeusreitit linjoittain