Uusille Ratikkapysäkeille nimet – Pirkkala–Linnainmaa -raitiotien pysäkkinimikysely on avoinna 24.5.–3.6.

maanantaina 27. toukokuu 2024 klo 10.18

Tampereen Ratikan Pirkkala–Linnainmaa -allianssi suunnittelee parhaillaan uutta raitiotietä Tampereen Sorin aukion pysäkiltä Hatanpään, Härmälän ja Partolan kautta Pirkkalan Suuppaan ja Taysin alueelta Kaupin kampuksen pysäkiltä Linnainmaalle. Uudelle raitiotiereitille on suunniteltu 15 uutta Ratikkapysäkkiä ja nyt pysäkeille etsitään nimiä. Voit vastata kyselyyn 24.5.–3.6. Tampereen Ratikan verkkosivuilla www.tampereenratikka.fi/pysakkinimikysely/.

Kyselyssä on kullekin Ratikkapysäkille nimiehdotuksia, joista voit valita pysäkille mielestäsi parhaiten sopivan nimen. Lisäksi voit ehdottaa omaa pysäkkinimivaihtoehtoa.

- Tampereen Ratikkaa on suunniteltu tiiviissä yhteistyössä kuntalaisten ja sidosryhmien kanssa. Meille on tärkeää, että kuntalaisia kuullaan pysäkkien nimeämisessä, ovathan Ratikkapysäkit merkittäviä alueellisia kulkemisen kohteita, joiden kautta kulkee satoja tai jopa useampia tuhansia matkustajia päivittäin, kertoo kehitysjohtaja Ville-Mikael Tuominen Tampereen Raitiotie Oy:stä.

Tampereella pysäkkinimivaihtoehdoista on tehnyt esityksen kadunnimitoimikunta ja Pirkkalassa viranhaltijat. Periaatteena on, että Ratikkapysäkin nimi ei voi olla kadunnimi tai kaupallisen toimijan nimi.  Tavoitteena on, että pysäkkinimet päätetään Pirkkalan ja Tampereen yhdyskuntalautakunnissa kyselyn tulosten pohjalta 11.6. Ratikkapysäkkien nimiä tullaan käyttämään erityisesti Nyssen matkustajainformaatiossa.

Pysäkkien määrä päätetty hankesuunnitelman hyväksymisen yhteydessä keväällä 2023

Suunnitteilla olevan Pirkkala–Linnainmaa -raitiotien reitti sekä pysäkkien määrä ja sijainnit on päätetty Pirkkala–Linnainmaa -raitiotien hankesuunnitelman hyväksymisen yhteydessä keväällä 2023 ja pysäkkien sijainteja on vielä tarkennettu raitiotien katusuunnittelun yhteydessä kevään 2024 aikana. Raitiotiepysäkkien sijainnit on suunniteltu saavutettavuustarkastelujen perusteella niin, että pysäkistä noin 800 metrin säteellä sijaitsee mahdollisimman paljon nykyisiä ja tulevia asukkaita, palveluita ja työpaikkoja.

Tavoitteena on, että Pirkkala-Linnainmaa -raitiotien rakentamisesta, rakentamisen laajuudesta ja mahdollisesta vaiheittain toteuttamisesta päätetään Tampereen kaupungin ja Pirkkalan kunnan valtuustoissa lokakuussa 2024.