Lakkopäivänä ajettiin viidennes bussivuoroista: näin haet hyvitystä kausilipusta

maanantaina 27. marraskuu 2023 klo 09.38

Nysse-alueen bussi- ja ratikkaliikennettä koskenut poliittinen työtaistelu pysäytti ratikkaliikenteen 23.11.2023 kokonaan. Lakonalaisista bussivuoroista ajettiin lopulta 22 %. Alueen junavuorot olivat normaalisti asiakkaiden käytettävissä.

Matkustajia Nyssen kyydissä oli lakkopäivänä noin 28 000, mikä on noin 14 % normaalin arkipäivän matkustajamäärästä.

Hyvityksen hakeminen Nyssen kausilipusta lakkopäivän ajalta

Myönnämme hyvityksiä 23.11.2023 pidetyn työtaistelun vuoksi kokonaan käyttämättä jääneistä kausilippupäivistä.

Hyvitystä voi anoa lakkopäivän aikana voimassa olleesta Nyssen kausilipusta, jota ei ole voinut käyttää työnseisauksen vuoksi. Hyvitystä haetaan hyvitysanomuksella (pdf-lomake), jolla vakuutetaan, että kausilippua ei ole käytetty lainkaan hyvitystä anottavana päivänä.

Hyvitysanomus

Hyvitysanomus on toimitettava täytettynä Tampereen seudun joukkoliikenteen asiakaspalveluun henkilökohtaisesti viimeistään 29.12.2023.

Matkustustietojen tarkistaminen edellyttää henkilöllisyyden varmistamista, ja siksi hyvityksen anominen vaatii käyntiä paikan päällä. Jos et itse pääse paikalle, valtakirjalla on myös mahdollista asioida.

Jotta asiointi olisi sujuvaa, täytä, tulosta ja allekirjoita lomake etukäteen ennen asiakaspalveluun saapumista. Varmista, että mukanasi on henkilöllisyystodistus (passi, ajokortti tai henkilökortti).

Lakkohyvitykset

Lakkohyvitykset käsitellään kahden kuukauden kuluessa anomuksen vastaanottamisesta. Jos ratkaisu on myönteinen, asiakkaalle toimitetaan joko lahjakortti sähköpostitse tai vuorokausilippu lomakkeella ilmoitettuun osoitteeseen postitse.

Lahjakortti on voimassa vuoden päätöshetkestä ja se on käytettävissä Nella.fi-verkkopalvelussa tai Nyssen asiakaspalvelussa. Lahjakortin summa lasketaan hyvityslomakkeella olevan taulukon mukaisesti. Esimerkiksi aikuisen 30 vuorokauden ja kahden vyöhykkeen kausilipulla hyvitettävä summa on 1,97 euroa ja 360 vuorokauden ja kahden vyöhykkeen kausilipulla 1,14 euroa.

Vuorokausilippu on voimassa 24 tuntia, ja se käynnistyy ensimmäisestä käyttökerrasta. Lippu on käytettävä 31.3.2024 mennessä. Vuorokausilippu ei kelpaa junaliikenteessä.

Nyssen asiakaspalvelu >

Hyvitysanomus (pdf) > (Ohje: tallenna koneellesi, täytä, tulosta ja allekirjoita.)

Tiedotetta päivitetty 18.12.2023: Lakkohyvitykset käsitellään kahden (ei kolmen) kuukauden kuluessa anomuksen vastaanottamisesta.