Nuuskijakoiramme Reitti-Rekku päivystää 1.4.

maanantaina 01. huhtikuu 2024 klo 06.30

Nysse-joukkue on saanut uuden, erittäin tehokkaan vahvistuksen. Reitti-Rekku on erityiskoulutettu joukkoliikenteen nuuskijakoira, joka on talven aikana tutustunut Nysse-liikenteen bussien ja ratikoiden reitteihin ja aikatauluihin sekä kesällä voimaan tuleviin linjastomuutoksiin. 

Reitti-Rekku on Nyssen tarpeisiin koulutettu prototyyppi - eräänlainen betaversio, jonka kehitystyö ja koulutus jatkuu vielä pitkään. Nyssen linjastokoiraohjaaja Kaisa Koirakuiskaaja kertoo, että Reitti-Rekun lanseerausta testataan huhtikuun ensimmäisenä päivänä.

"Seuraamme mielenkiinnolla minkälaista palautetta Reitti-Rekku saa. Valitsimme tarkoituksella tehtävään bordercollien. Nehän ovat maailman viisaimpia koiria, ja myös väsymättömiä työntekijöitä", Kaisa kertoo.

"Toivottavasti jo pian Reitti-Rekku voi työskennellä kokonaan ilman menoa rajoittavaa ohjaajaa, nimittäin ohjaajalla tässä kunto loppuu ennen koiraa. Jos lanseerauksesta saamamme palaute on hyvää, toimintaa on myös tarkoitus laajentaa. Kilpailutamme näitä sitten kerralla isomman lauman, vaikkapa 30-40 näin alkuun. Tällainen joukko pystyy jo työskentelemään hyvinkin näkyvästi joka puolella Nysse-aluetta."

Nuuskijakoirien etuna ovat myös helpot palkkaneuvottelut. Pelkällä ruokapalkalla iloisesti työnsä tekevät nuuskijat tasapainottavat näin myös kaupungin taloutta.

Jos Reitti-Rekun toiminta kiinnostaa, siihen voi tutustua valikoiduilla pysäkeillä erillisen aikataulun mukaan 1.4.2024, aprillipäivänä. Muina aikoina parhaan reitin löytämisessä sinua auttaa Nyssen reittiopas.

Reitti-Rekku >

Nyssen reittiopas >

 

Nuuskijakoira Reitti-Rekku istuu tien vieressä.