Lakkopäivänä ajettiin viidennes bussivuoroista - näin haet hyvitystä kausilipusta

maanantaina 18. joulukuu 2023 klo 12.36

Nysse-alueen bussi- ja ratikkaliikennettä koskenut poliittinen työtaistelu vaikutti laajasti Nysse-liikenteeseen 14.12.2023. Ratikka ei liikennöinyt lakkopäivänä lainkaan, ja lakonalaisista bussivuoroista ajettiin lopulta 20 %. Myös alueen junaliikenne oli lakon piirissä.

Matkustajia Nyssen kyydissä oli lakkopäivänä noin 25 000, mikä on 13 % normaalin arkipäivän matkustajamäärästä.

Hyvityksen hakeminen Nyssen kausilipusta lakkopäivän ajalta

Myönnämme hyvityksiä 14.12.2023 pidetyn työtaistelun vuoksi kokonaan käyttämättä jääneistä kausilippupäivistä.

Hyvitystä voi anoa lakkopäivän aikana voimassa olleesta Nyssen kausilipusta, jota ei ole voinut käyttää työnseisauksen vuoksi. Hyvitystä haetaan hyvitysanomuksella (pdf-lomake), jolla vakuutetaan, että kausilippua ei ole käytetty lainkaan hyvitystä anottavana päivänä.

Hyvitysanomus

Hyvitysanomus on toimitettava täytettynä Tampereen seudun joukkoliikenteen asiakaspalveluun henkilökohtaisesti viimeistään 19.1.2024.

Matkustustietojen tarkistaminen edellyttää henkilöllisyyden varmistamista, ja siksi hyvityksen anominen vaatii käyntiä paikan päällä. Jos et itse pääse paikalle, valtakirjalla on myös mahdollista asioida.

Jotta asiointi olisi sujuvaa, täytä, tulosta ja allekirjoita lomake etukäteen ennen asiakaspalveluun saapumista. Varmista, että mukanasi on henkilöllisyystodistus (passi, ajokortti tai henkilökortti).

Lakkohyvitykset

Lakkohyvitykset käsitellään kahden kuukauden kuluessa anomuksen vastaanottamisesta. Jos ratkaisu on myönteinen, asiakkaalle toimitetaan joko lahjakortti sähköpostitse tai vuorokausilippu lomakkeella ilmoitettuun osoitteeseen postitse.

Lahjakortti on voimassa vuoden päätöshetkestä ja se on käytettävissä Nella.fi-verkkopalvelussa tai Nyssen asiakaspalvelussa. Lahjakortin summa lasketaan hyvityslomakkeella olevan taulukon mukaisesti. Esimerkiksi aikuisen 30 vuorokauden ja kahden vyöhykkeen kausilipulla hyvitettävä summa on 1,97 euroa ja 360 vuorokauden ja kahden vyöhykkeen kausilipulla 1,14 euroa.

Vuorokausilippu on voimassa 24 tuntia, ja se käynnistyy ensimmäisestä käyttökerrasta. Lippu on käytettävä 30.4.2024 mennessä. Vuorokausilippu ei kelpaa junaliikenteessä.

Nyssen asiakaspalvelu >

Hyvitysanomus (pdf) >
Ohje: tallenna koneellesi, täytä, tulosta ja allekirjoita.