Lakkopäivinä ajettiin lähes joka neljäs bussivuoro ja muutamia ratikkavuoroja – näin haet hyvitystä kausilipusta

perjantaina 23. helmikuu 2024 klo 13.25

Viime viikolla järjestetyt poliittiset työtaistelut vaikuttivat laajasti Nysse-liikenteeseen. Lakko pysäytti koko junaliikenteen maanantaina 12.2.2024. Bussi- ja ratikkaliikenteeseen lakko vaikutti 14.–15.2.2024.

Loppuviikolle ajoittuneen lakon aikana ratikkavuoroista ajettiin alle 10 %. Lakonalaisista bussivuoroista ajettiin lopulta lähes neljännes. Määrä on hieman suurempi kuin aiempien lakkopäivien aikana.

Nysse kuljetti keskiviikkona 14.2. yhteensä noin 44 000 matkustajaa ja torstaina 15.2. noin 48 000 matkustajaa. Luku vastaa jopa 24 % normaalin arkipäivän matkustajamäärästä.

Hyvityksen hakeminen Nyssen kausilipusta lakkopäivien ajalta

Myönnämme hyvityksiä työtaisteluiden vuoksi kokonaan käyttämättä jääneistä kausilippupäivistä.

Hyvitystä voi anoa lakkopäivinä voimassa olleesta Nyssen kausilipusta, jota ei ole voinut käyttää työnseisauksen vuoksi. Hyvitystä haetaan hyvitysanomuksella (pdf-lomake), jolla vakuutetaan, että kausilippua ei ole käytetty lainkaan päivänä, jona hyvitystä pyydetään.

Hyvitysanomus

Hyvitysanomus on toimitettava täytettynä Tampereen seudun joukkoliikenteen asiakaspalveluun henkilökohtaisesti viimeistään 29.3.2024.

Matkustustietojen tarkistaminen edellyttää henkilöllisyyden varmistamista, ja siksi hyvityksen anominen vaatii käyntiä paikan päällä. Jos et itse pääse paikalle, valtakirjalla on myös mahdollista asioida.

Jotta asiointi olisi sujuvaa, täytä, tulosta ja allekirjoita lomake etukäteen ennen asiakaspalveluun saapumista. Varmista, että mukanasi on henkilöllisyystodistus (passi, ajokortti tai henkilökortti).

Hyvitysanomus >

Lakkohyvitykset

Lakkohyvitykset käsitellään kahden kuukauden kuluessa anomuksen vastaanottamisesta. Jos ratkaisu on myönteinen, asiakkaalle toimitetaan joko lahjakortti sähköpostitse tai vuorokausilippu postitse lomakkeella ilmoitettuun osoitteeseen.

Lahjakortti on voimassa vuoden päätöshetkestä ja se on käytettävissä Nella.fi-verkkopalvelussa tai Nyssen asiakaspalvelussa. Lahjakortin summa lasketaan hyvityslomakkeella olevan taulukon mukaisesti. Esimerkiksi aikuisen 30 vuorokauden ja kahden vyöhykkeen kausilipulla yhden päivän hyvitettävä summa on 1,97 euroa ja 360 vuorokauden ja kahden vyöhykkeen kausilipulla 1,14 euroa.

Vuorokausilippu on voimassa 24 tuntia, ja se käynnistyy ensimmäisestä käyttökerrasta. Lippu on käytettävä 31.7.2024 mennessä. Vuorokausilippu ei kelpaa junaliikenteessä.