Tampereen kaupunkipyörien käyttöönotto lähenee – hinnastosta päätettiin ja asemaverkoston asennus alkaa

tiistai 27. huhtikuu 2021 klo 20.00

Tampereen kaupunkipyöräjärjestelmän ja -palvelun yksityiskohdat ovat tarkentuneet. Kaupunkipyörien käyttömaksuista päätettiin yhdyskuntalautakunnassa 27.4., ja kaupunkipyöräasemien asennus aloitetaan mahdollisesti jo ennen vappua. Kaupunkipyörät tulevat osaksi Nysse-perhettä kesäkuusta alkaen, ja kausi kestää lokakuun loppuun asti.

Helppoa ja nopeaa liikkumista

Kaupunkipyörät tarjoavat nopean tavan liikkua niin vapaa-ajalla kuin työ- ja asiointimatkoillakin. Kaupunkipyörät täydentävät joukkoliikenteen palveluita, ja pyöriä on tarjolla keskustassa ja sen lähialueilla, kuten ratikkareitin varressa Kalevan alueella. Tavoiteaikataulun mukaan kaupunkipyörät on tarkoitus lanseerata kesäkuussa. Palvelun käynnistyessä kaupunkipyöräjärjestelmään kuuluu 700 kaupunkipyörää ja noin 70 kaupunkipyöräasemaa.

Kaupunkipyöräasemien asennustyöt aloitetaan huhti-toukokuun vaihteessa. Kaupunkikuvassa asemat tunnistaa punaisesta opastetaulusta. Opastetaulujen ja pyörien punasävyinen värimaailma pohjaa lähikauppa Salen brändiväreihin. Pirkanmaan Osuuskauppa on kaupunkipyöräjärjestelmän brändäys-, markkinointi- ja mainontakumppani Sale-ketjullaan.

Kaupunkipyörien käyttö edellyttää erillistä rekisteröitymistä Tampereen kaupunkipyörät -sovellukseen. Sovelluksesta löytyvät helposti kaikki pyöräasemat ja vapaana olevat pyörät, ja sen avulla vapaana oleva kaupunkipyörä otetaan käyttöön. Käytön jälkeen kaupunkipyörä palautetaan mille tahansa asemalle, ja palautus kuitataan sovellukseen. 

Edulliset liput käyttötarpeen mukaan

Pyörien käyttöä varten voi valita 5 euron hintaisen päivälipun, 10 euron hintaisen viikkolipun tai 25 euron hintaisen kausilipun. Huolettomalla kausilipulla voi kaupunkipyöräillä koko kauden lokakuun loppuun. Maksuihin sisältyy rajaton määrä 30 minuutin mittaisia matkoja, pidempiaikaisesta yhtäjaksoisesta käytöstä veloitetaan lisämaksu.

Lippuostot tehdään Tampereen kaupunkipyörät -sovelluksessa, johon syötetään maksukortin tiedot. Sovellus tulee Google Play ja App Store -sovelluskauppoihin toukokuun lopussa. Toistaiseksi pyöräpalvelua ei voi yhdistää Nyssen matkakorttiin.

- Sen lisäksi, että kaupunkipyöräily on helppoa ja nopeaa, se on myös erittäin edullista. Kesäkuun alkupuolelta lokakuun loppuun ulottuvan kaupunkipyöräilykauden kattavan 25 euron kausilipun päiväkohtaiseksi hinnaksi tulee vain noin 20 senttiä, toteaa Nyssen joukkoliikennejohtaja Mika Periviita.

Lisätiedot

Tampereen kaupungin joukkoliikennejohtaja Mika Periviita
puh. 050 326 7007, mika.periviita@tampere.fi

Pirkanmaan Osuuskaupan Sale-ketjujohtaja Asta Haapanen
puh. 010 76 7289, asta.haapanen@sok.fi

 

Nysse vastaa Tampereen seudun joukkoliikennepalvelun järjestämisestä. Tampereen kaupunkipyöräpalvelu tulee osaksi Nyssen liikenneperhettä. Lisätietoja kaupunkipyörien käytöstä kevään aikana nysse.fi.

Tampereen kaupunki - Kaupunkiympäristön palvelualue vastaa kaupunkipyöräjärjestelmän suunnittelusta ja kehittämisestä. Kaupunkipyöräjärjestelmää kehitetään kestävän liikkumisen toimenpiteenä osana Hiilineutraali Tampere 2030 -tiekarttaa.

Pirkanmaan Osuuskauppa tarkoittaa ruokaa, palveluita ja loistavia asiakaskokemuksia. Meidät omistaa 207 000 asiakasomistajaa. Osuuskauppana tavoitteemme on luoda asiakkaillemme helpompia hetkiä ja lisätä hyvinvointia. Annamme toimintamme hyödyn asiakasomistajille edullisimpina hintoina, palkitsemisena ja vastuullisesti rakennetuilla, laadukkailla palveluilla yli sadassa liikepaikassa ja verkossa 3 000 työntekijän voimin.