Lakkopäivänä ajettiin viidesosa bussivuoroista – näin haet hyvitystä kausilipusta

maanantaina 05. helmikuu 2024 klo 12.38

Viime viikolla järjestetty poliittinen työtaistelu vaikutti laajasti Nysse-liikenteeseen 2.2.2024. Ratikka ei liikennöinyt lainkaan, ja myös alueen junaliikenne oli lakon piirissä. Lakonalaisista bussivuoroista ajettiin lopulta noin viidennes. Määrä on sama kuin aiempien lakkopäivien aikana.

Matkustajia Nyssen kyydissä oli lakkopäivänä noin 26 000, mikä on 13 % normaalin perjantaipäivän matkustajamäärästä.

Hyvityksen hakeminen Nyssen kausilipusta lakkopäivän ajalta

Myönnämme hyvityksiä 2.2.2024 pidetyn työtaistelun vuoksi kokonaan käyttämättä jääneistä kausilippupäivistä.

Hyvitystä voi anoa lakkopäivän aikana voimassa olleesta Nyssen kausilipusta, jota ei ole voinut käyttää työnseisauksen vuoksi. Hyvitystä haetaan hyvitysanomuksella (pdf-lomake), jolla vakuutetaan, että kausilippua ei ole käytetty lainkaan hyvitystä anottavana päivänä.

Hyvitysanomus

Hyvitysanomus on toimitettava täytettynä Tampereen seudun joukkoliikenteen asiakaspalveluun henkilökohtaisesti viimeistään 8.3.2024.

Matkustustietojen tarkistaminen edellyttää henkilöllisyyden varmistamista, ja siksi hyvityksen anominen vaatii käyntiä paikan päällä. Jos et itse pääse paikalle, valtakirjalla on myös mahdollista asioida.

Jotta asiointi olisi sujuvaa, täytä, tulosta ja allekirjoita lomake etukäteen ennen asiakaspalveluun saapumista. Varmista, että mukanasi on henkilöllisyystodistus (passi, ajokortti tai henkilökortti).

Lakkohyvitykset

Lakkohyvitykset käsitellään kahden kuukauden kuluessa anomuksen vastaanottamisesta. Jos ratkaisu on myönteinen, asiakkaalle toimitetaan joko lahjakortti sähköpostitse tai vuorokausilippu lomakkeella ilmoitettuun osoitteeseen postitse.

  • Lahjakortti on voimassa vuoden päätöshetkestä ja se on käytettävissä Nella.fi-verkkopalvelussa tai Nyssen asiakaspalvelussa. Lahjakortin summa lasketaan hyvityslomakkeella olevan taulukon mukaisesti. Esimerkiksi aikuisen 30 vuorokauden ja kahden vyöhykkeen kausilipulla hyvitettävä summa on 1,97 euroa ja 360 vuorokauden ja kahden vyöhykkeen kausilipulla 1,14 euroa.
  • Vuorokausilippu on voimassa 24 tuntia, ja se käynnistyy ensimmäisestä käyttökerrasta. Lippu on käytettävä 30.6.2024 mennessä. Vuorokausilippu ei kelpaa junaliikenteessä.

Hyvitysanomus (pdf) > (Ohje: tallenna koneellesi, täytä, tulosta ja allekirjoita.)

Nyssen asiakaspalvelu >