Ratikka Uutiset 06.05.2021

Tampereen Ratikan liikennöinnin aloittamista juhlitaan elokuussa Ratikka-viikon merkeissä - pääjuhla 8. elokuuta

Tampereen Ratikan liikennöinti alkaa maanantaina 9. elokuuta. Liikennöinnin aloittamista juhlitaan Tampereella sitä edeltävällä viikolla, 2.-8. elokuuta, Ratikka-viikon merkeissä. Tampereen kaupunki, Tampereen Raitiotie Oy ja Tampere Tunnetuksi ry kutsuvat kaikki raitiotien varrella sijaitsevat yritykset mukaan tapahtumalliseen Ratikka-ajan lähtölaskentaan.

Ratikka-viikko huipentuu sunnuntaina 8.8. järjestettävään kansanjuhlaan. Kansanjuhla järjestetään koronatilanteen sallimalla tavalla ja siitä tehdään lopullinen päätös kesäkuun alussa. Tampereella otetaan Ratikka-ajan alkaminen vastaan iloisen Ratikka-viikon ja 8.8. järjestettävän kansanjuhlan merkeissä.

Tampereen kaupunki, Tampereen Raitiotie Oy ja Tampere Tunnetuksi ry haastavat raitiotien varrella olevat yritykset koristautumaan Ratikka-viikon aikana Ratikka-aiheiseen rekvisiittaan, tekemään Ratikka-viikon tarjouksia sekä järjestämään omaa ohjelmaa toimipisteissään.

- Ratikka-viikkoon osallistuvien yritysten tarjoukset tulevat tarjolle Tampere.Finland -sovelluksen Tampere Tunnetuksi Passiin. Toimitamme heille myös Ratikka-aiheista rekvisiittaa. Tapahtumalle avataan lisäksi verkkosivu, johon Ratikka-viikon tapahtumat ja tarjoukset listataan. Osallistuminen tapahtumaviikkoon on maksutonta ja vaatii vain ilmoittautumisen Tampere Tunnetuksi ry:lle osoitteessa https://tamperetunnetuksi.fi/ratikkaviikko/, yhdistyksen toiminnanjohtaja Riikka Töytäri selventää.

Elokuun 8. päivänä järjestettävässä Tampereen Ratikan liikennöinnin kansanjuhlassa Ratikka-ajan lähtölaskenta huipentuu viihteelliseen ohjelmaan. Sekä Ratikka-viikon että kansanjuhlan sisällöstä tiedotetaan tarkemmin ohjelman varmistuttua.

- Raitiotien rakentaminen on valtava hanke, jonka valmistumisen eteen on tehty vuosia töitä. Näillä töillä on ollut moninaisia vaikutuksia hyvin monen tamperelaisen elämään. On tärkeää, että pääsemme nyt juhlimaan tämän ponnistuksen loppuun saattamista yhdessä koko Tampereen kanssa. Toivottavasti mahdollisimman moni yrittäjä innostuu Ratikka-viikon haasteesta ja lähtee luomaan kanssamme juhlatunnelmaa kaupunkiimme, Tampereen Raitiotie Oy:n toimitusjohtaja Pekka Sirviö kannustaa.

Tampereen Raitiotie Oy on Tampereen kaupungin omistama yhtiö, joka vastaa tilaajana Tampereen raitiotieinfrastruktuurin rakentamisesta, kalustohankinnasta ja rahoituksen järjestämisestä sekä raitiotiejärjestelmän toimivuudesta, kun liikennöinti alkaa kahdella linjalla vuonna 2021. Yhtiön tehtävänä on yhdessä kaupungin ja Raitiotieallianssin kanssa varmistaa hankkeen kustannusarvion ja aikataulun pitäminen sekä toteuttaa raitiotien rakentaminen turvallisesti ja niin, että töistä aiheutuu mahdollisimman vähän haittaa kaupunkilaisille ja alueen yrittäjille. Lisäksi yhtiö on mukana kehittämässä raitiotiestä tulevaisuuden liikennejärjestelmää, joka tukee kaupunkiseudun kasvua. Tampereenratikka.fi