Nysse-matkat sisältyvät päiväkohtaisiin Särkänniemi-rannekkeisiin koko kesän

maanantaina 27. toukokuu 2024 klo 09.00

Särkänniemen verkkokaupasta ostetut, päiväkohtaiset Särkänniemi-rannekkeet sisältävät myös matkat Särkänniemeen ja takaisin Nyssen busseilla ja ratikoilla. Yhteistyöpilotti jatkuu kaikkina huvipuiston aukiolopäivinä 21.9.2024 saakka.

Särkänniemen verkkokaupasta ostetut, ostohetkellä vierailupäivään sidotut Särkänniemi-rannekkeet sisältävät myös matkat Särkänniemeen ja takaisin Nyssen busseilla ja ratikoilla kaikilla vyöhykkeillä kesäkauden loppuun 21.9.2024 saakka. Särkänniemi-vierailujen hiilijalanjäljen pienentämiseen tähtäävä Särkänniemen ja Nyssen yhteistyöpilotti oli aiemmin ajoitettu toukokuulle, mutta hyvien kokemusten vuoksi pilottia jatketaan läpi kesän.

”Nyt pilottivaiheessa matkalippu sisältyy teknisistä syistä johtuen vain verkkokaupasta ostettuihin päiväkohtaisiin Särkänniemi-rannekkeisiin, mutta tavoitteenamme on, että tulevaisuudessa Särkänniemen rannekkeisiin sisältyisi aina joukkoliikenteen matkalippu. Automatkat Särkänniemeen ja takaisin muodostavat tällä hetkellä suurimman osan huvipuistopäivän hiilijalanjäljestä”, kertoo Särkänniemen myynti- ja markkinointijohtaja Heikki Ihanamäki.

Ranneke tai lipputoimitusviesti toimii matkalippuna

Särkänniemi-rannekkeisiin sisältyvä matkustusoikeus on voimassa kaikilla Nysse-alueen vyöhykkeillä aina kyseiseen Särkänniemi-rannekkeeseen sidottuna päivänä klo 9.00 alkaen puoleen yöhön asti.

Edun saa kyseisen päivän Särkänniemi-rannekkeella tai sähköpostiin tulleella Särkänniemi-rannekkeen lipputoimitusviestillä, ja sen käyttäminen on helppoa: lipputoimitusviestissä tai rannekkeessa oleva QR-koodi leimataan suoraan bussin tai ratikan lippulaitteella. Matkustusoikeus tulee vahvistaa kaikilla matkoilla aina bussin tai ratikan kyytiin noustessa.

Etu koskee pilotin aikana vain Särkänniemen verkkokaupasta ostettuja, päiväkohtaisia Särkänniemi-rannekkeita, joissa voimassaolopäivä on valittu ostohetkellä. Etu on voimassa myös, jos rannekkeen voimassaolopäivää on vaihdettu myöhemmin maksamalla mahdollinen päiväkohtaisten hintojen erotus. Etu on voimassa myös niissä verkkokaupasta ostetuissa, päiväkohtaisissa Särkänniemi-rannekkeissa, jotka on ostettu jo aiemmin viime marraskuusta alkaen.

Matkustusoikeus ei sisälly Särkänniemi-ranneke, avoin -nimiseen tuotteeseen, jossa vierailupäivä valitaan lisämaksutta myöhemmin, eikä paikan päältä tai muun ennakkomyynnin kautta ostettuihin rannekkeisiin, Huvilaiterannekkeisiin, Koululaisrannekkeisiin, Kohderannekkeisiin tai kertalippuihin.

”Jos ei ole varma, minkä tuotteen on ostanut, tuotenimi kannattaa varmistaa Särkänniemen verkkokaupasta tulleesta lipputoimitusviestistä. Särkänniemi-ranneke, jonka vahvistusviestissä on tieto voimassaolopäivästä, on ranneke, joka sisältää Nysse-matkat”, kertoo Ihanamäki.

Särkänniemeen pääsee jatkossa ratikalla 1

Kesän liikennöintikausi tuo maanantaista 3.6. alkaen pieniä muutoksia Särkänniemeen saapumiseen. Jatkossa Särkänniemen ratikkapysäkille pääsee ratikalla 1 aiemman kolmosen sijaan. Bussilla pääsee Särkänniemen pihaan asti sekä linjalla 2 että linjalla 14.

"Matkustaminen Nyssen kyydissä erilaisiin kesätapahtumiin on helppoa ja huoletonta. On hienoa, että yhteistyömme Särkänniemen kanssa jatkuu ja voimme näin edistää kestäviä vapaa-ajan joukkoliikennematkoja”, Nyssen joukkoliikennejohtaja Mika Periviita sanoo.