Nysse-liikenteen linjastomuutokset kesäliikenteessä 2021

keskiviikko 16. joulukuu 2020 klo 18.01

Linjasto 2021 otetaan käyttöön vaiheittain, osittain jo kesällä 2021 ja osittain 9.8.2021 raitiotieliikenteen virallisesti käynnistyessä. Muutoksen yhteydessä myös linjanumerointiin tulee muutoksia. Kesän aikataulukausi alkaa maanantaina 7.6.2021 ja päättyy sunnuntaina 8.8.

Kesäliikenteen palvelutaso hyväksyttiin Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunnassa 16.12.2020. Talvikauden linjastomuutokset tulevat lautakunnan käsittelyyn tammikuun kokouksessa, 27.1.2021.

Linja 3 Etelä-Hervannasta Pyynikintorille toteutetaan kesäkaudella osittain ratikan avoimella koeliikennöinnillä ja osittain bussiliikenteellä.

Linja 9A päätepysäkki siirretään Sorin aukiolta Lentävänniemeen. Linjan 9B tilalle tulee linja 19 (Hervanta - Kaipanen - Annala - Keskustori - Lentävänniemi).

Linjat 11B ja 11C säilyvät Etelä-Tampereella ja Pirkkalassa samoilla reiteillä, mutta päätepysäkki siirtyy Raholasta Ranta-Tampellaan.

Arjen ruuhka-aikoina liikennöineet linjat 11 (Partola - Härmälä - Keskustori) ja 27 (Partola - Sarankulma - Keskustori) korvataan linjoilla 30 (Nuoliala - Pere - Härmälänranta - rautatieasema - Ranta-Tampella) ja 31 (Nuoliala - Sarankulma - rautatieasema - Ranta-Tampella).

Linja 15 aloittaa uudella reitillä. Linja tarjoaa yhteyden Höytämöstä Tampereen keskusta-alueelle ja edelleen Länsi-Tampereelle Villilän kautta työpaikka-alueille Myllypuroon ja Pitkäniemeen.

Linjalla 20 liikennöidään välillä Keskustori - Lamminpää.

Linja 26 aloittaa uudella reitillä. Linjalla tarjotaan yhteys Petsamosta rautatieasemalle ja Finlaysonille ja edelleen Kaarilan kautta Raholaan ja Tesomalle. Kesällä 2021 Ranta-Kaarilassa Simolankadun remontti estää liikennöinnin, joten linja ajaa poikkeuksellisesti suoraan Pispalan valtatieltä Nokiantielle. Ranta-Kaarilaan palataan liikennöimään työmaan valmistuttua.

Linja 27 aloittaa liikennöinnin välillä Järvensivu - Ratina - Pispalanharju. Linjalla tarjotaan jatkossa yhteys sekä Järvensivulta että Pispalanharjulta Sorin aukion ratikkapysäkille sekä Ratinan palveluihin.

Linjan 29 päätepysäkki siirtyy Pitkäniemestä ja Kalkusta Raholaan. Keskustassa reitti siirtyy Hämeenkadulta Satakunnankadulle

Linja 31 Korkinmäki - Pyynikintori lakkautetaan ja korvataan linjoilla 10, 12, 21 sekä 65.

Linja 32 liikennöi kesällä 2021 vain välillä Hervanta - Hatanpään sairaala. Yhteys Hervannan ja Taysin välillä toteutetaan linjalla 38 ja yhteys Ranta-Tampellan ja Hatanpään sairaalan välillä toteutetaan linjoilla 11B ja 11C.

Linja 38 aloittaa uudella reitillä. Linja liikennöi jatkossa välillä Hervanta - Kaukajärvi - Linnainmaa - Tays - rantatunneli - Lielahti - Lentävänniemi. Samalla lakkautetaan linjan 36 liikennöinti. Yhteys Atalan ja Hervannan välillä on jatkossa vaihdollinen.

Kangasalan ja Tampereen välillä liikennöivän runkolinjan 40 reitti muuttuu keskustassa kulkemaan Kalevantietä Sorin aukiolle, josta Hatanpään valtatietä Keskustorille. Kangasalla linjan 40 reitti muuttuu Kaarina Maunun tyttären ja Rekiäläntien välillä ja linja kulkee jatkossa Kangasalantien sijaan Finnentien kautta. Linja 41 liikennöi Kangasalan ja Tays, Kaupin kampus välillä, jossa on aiemmin liikennöity linjanumerolla 42.

Linja 50 siirtyy uudelle reitille tarjoten jatkossa kattavamman yhteyden Lempäälän keskustan ja Ideaparkin välille sekä Etelä-Tampereen ja Ideaparkin välille. Linjalla 50 käytetään jatkossa vain Hauralan päätepysäkkiä eikä linja kierrä Vanattaran tai Ruskea-ahteen kautta.

Uusi linja 52 alkaa liikennöidä Lempäälän ja Tampereen välillä. Linja tarjoaa yhteyden Laasonportista, Vanattarasta ja Ruskea-ahteelta Kuljun kautta Tampereelle. Kuljun ja Sääksjärven yhteydet nopeutuvat, kun linja liikennöi Sääksjärven rampin kautta Valtatie 3:lla Tampereen keskustaan.

Linjalle 55 Vesilahti - Lempäälä - Ideapark - Tampere ei tehdä reittimuutoksia, mutta yhteydet Narvaan vähentyvät vähäisen matkustajamäärän vuoksi.

Keskusta-alueen pysäkkimuutokset

Tampereen keskusta-alueella joukkoliikenteen pysäkkien paikkoja Keskustorin alueella järjestellään uudestaan. Liikennöinti Puutarhakatua pitkin loppuu ja samalla päätepysäkit Aleksis Kiven kadulta poistetaan. Nokian ja Ylöjärven linjojen päätepysäkit siirtyvät Keskustorin terminaalialueelle. Linjan 72 päätepysäkki siirretään Tuulensuu-kortteliin Hämeenpuistoon.

Linjan 4 päätepysäkki siirtyy Sorin aukiolta takaisin Keskustorille, ja linjan 1 ajantasauspysäkki Sorin aukiolta takaisin Koskipuistoon. Molempiin suuntiin kulkeva bussiliikenne palautetaan takaisin Hatanpään valtatielle ja liikennöinti Aleksanterinkadun kautta lakkautetaan: linjat 1, 2, 4, 5, 6, 9, 10, 12, 19, 21, 25, 33, 40 ja 50 sekä 52 siirtyvät takaisin Hatanpään valtatielle.

Tutustu keskustan joukkoliikennejärjestelyihin kesäliikenteen 2021 osalta:
> Karttakuva

Valkeakoski mukaan Nysse-lippujärjestelmään

Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta on hyväksynyt Nysse-lippujen kelpoisuuden Valkeakosken liikenteessä. Muutos tulee voimaan kesäkauden alussa 7.6.2021. Valkeakoski kuluu D-vyöhykkeeseen.

Valkeakosken, Ideaparkin ja Tampereen välillä liikennöi linja 60 päivittäin ja Valkeakosken ja Lempäälän välillä linja 63 arkipäivisin. Linjoja liikennöi Vekka Group Oy Pirkanmaan ELY-keskuksen tilaamana liikenteenä.

Valkeakoskella liikennöivien linjojen 60 ja 63 aikataulut tulevat näkyviin myös Nyssen nettisivuille ja reittioppaaseen.


Kesäkauden muutokset hyväksyttiin Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunnassa 16.12.2020.

Tiedotetta päivitetty 25.1.2021 linjan 40 muutosten osalta.