Lähimaksu koekäyttöön Nyssen linjalla 15

tiistai 4. toukokuu 2021 klo 10.40

Lähimaksu otetaan koekäyttöön tänään, 4.5.2021, linjan 15 bussireitillä Järvensivu - Ratina - Petsamo. Koekäytön aikana lähimaksua pääsee kokeilemaan 1 euron alennettuun hintaan A-B vyöhykkeen matkalla.

Koekäytön aikana lähimaksulla ostetulla lipulla ei ole vaihto-oikeutta muihin linjoihin. Matkakortilla tai mobiililipulla maksetut matkat toimivat kuten ennenkin. Alennettu hinta on voimassa tämän viikon loppuun, 9.5. asti. Jos asiakas tekee 90 minuutin aikana useamman matkan bussireitillä 15, veloitetaan vain yksi matka.

Koekäytön aikana Nysse testaa lähimaksun toimivuutta. Palautetta lähimaksun toimivuudesta voi antaa Nyssen verkkosivujen kautta. Toukokuun aikana lähimaksu laajenee koko Nysse-liikenteeseen.

Lähimaksu helpottaa satunnaista matkustajaa

Lähimaksu on nopea, helppo ja turvallinen tapa ostaa lippu. Se soveltuu hyvin satunnaiseen matkustamiseen, sillä erillisiä matkakortteja tai sovelluksia ei tarvita. Lähimaksamiseen kelpaavat lähimaksuominaisuudella varustetut Visa, Mastercard ja Eurocard-maksukortit sekä mobiililaitteisiin liitetyt maksukortit.

Lähimaksua varten lippulaitteisiin on lisätty erillinen lähimaksulukija. Lähimaksua käytettäessä lippulaitteelta painetaan lähimaksupainiketta, jonka jälkeen valitaan vyöhykkeet, joilla halutaan matkustaa. Laite tarjoaa automaattisesti sen hetkistä ja seuraavaa vyöhykettä. Tämän jälkeen maksukorttia näytetään lippulaitteen vasemmalla puolella olevaan lukijaan.

Asiakas voi tarkastella tekemiään matkoja ja niiden hintoja jälkikäteen asiakasportaalista. Lisätiedot ja linkki asiakasportaaliin löytyy osoitteesta nysse.fi/lahimaksu.

Lisätiedot ja lähimaksun toimintaohjeet