Hämeenpuiston pohjoispäässä alkaa pitkäaikainen poikkeusreitti

tiistaina 05. maaliskuu 2024 klo 08.45

Näsijärvenkadun ja Paasikivenkadun risteykseen aletaan rakentaa kiertoliittymää torstaina 7.3.2024. Linjat 2, 13 ja 80 siirtyvät työmaan vuoksi pitkäaikaiselle keskustan suuntaiselle poikkeusreitille.

Bussit ajavat Särkänniemestä keskustaan reittiä Paasikivenkatu - Näsijärvenkatu - Kortelahdenkatu - Satakunnankatu - Hämeenpuisto. Reitiltä jää pois Hämeenpuiston pohjoispään pysäkki Näsinpuisto 0055.

Korvaava pysäkki Kortelahdenkatu 9941 sijaitsee Kortelahdenkadulla, Näsijärvenkadun ja Puuvillatehtaankadun välisessä korttelissa. Myös Satakunnankadun pysäkki Mustanlahdenkatu 0059 on linjojen käytössä.

Uusi reitti ja korvaavan pysäkin aikataulut näkyvät Nyssen reittioppaassa ja aikataulupalvelussa viimeistään tilanteen alkaessa. Poikkeusreitti on käytössä loka-marraskuun vaihteeseen.  Särkänniemen suuntaan bussit liikennöivät normaalisti.

Kävelymatka pysäkiltä Näsinpuisto 0055 korvaavalle pysäkille Kortelahdenkatu 9941 on noin 3 minuuttia (250 m). Kävelyreitti kulkee Puuvillatehtaankadun tai Näsijärvenkadun kautta.