Kaupunkipyörillä polkaistiin lähes 150 000 matkaa

tiistaina 01. marraskuu 2022 klo 13.45

Tampereen ensimmäinen täysimittainen kaupunkipyöräkausi päättyi maanantaina 31. lokakuuta. Kaupunkipyörien kerääminen asemilta on aloitettu, ja seuraavaksi pyörät huolletaan ja varastoidaan talven ajaksi.

Kaupunkipyöräasemista osa jätetään paikoilleen ja osa kiinteistä rakenteista irrotetaan ja siirretään säilytykseen. Päätökset talvisäilytyksestä tehdään asemakohtaisesti talven kunnossapitotöiden sujuvuutta ajatellen. Kaupunkipyöräasemat poistuvat näkyvistä Nyssen reittioppaasta talven ajaksi.  

Näin kaudella 2022 kaupunkipyöräiltiin

Kaupunkipyörien käyttöoikeuksia ostettiin yhteensä noin 9 600 kpl, joista koko kauden käyttöoikeuksia oli 2 230, kuukauden käyttöoikeuksia hieman yli 3 000 ja vuorokauden käyttöoikeuksia lähes 4 300. 

Yksittäisiä matkoja pyörillä tehtiin kaikkiaan lähes 150 000 kpl. Vilkkain päivä oli 19.8., jolloin poljettiin 1 335 kaupunkipyörämatkaa. Yli tuhat matkaa tehtiin kauden aikana yhteensä 35 päivänä.

Suosituimpia kaupunkipyöräasemia kuluneella kaudella olivat Rautatieasema, Tullikamarin aukio, Sorin aukio, Kylpylänkuja, Rieväkatu ja Rongankadun itäinen asema. Kaupunkipyörät ovat olleet erityisesti syksyllä opiskelijoiden suosiossa. Muun muassa yliopiston keskustakampuksen asemalta aloitettiin tai sille päätettiin pelkästään syys–lokakuussa yhteensä yli 2 800 matkaa. 

Katseet kohti kaupunkipyöräkautta 2023

Kaupunkipyöräpalvelua kehitetään jälleen ensi kaudeksi asiakaspalautteita kuunnellen ja käyttäjämääriä seuraten. 

– Viime vuonna palautteiden ja kehitysideoiden perusteella parannuksia tehtiin asemaverkostoon, käyttöehtoihin kuin hinnoitteluunkin. Ensi kaudellekin muutoksia on suunnitteilla ainakin asemaverkostoon, joukkoliikennejohtaja Mika Periviita sanoo.

Palautetta voi antaa esimerkiksi parhaillaan avoinna olevalla kaupunkipyörien käyttäjäkyselyllä. Kysely on tarkoitettu kaikille riippumatta siitä, käyttikö Tampereen kaupunkipyöriä vuonna 2022 vai ei, ja siihen voi vastata 6.11. asti.

Ensi vuonna kaupunkipyöräkausi käynnistyy 15.4.2023. 

 

Lisätietoa Tampereen kaupunkipyöristä  ›