Länsilinjat jatkaa linjojen 77 ja 78 liikennöitsijänä

keskiviikko 26. tammikuu 2022 klo 18.41

Nysse-linjojen 77 (Tottijärvi – Sammalisto – Nokian asema) ja 78 (Sarkola – Taivalkunta – Nokian asema) liikennöinti  on kilpailutettu sopimuskaudelle 8.8.2022 - 7.8.2024. Kilpailun voitti Länsilinjat Oy.

Kilpailuun saatiin määräaikaan mennessä viisi tarjousta. Tarjouksen jättivät Länsilinjat Oy, Pirkanmaan Tilausliikenne Oy, VekkaGroup Oy, Väinö Paunu Oy ja Vähiliike Oy. Vähiliike Oy suljettiin kilpailusta, sillä sen tarjous ei täyttänyt pyydettyjä soveltuvuusvaatimuksia ja tarjouksen tiedot olivat puutteelliset.

Tarjouspyynnössä edellytettiin uusiutuvien polttoaineiden käyttöä. Valintaperusteena hankinnassa oli kokonaistaloudellinen edullisuus, jossa hinnan painoarvo on 98 ja laadun 2 prosenttia. Kokonaisvertailun lopulliset pisteet saatiin laskemalla yhteen hinta- ja laatupisteet.

Tarjouskilpailun voittanut Länsilinjat Oy tuo linjojen 77 ja 78 liikenteeseen yhteensä 3 bussia. Hankintaan sisältyy mahdollisuus jatkaa sopimusta kahdella yhden vuoden optiokaudella. Sopimuksen arvo on miljoona euroa.

Kilpailutuksen tulos hyväksyttiin Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunnassa 26.1.