Ratikka 05.10.2020

Tampereen Ratikan koeajoja jatketaan Hervannassa

Tampereen Ratikan koeajoja jatketaan viikolla 41 eli 5.-9.10. Tällöin Ratikka liikkuu joinakin päivinä Hervannan katuverkolla. Lisäksi testejä tehdään varikon alueella. Koeajot keskusta-alueella jatkuvat marraskuun puolivälissä, jolloin vuorossa ovat Hämeenkatu ja Pirkankatu.
Tampereen ratikka koeajossa

Viikolla 41 koeajot painottuvat alkuviikkoon ja tällöin testataan varikon raidealuetta liikennöintinopeuden mukaisella ajonopeudella eli 15 kilometriä tunnissa. Lisäksi tehdään vaihdetestejä Pohjois-Hervannan pysäkillä ja testataan vaihteenohjauksen toimintaa Atomipolulla. Varikolla tehdään koeajoviikon aikana myös asetinlaitteen testejä.

- Nyt tehdään viimeisiä Hervannan ja varikon rataverkon infratestejä protovaunulla. Vaunutestejä ja tyyppikokeita tullaan jatkamaan läpi syksyn ja talven, sitä mukaa kun uusia vaunujakin Tampereelle saapuu, Tampereen Raitiotie Oy:n projekti-insinööri ja koeajokoordinaattori Niina Uolamo kertoo.

Ratikka liikkuu katuverkolla raitiotien liikennesääntöjen ja valo-ohjausten mukaan, jotka kanssaliikkujien tulee huomioida liikenteessä. Tampereen Raitiotie Oy, Tampereen kaupunki ja Nysse ovat yhteistyössä tuottaneet runsaasti erilaista liikenneturvallisuusmateriaalia, johon kannattaa käydä tutustumassa osoitteessa tampereenratikka.fi. Sivuilla on yleistä tietoa liikennesäännöistä ja lisäksi kaavioita ajoneuvoliikenteelle, kevyelle liikenteelle ja jalankulkijoille. Raitiotien liikennesääntöihin opastetaan myös animaatioiden avulla.

> Tampereen Ratikka
Tampereen Ratikan kotisivut, tietoa ratikan käyttöönoton etenemisestä