EU:n vammaiskortti korvaa yhdistyskortit Nyssessä 1.1. alkaen

tiistai 29. joulukuu 2020 klo 10.31

Vammaisen henkilön saattaja saa 1.1.2021 alkaen matkustaa Nyssen kyydissä maksutta vain, jos saatettavalla on mukanaan EU:n A-merkitty vammaiskortti. Saatettava maksaa matkansa normaalisti, ellei muusta syystä ole oikeutettu maksuttomaan matkaan.

Aiemmin käytössä olleet Tampereen Seudun Näkövammaiset ry:n näkövammaiskortti, Kuurosokeiden toimintakeskuksen jäsenkortti ja Tampereen Kehitysvammaisten Tuki ry:n saattajakortti eivät kelpaa saattajan tarpeen todistamiseen Nysse-liikenteessä 1.1.2021 alkaen.

Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta päätti muutoksesta jo vuonna 2019. Kaupunkiseudun vammaisneuvostot puolsivat EU:n vammaiskortin käyttöönottoa. Yhdistysten kortit päätettiin kuitenkin pitää EU:n vammaiskortin rinnalla siirtymäajan, vuoden 2020 loppuun asti.

Miten kortin saa?

Maksullista EU:n Vammaiskorttia voi hakea KELAsta ja se myönnetään etukäteen määrättyjen kriteerien perusteella. Vammaiskortilla vammaiset ihmiset voivat Suomessa ja muissa EU-maissa todentaa vammaisuutensa tai avustajan tarpeensa matkustaessaan esimerkiksi julkisilla kulkuneuvoilla ja osallistuessaan liikunta- ja kulttuuritapahtumiin. Jos kortissa on A-merkintä, henkilöllä on tarve avustajaan.

Lisätietoa vammaiskortista ›