Kaupunkipyöräkausi alkaa 15.4. – luvassa entistä sujuvampaa pyöräilyä

tiistaina 12. maaliskuu 2024 klo 12.30

Tampereen kaupunkipyöräkausi käynnistyy maanantaina 15.4.2024. Tulevalla kaudella pyöräilijät voivat nauttia entistä sujuvammasta ja luotettavammasta palvelusta, sillä pyöriin vaihdetaan lukot ja käyttöön otetaan täysin uusi sovellus.

– Toteutamme nyt useita merkittäviä parannuksia, joilla vastataan asiakkaiden toiveisiin. Muutoksilla saadaan kaupunkipyörien käyttöönotosta ja palautuksesta nopeampaa, selkeämpää ja luotettavampaa, kertoo Nyssen joukkoliikennejohtaja Mika Periviita.

Parannukset perustuvat viime kauden jälkeen toteutetulla käyttäjäkyselyllä saatuun palautteeseen, jonka mukaan eniten ongelmia aiheuttivat kaupunkipyörien käyttöönotto ja palautus. Yleisimmät toiveet koskivat sovelluksen toimintavarmuuden parantamista ja asemaverkon laajentamista. Tyytyväisimpiä vastaajat olivat käyttömaksujen kohtuullisuuteen ja selkeyteen sekä kaupunkipyörien 60 minuutin käyttöaikaan.

Asemaverkostoa päivitetään, edullinen hinnoittelu säilyy

Kaupunkipyörien asemaverkostoa päivitetään neljällä uudella asemalla nykyisen palvelualueen sisällä. Uudet asemat tulevat Rajaportin saunalle, Kaupin urheilupuistoon, Rongankadun länsipäähän ja Hämeenpuistoon Hallituskadun kohdalla. Takahuhdintien asema poistuu vähäisen käytön vuoksi. Ajantasainen tieto kaupunkipyöräasemista on saatavilla kauden aikana Tampereen kaupunkipyörät sovelluksessa ja Nyssen reittioppaassa.

Kaupunkipyörien käyttöoikeudet ja hinnoittelu säilyvät ennallaan. Käyttöoikeuden kestoksi voi valita päivän (24 h), kuukauden (30 vrk) tai koko kauden. Päivän käyttöoikeus maksaa 5 euroa, kuukauden käyttöoikeus 10 euroa ja koko kauden käyttöoikeus 30 euroa. Lisämaksut ja maksimikäyttöaika säilyvät ennallaan.

Edessä neljä vuotta nykyisellä järjestelmällä

Nykyinen kaupunkipyöräjärjestelmä on käytössä seuraavat neljä vuotta, aina kauteen 2027 asti. Kaupunkipyörien jatkosopimuksen yhteydessä tehtiin päätös palvelutason nostamisesta lisähankinnalla, joka sisältää pyörien lukkojen, asiakassovelluksen ja taustajärjestelmän uusimisen.

Kaupunkipyöräkausi alkaa 15.4. ja päättyy 31.10.

Tiedote 12.3. käyttäjäkyselyn tuloksista ›