Onneksi olkoon, 75-vuotias TKL!

perjantaina 20. lokakuu 2023 klo 13.08

Tampereen kaupungin liikennelaitos – myöhemmin Tampereen kaupunkiliikenne – perustettiin 20.10.1948. Saman vuoden joulukuussa aloitti Suomen ensimmäinen säännöllisesti liikennöity johdinautolinja välillä Hämeenkatu–Härmälä.

TKL:llä ja Nyssellä on pitkä yhteinen historia, ja nimet menevät edelleen monen mielessä sekaisin. TKL hoitikin Nyssen roolia aina vuoteen 2006 saakka, milloin Tampereen kaupunki siirtyi tilaaja-tuottaja -malliin. Liikenteen suunnittelijaksi tuli Tampereen kaupungin yhdyskuntapalveluiden palveluryhmään sijoitettu joukkoliikenneyksikkö. TKL jäi tuottamaan kuljetuspalvelua ja toimii edelleen yhtenä Nyssen liikennöitsijöistä.

TKL on liikuttanut pirkanmaalaisia nyt kunnioitettavat 75 vuotta. Takana ovat sopeutuminen ratikan saapumiseen ja koronavuosien tuomat ongelmat.

Tuoreimmissa käänteissä selvitetään Tampereen kaupungin viimeisen liikelaitoksen TKL:n yhtiöittämistä ja nivelbussien tuomista takaisin Tampereelle.

TKL:llä ja Nyssellä on kunniakas yhteinen historia, ja me täällä Nyssellä toivomme kaikkea hyvää TKL:n tulevaisuuteen ja lukuisia yhteisiä vuosia!