Päätösesitys: Muutoksia maksukäytäntöihin yhdenvertaisuuden vuoksi

torstai 17. kesäkuu 2021 klo 12.00

Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta käsittelee kokouksessaan 23.6.2021 joukkoliikenteen maksuttomien matkojen yhdenvertaisuutta. Päätösesityksen mukaan pyörätuolien, rollaattorien ja lastenvaunujen kanssa matkustavat maksavat jatkossa matkansa, mikäli se on liikennevälineessä turvallisesti mahdollista. Maksu voidaan suorittaa turvallisesti keskiovilla sijaitsevalla lippulaitteella tai kuljettajan kanssa asioiden. 

Päätösesityksen perusteena on kaikkien matkustajien yhdenvertaisuus. Jos päätös hyväksytään, niin se astuisi voimaan 9.8.2021 alkaen.

Maksuttomat matkat

Päätösesityksen mukaan pyörätuolien, rollaattorien ja lastenvaunujen kanssa matkustavat ovat edelleen oikeutettuja maksuttomaan matkaan silloin, kun matkaoikeuden vahvistaminen tai lipun ostaminen ei ole turvallisesti mahdollista. Tämä tarkoittaa tilanteita, joissa pyörätuolille, rollaattorille ja lastenvaunuille varattua tilaa lähimmän sisäänkäyntioven yhteydessä ei ole lippulaitetta käytettävissä tai sisäänkäynti ei tapahdu kuljettajan kanssa asioiden. 

Maksuttomiin matkoihin ovat edelleen oikeutettuja myös alle 7-vuotiaat maksavan matkustajan mukana, sotiemme veteraanit ja vammaisen henkilön saattajat (saatettavalla mukanaan EU:n A-merkitty vammaiskortti).