Linjasto2021: Linjastoluonnos 2 (Tampereen seutu)

tiistaina 18. syyskuu 2018 klo 08.45

Vuoden 2021 linjaston suunnittelu on edennyt toisen, koko Tampereen seudun linjastoluonnoksen julkaisuun. Linjastoa on päivitetty pääosin palautteisiin perustuen. Kaikkia toiveita ja ideoita ei ole kuitenkaan voitu ottaa huomioon. Merkittävimmät alueelliset muutokset ensimmäiseen luonnokseen verrattuna on listattu seuraavana.

Koillis-Tampere Nykyiset linjat 1 ja 8 on korvattu vaihdollisilla yhteyksillä. Linja Vatialasta Leinolan kautta TAYSille sai linjatunnuksen 4. Perustelut vaihdollisiin yhteyksiin löytyvät » suunnittelun periaatteista.

Itä-Tampere Vehmaisten linja on yhdistetty linjaan 29, joka jatkaa keskustasta Länsi-Tampereelle.

Kaakkois-Tampere Linjan 10 reitti on muutettu jatkumaan Kaukajärvelta Nekalan ja keskustan kautta Tahmelaan. Uusi yhteys Hallilasta Hervantaan erityisesti koululaisille (linja 380). Hervannassa on sekä alueen sisäisiä linjoja, joille järjestetään vaihtomahdollisuus ratikkaan (esim. linja 330), että suoria yhteyksiä keskustaan vaihtoehtoisella reitillä (linjat 5 ja 6).

Etelä-Tampere Uusi yhteys keskustaan ja Länsi-Tampereelle nykyisiä linjoja yhdistelemällä (linja 1 Pirkkala - Härmälä - keskusta - Haukiluoma).

Länsi-Tampere Useita muutoksia Ikurissa, Myllypurossa, Ryydynpohjassa, Raholassa sekä Kaarilassa. Uusi poikittaislinja 130 (Lamminpää - Epilä - Lielahti - Ryydynpohja).

Mikä toimii, mihin toivot muutosta?

Toivomme saavamme kehitysideoita lokakuun loppuun mennessä, jolloin varsinaista suunnitelmaa aletaan työstää. Tarkempi aikataulusuunnittelu tehdään myöhemmin, nyt näytettävät vuorovälit ja pysäkkipaikat ovat vielä viitteellisiä. Luonnos jää nähtäville myös lokakuun jälkeen.

» Tutustu luonnokseen: Linjasto2021 - Tampereen seutu, versio 2

Kuvalinkki: Tutustu suunnitelmaan! Linjasto2021, suunnitelmaluonnos

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen tällä sivulla. Suunnitelmaan jätetyt kommentit näkevät vain suunnittelijat. » Kommentointiohjeet

Suunnitelmat tehdään luonnosten pohjalta ja niissä huomioidaan vaikutukset, joita syntyy raitiotien korvatessa bussilinjastoa. » Suunnittelun periaatteet