Ratikan akuutissa häiriötilanteessa matkaa voi jatkaa normaaleilla bussilinjoilla. Apua matkahakuun saat reittioppaasta:

  • anna reittioppaalle paikannuslupa ja valitse etusivulta Bussit ja lähipysäkit kartalla tai
  • etsi matkallesi uusi reitti antamalla lähtöpaikan ja määränpään tiedot.

Jos häiriön arvioidaan kestävän yli 2 tuntia, ratikkareitille järjestetään korvaavia busseja. Linjojen pysäkit ovat ratikkapysäkkien tuntumassa ja ne on merkitty punaisella pysäkkitunnuksella.

Etsi vaihtoehtoinen matka Reittiopaan avulla

Korvaavat bussilinjat

Seuraa Nyssen viestintää

Tarkista häiriön aikaiset tiedot sähköisistä kanavistamme:

Myös kuljettajat ja lipputarkastajat opastavat matkustajia mahdollisuuksien mukaan.

Lue myös Nyssen turvallisuusohjeet

Ratikan 1 korvaava palvelu

Ratikan 1 palvelu voidaan korvata koko reitin osalta bussilla 18R. Ratikkareitillä Sorin aukio - Kaupin kampus kulkevalla linjalla on pysäkit ratikkapysäkkien tuntumassa. Palvelu voidaan aloittaa 2 tunnin kuluessa siitä, kun päätös korvaavasta liikenteestä on tehty.

Linja 18R on jatkoreitti bussille 18 Atala - Kaupin kampus. Häiriötilanteen aikana osa linjan 18 vuoroista perutaan, jotta bussi ehtii ajaa lisäreitin Kaupin kampus - Sorin aukio - Kaupin kampus. Perutut vuorot näkyvät reittioppaassa yliviivattuna.

Ratikan 3 korvaava palvelu

Ratikan 3 palvelu voi keskeytyä keskustan ja Hakametsän, tai Hakametsän ja Hervannan välillä. Hyvin harvinaisessa tilanteessa palvelu voi keskeytyä keskustasta Hervantaan asti. Reittiosuuksia voidaan liikennöidä häiriön aikana bussilinjoilla 3R tai 7R.

Korvaavilla bussilinjoilla on pysäkit ratikkapysäkkien tuntumassa. Hakametsässä bussipysäkki on Sammonkadulla, Kalevan kauppakeskusten välissä, josta vaihtaa muille tilanteen aikana liikennöiville ratikka- tai bussilinjoille.

3R Hervanta - Hakametsä (- Pyynikintori)

Bussi 3R voidaan ottaa käyttöön seuraavilla reittiosuuksilla:

  • Hervanta - Hakametsä, palvelu voidaan aloittaa 2 tunnin kuluessa siitä, kun päätös korvaavasta liikenteestä on tehty.
  • Hakametsä - Pyynikintori, pitkäaikaiset häiriötilanteet
  • Hervanta - Pyynikintori, merkittävät, pitkäaikaiset häiriötilanteet

Linjan lähtö- ja pääteasema Hervannan päässä on Lintuhytti. Aikataulut laaditaan linjalle tilannekohtaisesti.

7R Pyynikintori - Kaleva - Hakametsä

Bussi 7R voidaan ottaa käyttöön reittiosuudella Pyynikintori - Hakametsä. Linjan ei pysähdy Tuulensuussa eikä Koskipuistossa. Palvelu voidaan aloittaa 2 tunnin kuluessa siitä, kun päätös korvaavasta liikenteestä on tehty.

Linja 7R on bussin 7 poikkeusreitti, eli reitiltä jää pois Kalevanrinteen, Yliopiston, Sorin aukion ja Koskipuiston pysäkit. Bussi liikennöi Pyynikintorin, Tesoman ja Kalkun välillä, toisessa suunnassa Hakametsän ja Linnainmaan välillä.