Työtaistelu: osa busseista liikenteessä, ratikkaliikenne ei kulje

keskiviikkona 22. marraskuu 2023 klo 09.10

Tiedotetta päivitetty 23.11.2023 klo 8:25: muutettu  otsikointia, osa busseista liikenteessä töihin tulleiden kuljettajien voimin
Tiedotetta päivitetty 22.11.2023 klo 9:10: lisätty  tieto junaliikenteestä, tiedossa olevat liikennöitävät bussilinjat ja tarkennettu tietoa siitä, mistä palveluista ajettavat vuorot voi tarkistaa.
Tiedotetta päivitetty 21.11.2023 klo 14:38:  työtaistelun on ilmoitettu laajenevan koskemaan koko Nysse-alueen bussi- ja ratikkaliikennettä.

Alun perin Tampereen Ratikkaa ja Tampereen kaupunkiliikenteen (TKL) bussilinjoja koskenut poliittinen lakko koskee myös yksityisiä liikennöitsijöitä. Lakon laajeneminen tarkoittaa sitä, että ratikkaliikenteen lisäksi koko Nysse-alueen bussiliikenne on lakon piirissä torstaina 23.11.2023. Osa busseista on liikenteessä niiden kuljettajien voimin, jotka ovat töissä.

Lakko vaikuttaa Nysse-liikenteessä torstaista 23.11.2023 alkaen klo 02:00 ja päättyen perjantaina 24.11. klo 01:59. Torstaina ennen klo 02:00 lähtevät vuorot ajetaan vielä päätepysäkilleen. Perjantaina liikennöinti käynnistyy klo 03:45.

Liikennöitävät linjat

Liikennöitsijät ovat etukäteen ilmoittaneet seuraavien linjojen liikennöivän normaalisti työnseisauksen aikana:

  • TKL: linjat 37, 39 ja 86
  • Valkeakosken Liikenne: linjat 47, 95A, 95X, 95R ja 95KUTSU eli Nyssykkä.

Yksittäisiä vuoroja voidaan liikennöidä muillakin linjoilla riippuen töihin tulevien kuljettajien määrästä. 

Lähijunaliikenne ei kuulu lakon piiriin. Nokian, Lempäälän, Oriveden, Tesoman ja Tampereen asemien välisillä matkoilla voi käyttää Nyssen lipputuotteita lähimaksua lukuun ottamatta. Junaliikenteessä lippulaite sijaitsee asemalaiturilla, eli matkaoikeus vahvistetaan ennen junaan nousua.

Niin sanotut U-linjat (43U, 56U, 57U, 60U, 68U, 69U, 87U, 95U ja 96U) eivät ole Nyssen tilaamaa liikennettä. Näiden linjojen liikennöintiä voi tiedustella suoraan liikennöitsijöiltä.

Reittiopas näyttää ajettavat vuorot

Suosittelemme asiakkaita varautumaan suuriin häiriöihin liikenteessä. Mahdollisuuksien mukaan kannattaa suosia kimppakyytejä ja etätyön tekemistä.

Kaikki bussivuorot on peruttu Nyssen reittioppaasta, ja ratikkavuorot perutaan viimeistään keskiviikkona 22.11. klo 16. Tämän jälkeen reittioppaaseen lisätään ajettavia vuoroja sitä mukaa, kun liikennöitsijät näkevät töihin tulevien kuljettajien määrän. Reittioppaan tietoja päivitetään siis jatkuvasti vielä lakkopäivänäkin.

Matkustajan kannattaa tarkistaa oman lähtönsä tiedot juuri ennen lähtöä. Näet oman linjasi tilanteen, kun valitset käyttämäsi pysäkin.

Nyssen poikkeustilanteet-sivulla kaikki perutut vuorot eivät poikkeustilanteessa näy niiden suuren määrän vuoksi. X-viestipalvelun Nysseinfossa peruttuja vuoroja ei poikkeuksellisesti näytetä lakkopäivän aikana lainkaan.

Mahdollisista kausilippujen hyvityskäytännöistä tiedotetaan Nyssen verkkosivuilla tilanteen päättymisen jälkeen.

Linkit