Linja 5 liikennöi viikonloppuna kahta erilaista poikkeusreittiä

maanantaina 11. syyskuu 2023 klo 08.45

Ruskonkehällä oleva työmaa katkaisee bussilinjan 5 Vuoreksen ja Hervannan välillä perjantaina 15.9.2023 kello 21 alkaen. Työmaata ei voi kiertää, joten linja liikennöi viikonloppuna osan vuoroista keskustan ja Vuoreksen välillä, osan keskustan ja Hervannan välillä.

Jaetusta reitistä johtuen linjan vuoroväli Vuoreksen ja keskustan välillä on tavallista pidempi. Suoraa yhteyttä Vuoreksen ja Hervannan välillä ei ole. Vaihdollisia yhteyksiä voi etsiä Nyssen reittioppaan avulla, josta myös poikkeusreittien aikataulut löytyvät. Linja 5 palaa normaalille reitilleen maanantaina 18.9.2023 kello 04.

Linjan 5 poikkeusreitit

Reitti on normaali keskustan ja Mäyränmäen välillä. Myös Hervannassa reitti seuraa linjan 5 normaalia reittiä, mutta Hervannan ja Lahdesjärven välillä liikennöidään Hervannan valtaväylän ja Tampereen kehätien kautta. Kaikki poikkeusreitin pysäkit ovat linjan käytössä.

Keskustori - Vuores

  • Keskustori - Lahdesjärvi - Västinginmäki - Vuores - Mäyränmäki, reitti kartalla: Reittiopas ›
  • Mäyränmäki - Vuores - Västinginmäki - Lahdesjärvi - Keskustor, reitti kartalla: Reittiopas ›

Keskustori - Hervanta

  • Keskustori - Lahdesjärvi (- Tampereen kehätie - Hervannan valtaväylä - Ruskon kehä) - Etelä-Hervanta - Hervantakeskus - Opiskelija - Länsi-Hervant, reitti kartalla: Reittiopas ›
  • Länsi-Hervanta - Opiskelija - Hervantakeskus - Etelä-Hervanta (- Ruskon kehä - Hervannan valtaväylä - Tampereen kehätie) - Lahdesjärvi - Keskustor, reitti kartalla: Reittiopas ›