Nysse Mobiilissa viikolla 50 käyttöönotettava PSD2 vaatii sovelluksen päivittämisen

perjantai 4. joulukuu 2020 klo 08.52

Nysse Mobiilissa otetaan viikolla 50 käyttöön uusi maksupalveludirektiivi PSD2. Tästä johtuen sovellus täytyy päivittää uuteen versioon, jotta sovellusta pystyy käyttämään. Uusi sovellusversio tulee jakeluun viikon 50 alussa App Storeen ja Google Playhihin ja uusi maksupalveludirektiivi otetaan käyttöön muutaman päivän päästä, jotta sovelluksen päivittämiselle on aikaa. Uudistuksesta johtuen maksukortilla maksettaessa saattaa joutua tekemään vahvan tunnistautumisen oman pankin palvelussa.

Uusi maksupalveludirektiivi PSD2 (Payment Sevices Directive 2) on Euroopan parlamentin hyväksymän maksupalveludirektiivin toinen vaihe, jonka tarkoituksena on lisätä kilpailua maksuliikepalveluissa ja toisaalta parantaa kuluttajansuojaa ja maksupalvelujen turvallisuutta.

Maksupalveludirektiivin myötä asiakkaiden on mahdollista muun muassa käyttää muidenkin kuin oman pankkinsa sovelluksia tilien hallinnoimiseen ja maksujen suorittamiseen ja tehdä tämä mahdollisimman turvallisesti.

Direktiivin käyttöönotolla halutaan myös tiukentaa tietoturvaa ja estää mahdolliset väärinkäytökset, kuten sähköisten identiteettivarkauksien avulla toteutettavat maksupetokset. Lainsäädäntö peräänkuuluttaa aina asiakkaan vahvaa tunnistatumista ja maksutapahtuman vahvistamista. Tavoitteena on luoda asiakkaille yhtenäinen käytäntö, niin oman pankin palveluihin, kuin kolmansien osapuolien sovelluksiin.

Verkko-ostoksissa turvallisuuden parantaminen tarkoittaa sitä, että vahva tunnistautuminen tulee lähes jokaiseen verkon yli tehtävään maksutapahtumaan. Vahvalla tunnistautumisella tarkoitetaan, että käyttäjä tunnistetaan kahden tai useamman todentamistekijän avulla. Siinä siis varmistetaan, että maksuväline kuuluu henkilölle, joka sitä on käyttämässä maksamiseen.