Nyssen läntinen linjastosuunnitelma etenee päätösvaiheeseen – palautetta voi antaa tammikuun loppuun saakka

torstaina 15. joulukuuta 2022 klo 13.00

Nyssen läntinen linjastosuunnitelma vuodelle 2024 on nyt valmistunut luonnosvaiheen jälkeen. Suunnitelmassa on otettu huomioon saadut palautteet, alueelliset matkustajamäärätiedot, keväällä tehty liikkumiskysely, joukkoliikenteen suunnitteluperiaatteet sekä palvelutasomäärittely vuosille 2022–2025.

Linjastosuunnitelma sovittaa yhteen Nyssen läntisen alueen bussi- ja ratikkaliikenteen. Kaikki muutokset eivät liity uudella reitillä aloittavaan ratikkaan, vaan osa muutoksista kehittää alueellista bussipalvelua. Linjastosuunnittelun eri vaiheisiin ja asiakkaiden osallistamisen tapoihin voi tutustua Nyssen nettisivuilla: nysse.fi/linjasto2024 

Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta on perehtynyt linjastosuunnitteluprojektiin muun muassa omassa linjastoseminaarissa 14.12.2022. Suunnitelma on tarkoitus viedä joukkoliikennelautakunnan päätettäväksi 15.2.2023. Palautetta Nyssen läntiseen linjastosuunnitelmaan voi jättää Nyssen verkkosivujen kautta tammikuun loppuun saakka. Kaikki palautteet luetaan ja raportoidaan osana päätöksentekoa joukkoliikennelautakunnalle.

Nyssen läntinen linjastokokonaisuus otetaan käyttöön vaiheittain vuosien 2024–2025 aikana: ensimmäiset linjastomuutokset voidaan toteuttaa kesäkauden 2024 alussa, ja viimeiset raitiotieliikenteen käynnistyessä Lentävänniemeen vuoden 2025 tammikuussa. Tarkempi aikataulusuunnittelu tapahtuu lähempänä linjaston käyttöönottoa.

Merkittävimmät muutokset linjastoon

Yksi merkittävimmistä muutoksista aiempiin suunnitelmiin on raitiotiereititysten muuttaminen. Suunnitelmassa ratikkalinja 1 liikennöi Taysin kampukselta keskustaan ja jatkaa Länsi-Tampereelle Lentävänniemeen. Ratikkalinja 3 liikennöisi parantuneella vuorotarjonnalla Sorin aukiolta Hervantaan. Muutoksella saadaan ratikkalinjojen matkustajamääriä tasoitettua ja palvelua voidaan parantaa ruuhkaisemmalla Hervannan linjalla 3. Länsi-Tampereelta saadaan näin tarjottua päivittäinen yhteys Kaupin kampukselle tiheällä vuorotarjonnalla ja laajoilla liikennöintiajoilla. Samalla linjan 38 liikennöinnistä Lentävänniemen ja Taysin välillä luovutaan.

Ratikan vaikutusalueella on myös huomioitu palautteet niin Siivikkalasta, Ryydynpohjasta, Niemestä kuin Reuharinniemestä. Siivikkalan liityntäliikennettä kehitetään ja linjareitti mukailee nykyistä reititystä kohti Hiedanrannan ratikkapysäkkiä. Ryydynpohjaan mahdollistetaan laajemmalta alueelta liityntäliikenneyhteys ratikkapysäkille. Niemen joukkoliikennepalvelu tukeutuu Lielahdenkadun ja Pohtolankadun liityntäliikenteeseen. Reuharinniemeen ja Lentävänniemen alueelle järjestetään asiointiyhteys Lielahden palveluihin. Yhteyttä Tesoman ja Lielahden välille kehitetään ja palvelutarjontaa parannetaan.

Tesomalla tukeudutaan vahvaan busseilla muodostettavaan runkoverkostoon, jossa tarjotaan paljon vuoroja laajoilla liikennöintiajoilla. Yhteys Haukiluomasta ylläpidetään Tampereen keskustaan nykyisenkaltaisena linjalla 8 ja yhteyttä Lielahteen Myllypuronkadulla kehitetään.

Ikurissa mahdollistetaan yhteys jatkossakin Lielahteen ja uutena Tesoman kautta keskustaan. Runkolinjaa 7 kehitetään ja päätepysäkki ehdotetaan siirrettäväksi Kalkusta Tesomalle. Linjan 7 reitityksellä saadaan erittäin hyvä joukkoliikennepalvelu Kalkkuvuoreen, merkittävään osaan Kalkusta, Villilään ja Raholaan. Lisäksi linja 7 mahdollistaa Villilästä ja Raholasta yhteyden omaan aluekeskukseen Tesomalle.

Kalkun päätepysäkin ja Nokian Välimaan alueelle tarjotaan joukkoliikennepalvelua linjalla 71 uudella reitillä Kalkuntieltä Tesomalle ja Nokialle. Linjan 71 aikataulujen suunnittelussa voidaan huomioida Tesomalta lähtevät ja saapuvat junat Tampereen keskustaan. Raholaan Korvenkadulle osoitetaan suunnitelmassa linjan 26 päätepysäkki. Linjalla 26 tarjotaan päivittäinen yhteys Tesoman valtatielle ja Ranta-Kaarilan kautta Tampereen keskustaan. Uutena avauksena on kehittää joukkoliikennepalvelua myös Myllypuron teollisuus- ja työpaikka-alueella.

Ylöjärvellä linjastosuunnittelussa kehitetään yhteyksiä Soppeentiellä, parannetaan asiointiyhteyttä Kuruntieltä Elovainiolle sekä mahdollistetaan erinomaiset joukkoliikenneyhteydet Mikkolantielle. Lisäksi pyritään sovittamaan yhteen Ylöjärven kaupungin järjestämää palveluliikennettä Kurusta ja linjan 85 yhteyttä Kyrönlahdelta Soppeenmäkeen. Linjastosuunnitelmassa halutaan kehittää joukkoliikennepalvelua etenkin Mutalan ja Ylisten alueella ja laajentaa esimerkiksi liikennöintiaikoja.

Miten palautteet ovat vaikuttaneet,
miksi kaikkia kommentteja ei ole huomioitu?

Joukkoliikenteen suunnittelu on kompromissien tekemistä, eikä kaikkia toiveita voida sovittaa yhteen. Kaikki palautteet on luettu ja jokaiseen palautteeseen ja kommenttiin on yritetty löytää ratkaisu. Yksittäisen palautteen pohjalta tehdään aina arviointi muutoksen vaikutuksista muihin matkustustarpeisiin ja haetaan mahdollisimman laajaa joukkoa palveleva kompromissi.

Linjastosuunnitelma saattaa näyttää erilaiselta kuin nykyinen linjasto, mutta taustalla on ollut tarve tunnistaa joukkojen kulkemistarpeita ja kehittää joukkoliikennepalvelua joukkojen ehdoilla, kompromisseja hakien.

Tutustu linjastosuunnitelmaan ja anna palautetta 

Voit tutustua linjastosuunnitelmaan selainpohjaisessa karttapalvelussa. Karttapalvelu toimii parhaiten yleisimmillä selaimilla ja isoilla näytöillä.

Linjastosuunnitelma ›

Voit kommentoida suunnitelmaa 

  • kommentoimalla tätä uutista. Kommentit ovat julkisia, ja ne tarkastetaan ennen julkaisua.
  • karttapalvelussa. Karttapalvelun oikeasta yläkulmasta löytyy "lisää kommentti" -painike, jota painamalla saa käyttöönsä kommentointityökalun. Työkalulla voi klikata haluamaansa kohtaan suunnitelmaan ja jättää kommenttinsa. Kommentit lukee suunnittelija, eikä niihin vastata. 

Taustatietoa

Läntisen linjastosuunnittelun periaatteet, aiemmat linjastoluonnokset ja niistä saadut palautteet löydät linjasto 2024-sivultamme:

Läntinen linjasto 2024 -sivu›
 

Kommentointi

Pidäthän keskustelun asiallisena. Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua. Kritiikki on sallittua, mutta emme julkaise vihamielisiä tai alatyylisiä kommentteja, emmekä suoraan henkilöön kohdistuvaa arvostelua.

Otsikko:
Kommentti: *
Nimi: *
Heippa 7, olit ihana

Sinne mennöö meidän "seiska".. Myöhästyin palautteessa, mutta tiedotteen luettuani huomasin, että meillehän ostetaan sitten toinenkin auto. Uudella hurautellaan taloudellisesti töihin ulkopaikkakunnalle ja vanhalla sitten tuohon K-kaupalle (kai siihen ny liityntäparkki tulee) ja siitä "seiskaan" ja keskustaan töihin. Pari viikkoa sitten "päättäriltä-tessulle" välillä tuli neljä "seiskaa" vastaan.. Eilen päättärille meni kaksi peräkkäin.. Kohta ei.. Harmillisen huonoa suunnittelua sanoisin ja vielä huonompaa korjausyritystä..

- to 02. helmikuuta 2023 15.57

Lamminpään liikenne toimivaksi

Hei!

Minua huolestuttaa Lamminpään (hautausmaan puolen) joukkoliikenne. Asiakastilaisuudessa kuulin, että tämänhetkisestä toimimattomasta joukkoliikenteestä on tullut runsaasti palautetta. Miten tämä uusi suunnitelma parantaa tilannetta? Bussit kulkevat edelleen käsittämättömän harvoin! Niin kuin tuolla joku aiemmin sanoi, täältä pääsi ennen 20 minuutissa keskustaan. Nyt matka kestää 40-50 minuuttia ja bussit kulkevat puolen tunnin(!!) välein. Ala-arvoista.

- ti 31. tammikuuta 2023 21.45

Miksi linjaa 11 ei näy

suunnittelukartoissa linjana Pere -Petsamo reitille ?Tämä linja on saatava toteutumaan kuten se on Remixissä esitelty
Linja 15 a suunnattava jatkosakin Myllypuroon ,eikä jonnekin muualle .Miksi linja 15 a ei voisi ajaa Keskustorin kautta Myllypuron suuntaan ?
Miksi ei tehdä suoria ja selkeitä reittejä, vaan veivataan turhia mutkia matkoille ?Ja toisia kohteita sumputetaan monilla reiteillä
Huomioikaa ,myös uusien linjojen mahdollisuus kuten linja 30 Turtolasta -Hatanpään sairaala .Ratina ,Sorin aukio ,Tampere talo ja Petsamon kautta Tays

- ti 31. tammikuuta 2023 18.04

8

Kyseiselle linjalle pitäisi saada toinen päättäri haukiluoman lisäksi, esim Myllypuroon

Tyyli - ti 31. tammikuuta 2023 17.25

Epilä

Epilästä saisi mennä bussi lielahden palveluille

Kiitos - ti 31. tammikuuta 2023 17.24

26

Lisää vuoroja aamuun ja iltaan. Kiitos

Juu - ti 31. tammikuuta 2023 17.23

22

Kyseiselle linjoille pitäs jatkaa tesoma Epilä pispalan suuntaan, ei ole järkeä ajaa lyhyttä matkaa. Saisi monta asiaa ratkaisua kun linjaa jatketaan pidemmälle, niin saataisiin parempi hyöty

Ok - ti 31. tammikuuta 2023 17.23

Koivistonkylän kohtalo ja linja 13

Mitä tapahtuu linja 13:lle itäpuolen ratkaisuissa? Tällä hetkellä se tarjoaa suoran reitin Hatanpäälle (asukkaiden terveyskeskus) ja tukee linjan 14 (tulevaisuudessa 26) harvaa aikataulua. Mikään suunnitelma ei näytä tilannetta jatkossa.

- ti 31. tammikuuta 2023 15.29

Linja 72 ei liikennöi kesäkaudella 2023

Voisiko TKL kertoa mitä tämä otsikon uutinen pitää sisällään? Vaihdoin työmatkaani Lielahteen bussi yhdistelmään 72+13/28 tämän 71 linjan sössimisen vuoksi ja nyt luin tämän uutisen! Mitä ihmettä! Eli onko nyt todella kesällä ainoa vaihtoehto kulkea kahdella vaihdolla Nokialta Lielahteen. Menee ihan pelleilyksi tämä touhu.

VMP - ti 31. tammikuuta 2023 14.27

Kurun edelleen heikentyvät yhteydet

Läntisen joukkoliikennesuunnitelman 2024 Kurun yhteydet
Lehtitietojen (Aamulehti) mukaan päätös läntisestä linjastosta tehdään 15.2.2023. Lisäksi linjastosunnitelmassa todetaan linjan 85 lopettamisesta välillä Kuru-Kyrönlahti kannattomana ja sen tilalle tulee Ylöjärven kaupungin vastuulle siirrettävä yhteys/palveluliikenne välille Kuru – Kyrönlahti! Toivottavasti päätöstä ei ole kuitenkaan tällä tavoin jo etukäteen lukittu pelkästään matkustajamääriä koskevan tilaston perusteella. Olen varma, että palveluja voidaan parantaa ja myös kustannussäästöihin päästään katsomalla asiaa kokonaisvaltaisemmin*.
Väestöpohjan lisäksi kurulaisten alhainen matkustajamäärä johtuu pitkälti heidän vuosi vuodelta heikentyneistä joukkoliikennepalveluista. Suorat yhteydet Tampereelle ovat poistuneet ja jäljelle on jäänyt hitaat sekä joitakin keskeisiä palveluita tavoittamattomat yhteydet. Kurulaiset eivät ole näin ollen enää löytäneet tarkoituksenmukaista tapaa hyödyntää Nysseä. Kurun joukkoliikennepalveluissa on siis kysymys klassisesta kyllästymispisteestä – tarjonta ei enää luo kysyntää. Hinta ei ole tällä kertaa ratkaiseva, vaan markkinoille on tuotu sellainen tuote/palvelu, mitä kuluttajat eivät koe enää edes hyvin subventoitunakaan omakseen.
Merkittävin syy todettuun alhaiseen matkustajamäärään on kohtuuton matka-aika sekä osittain myös aikataulujen huono koordinointi. Matka-ajoista
- omalla autolla 55 km välillä Kuru-Tampere 45-50 min, Nyssellä vaihtoineen 85 -125 min
- Ylöjärvi n. 42 km (Soppeenmäki) omalla autolla n. 33 -35 min, Nyssellä 49-53 min
- keskeiselle työpaikka- ja palvelualue Eloon n. 40 km omalla autolla n. 30 min, Nyssellä Matkatiellä tapahtuvine vaihtoineen 70-80 min
Yhteenveto kurulaisten näkökulmasta. Edestakainen päivittäinen työ/asiointimatka Kuru-Tampere välillä veisi pelkän matkustamisen osalta Nyssellä 3 - 4 tuntia ja edestakaiset työmatkat Elovainioon Soppeenmäessä tapahtuvine vaihtoineen lähes 3 tuntia. Niin ikään asiointimatkat Elovainion kauppoihin ja erityisliikkeisiin ml. kaupungin terveyskioskin palvelut ovat kurulaisille olleet em. heikoista Nysse-yhteyksistä johtuen käytännössä mahdottomia.
*Se kokonaisvaltainen näkemys
Tavoitteena lienee kaikille avoimen joukkoliikenteen peruspalvelutason turvaaminen. Tämä ei kurulaisten osalta toteudu. Uskon, että kurulaisia koskeva ratkaisu voi olla samanaikaisesti sekä yhteyksiä parantava että kustannussäästöjä hakeva! Nykyisen yhdeksän Kuru-vuoron vähentäminen ja näin kustannuksia säästäen voi hyvän suunnittelun kautta olla mahdollista.
Koska linjan 85 kulkeminen Mutalan, Ylisen ja Kaurasmäen kautta hidastaa kurulaisten kokonaismatka-aikaa ja myös heikentää yhteyksiä oleellisesti, tulisi miettiä vaihtoehtoa! Mikäli tuo Kurun suunniteltu korvaava yhteysliikenne jatkaisi Kyrönlahden jälkeen Uutta Kuruntietä Elovainion työpaikka- ja palvelukeskittymän kautta Matkatielle asti (-> yhteys Tampereelle), palvelisi se päivittäisiä työ- ja asiointimatkoja ja lyhentäisi matka-aikaa huomattavasti. Näin kurulaisten joukkoliikennepalvelut nousisivat uudelle tasolle. Tämä luonnollisesti tärkeitä Mutalan yhteyksiä vähentämättä. Uuden Kuruntien (joitakin vuoroja?) päivittäinen yhteysliikenne mahdollistaisi toki edelleen Kyrönlahdesta tapahtuvan vaihdon Mutalan kautta kulkeviin linjan 85 vuoroihin. Yhteysliikenne voisi onnistua myös ehdotetulla pikkubussilla? En usko, että tämä ratkaisu oleellisesti pienentäisi ajateltuja kustannussäästöjä.
Lopuksi
Olen antanut asiaa koskevaa palautetta suunnittelun eri vaiheissa. Nysseltä saamissani vastauksissa on todettu, että muilta ei juurikaan ole tullut palautetta. Tämä on tietenkin huolestuttavaa ja kertoo osaltaan sen, ettei Nyssen nykyiset palvelut eivät ole enää tavoittaneet kurulaisia.
31.1.2023
yhteistyöterveisin
Simo Valkeajärvi

Simo Valkeajärvi - ti 31. tammikuuta 2023 13.05

Linja 9 ja 19

Linjojen 9/19 vuoroväli harvenee siis yhteensä 15 minuuttiin, kun nykyisin on 10 min, mikä on hyvin harmillista, kun linjat ovat ainoa yhteys Annalasta pois. Ero saattaa tuntua pieneltä, mutta tarkoittaa kuitenkin 50% vähemmän vuoroja, eli 50% täydemmät bussit. Busseissa on jo nyt monesti ruuhkaa Annalaan saakka, joten harventaminen ei millään perusteella tunnu kovinkaan järkevältä.

Myöskin linjan 19 vuoroväli välillä Annala-Hervanta harvenisi ruuhka-ajan ulkopuolella 20 minuutista 30:neen, mikä on jo aika järjettömän epäkäytännöllistä, kun Hervanta on tärkeä alueellinen keskus. Lisäksi, kun raitiotie vie Hervannasta Lentävänniemeen asti, tulee tämäkin lisäämään linjan 19 Hervantaan käyttöä, kun sillä ei enää pääse toiseen suuntaan.

Toivon että tätä harkittaisiin vielä, asia kun tuntuu vielä niin helposti korjattavalta.

- ti 31. tammikuuta 2023 10.49

Kankaantaan alue.

Kankaantaankatu ja vihnuskatu josta pääsee tarhaan ja kouluun kuin terveyskeskukseen myös Lielahden palveluiden pariin ja töihin. Myös Tampereen keskustaan töihin.

- ti 31. tammikuuta 2023 09.15

Linja 71 takaisin entiselleen

Linjan 71 päättäminen Tesomalle on tosi huono juttu. Joku jo kirjoittikin tuosta ongelmasta kun 71 ja 13 linjat eivät kohtaakaan niinkuin oli luvattu. Aika kurja juttu päivittäin noita linjoja käyttävälle. Korjatkaa tuo 71 linja takaisin entiselleen niin voin taas alkaa itsekin kulkea tuttua reittiä töihin ja säästää 1,30€/suunta kun ei tarvitsisi kulkea Tampereen Pispalan/keskustan kautta töihin. Kuukausittaisten kulujen aina vain noustessa olisi tuo pitkä penni säästettäväksi.

- - ti 31. tammikuuta 2023 07.43

Rakentavaa palautetta Nysselle

Joukkoliikenteen suunnittelussa on eräitä hyvän suunnittelun periaatteita, joista tärkein on ”älä riko toimivaa”. Valitettavasti tässä linjastosuunnitelmassa ollaan tarpeettomasti rikkomassa paljon sellaista, joka nykyisessä linjastossa toimii.

Toinen merkittävä suunnitteluperiaate on, että suuren kysynnän alueiden linjojen ei pidä olla kierteleviä ja hitaita, vaan linjaston tulisi olla suoria ja nopeita, jolloin ne ovat myös taloudellisia eli minimoivat suoritteet. Linjan päätteen tulisi olla välittömästi kiertelevän, keräilevän reitinosan jälkeen. Nämä periaatteet eivät tässä suunnitelmassa ikävä kyllä toteudu.

Tässä keskustelussa on noussut suuri kritiikki erityisesti Kalkun muutoksia kohtaan: runkolinja 7 siirtyisi kulkemaan keskustasta Nokiantien kautta Kalkkuun ja edelleen Tesomalle. Tämä ratkaisu on tuhlaileva, sillä Nokiantien väestöpohja tuskin mitenkään perustelee 7,5 minuutin vuoroväliä, ja viimeistään Kalkunvuoren jälkeen bussit ovat todennäköisesti tyhjiä. Samalla Kalkun länsiosien kävelymatkat pitenevät kohtuuttomasti, eikä linja 71 Tesomalle ole kuin laiha lohtu.

Ratkaisuna olisikin pitää Kalkun osalta linjasto nykyisellään: 7 Kalkkuun, jossa on myös merkittävä pyöräliityntäasema, 15A ja 15B palvelemassa vartin välein Nokiantietä ja edelleen Pitkänniemen ja Myllypuron (erityisesti Sandvikin) työmatkaliikennettä sekä 71 Rounionkadulla, jossa se palvelee myös Kolmenkulman kasvavaa työpaikka-aluetta. 71:n reittihän siirrettiin joitakin vuosia sitten Kalkuntieltä Rounionkadulle juuri sen takia, koska Kalkuntiellä ei ollut riittävästi kysyntää – paikalliset olivat tottuneet kulkemaan Kalkun päätteelle.

Tesomalla korostuu tämän suunnitelman kukkaset: vuorotarjonta on ruuhka-aikaan suorastaan huikea, jopa 26 vuoroa tunnissa keskustaan. Tosin näistä vakiintunut runkolinja 8 todennäköisesti kerää useimmat matkustajat, kun matkustajan näkökulmasta oudommat linjat 14 ja 24 päästetään pysäkillä ohi. Seiskalla ei kulje tiheästä vuorovälistä huolimattakaan käytännössä kukaan, sillä se kulkee väärään suuntaan, noin 15 minuutin sakkolenkin keskustaan.

Myös Tesomalla olisi suositeltavaa jättää linjasto nykyiselleen. Jos seiska kulkee nykyistä reittiään, linjaparia 14/24 ei tarvita. Myllypuron liikenne hoituu 15:llä. Jos Nokiantien ja Tesoman yhteyksiä halutaan parantaa, kannattaisi harkita linjan 34 reitin siirtoa Kalkun kehätieltä Nokiantielle, jolloin tällainen yhteys syntyisi, vieläpä paljon nopeampana kuin Kalkun kautta kiertäen. Linjan 71 jatko Tesomalta Lielahteen on myös elintärkeä erityisesti Nokian ja Lielahden välisen työmatkaliikenteen kannalta, ja se osaltaan palvelee myös Nokian ja Ylöjärven välistä työmatkaliikennettä vaihdollisena. Tesoman kasvavaa kysyntää pitäisi ohjata yhä enemmän raiteille, jossa on kasvunvaraa: niin Porin kaukojunissa kuin lähijunissa on huomattavasti vapaata matkustajakapasiteettia. Yhtenä markkinointikeinona voisi olla junalähtömonitorin asentaminen Tesoma A:n bussipysäkille.

Tässä suunnitelmassa Tohloppia ja Lamminpäätä palveleva linja 15 voisi olla mieluummin ratikan liityntälinja Tesoma–Tohloppi–Lamminpää–Lielahti–Hiedanranta. Tällä ratkaisulla saataisiin parempi palvelutaso näille alueille. Samoin tämän suunnitelman linja 24 olisi luontevaa olla vastaavasti Tesoma–Ikuri–Lielahti–Hiedanranta-liityntälinjana. Tesoman päässä molemmat linjat voitaisiin synkronoida junien aikatauluihin.

Lielahden alueen linjasto on yleisperiaatteiltaan hyvä, mutta tekisin pieniä viilauksia. Lielahden asiointia palveleva linja 22 on kompromissina laitettu ajamaan suoraan Lielahdenkatua. Se ei kuitenkaan Lielahden päässä jatka Hiedanrannan vaihtoterminaaliin, mikä vähentää linjan hyödyllisyyttä ja heikentää yhdistävyyttä johtaen todennäköisesti hyvin vähäisiin matkustajamääriin. Olisi toivottavaa, että linja suunniteltaisiin uudestaan niin, että esim. 22A kulkisi yölinja 20:n tavoin Federleynkadun kautta, ja 22B Vähäniemenkadun ja Possilankadun kautta Lielahteen ja edelleen Hiedanrantaan. Tässä toki 30 min kierrosaika alkaa loppua kesken, minkä vuoksi Hiedanrannan vaihtoterminaalia käyttävän linjaston autokierrot kannattaisi suunnitella yhtenä kokonaisuutena eli yhdistää 22 esimerkiksi Tesoman suunnan linjan 24 autokiertoihin. Vastaavasti kannattaisi harkita linjojen 23 ja 82 yhdistämistä, jolloin saataisiin Vihattulaan hyvä peruspalvelutaso. Laatokantielle liikennöinti voitaisiin tällöin hoitaa koulubusseilla.

Ylöjärven linjaston suunnitteluperiaatteet oudoksuttavat: seutukymppien pitäisi olla seudullisia runkolinjoja, mutta linjanumerolla 80 ajetaan puolen tunnin välein hidasta, mm. Vuorentaustan kautta kiemurtelevaa keräilylinjaa. 81 taas on suora ja palvelee vartin välein, mutta päättyy Hiedanrannan terminaaliin. 83 liikennöi vaihdottomana vähäväkisestä Metsäkylästä Tampereelle asti, vaikka 84 ja 85 päättyvät Soppeenmäkeen.

Muokkaisin itse tätä linjastoa vielä seuraavasti:

80 olisi Ylöjärven vartin välein kulkeva runkolinja, käytännössä siis kuin nykyinen 80 (tai suunnitelman 81), mutta jatkaen Hiedanrannan terminaalista Pispalan kautta Keskustorille.

81 olisi kuin suunnitelman 80, mutta päättyisi Hiedanrannan terminaaliin.

83 olisi kuin suunnitelman 83, mutta päättyisi myös Hiedanrannan terminaaliin.

Porrastamalla linjat systemaattisesti keskenään saadaan Ylöjärven keskustan ja Hiedanrannan välille 7,5 minuutin vuoroväli, eli Ylöjärvi–Hiedanranta-välillä olisi yhteys joka ratikalle ja joka ratikalta.

Suunnitelmassa Ylöjärven linjojen reitit Lielahdessa ovat epäloogisia: 80 tulee Turvesuonkatua, mutta kääntyy jostain syystä Lielahdenkadun kautta Paasikiventielle, eikä palvele Hiedanrantaa lainkaan. 81 ja 83 menee suoraan Paasikiventietä, mutta 81 menee terminaaliin, jossa 83 taas ei käy.

Mielestäni olisi selkeämpää, jos kaikki Ylöjärven linjat liikennöisivät reittiä Myllypuronkatu–Turvesuonkatu–Enqvistinkatu–Hiedanranta. Ehdottamani seutukymppi-80 jatkaisi Hiedanrannan terminaalista Pispalan kautta keskustaan, eikä siten olisi päällekkäistä tarjontaa ratikan kanssa.

Lopuksi yleinen toivomus koskien ratikan liityntäliikenteen aikataulusuunnittelua: aikatauluihin tulisi jättää sen verran pelivaraa, että vaikka bussi myöhästyisi pari minuuttia aikataulustaan, sillä ehtisi vielä vuorolle suunniteltuun vaihtoyhteyteen Hiedanrannan terminaalissa. Myös ratikoille voisi olla jokin lyhyempi, esimerkiksi minuutin marginaali, jonka ne odottaisivat myöhässä tulevaa bussia. Nykyään näkee liian usein tilanteita, joissa liityntäbussi on juuri saapumassa terminaaliin, mutta ratikka lähtee sekunnilleen aikataulun mukaisessa ajassa, ja matkustajat joutuvat odottamaan 7 minuuttia kylmällä ja virikkeettömällä pysäkillä.

- ti 31. tammikuuta 2023 07.41

Kuru linja 85

Ei saa lopettaa kuruun

- ti 31. tammikuuta 2023 07.31

Miksi Hervannasta ei pääse uuden suunnitelman mukaan Keskustorille? Jo ratikan rakentamisen aikana piti tallata Sorin aukiolta keskustaan.

- ma 30. tammikuuta 2023 20.35

Sorin aukiolla on liikaa busseja, se on jo nyt ruuhkainen ja aiheuttaa bussien myöhästymisiä. Bussit saisivat kulkea normaalisti myös ratikkareiteillä, jotta liikenne Sorin aukiolla olisi sujuvampaa.

- ma 30. tammikuuta 2023 16.52

Suorat linjat ovat tai tiehät vuorovälit vaihtoineen on kaiken AjaO

Minun työmatkani Nokialta Tampereelle vielä muutama vuosi sitten vei noin 20 minuuttia, nyt 40-50 minuuttia. Onko ok?

- ma 30. tammikuuta 2023 16.41

13 ja 71 eivät kohtaa

Kuvittelin, että bussilta nro 71 olisi vaihto sovitettu bussiin nro 13 jotta kulku Lielahden ja Tesoman välillä sujuisi entiseen malliin. Nyt vaikuttaa siltä, että on unohdettu Nokialta Lielahteen töihin kulkevat. Olen myös kuullut, että 13 on usein aivan täynnä ja oma kokemus on, että ainakin iltapäivävuorot ovat jatkuvasti myöhässä. Bussin nro 13 vuoroväliä olisi siis pitänyt lisätä, koska 71:n kulku Lielahteen lopetettiin. Huomautan vielä, että edelleen on unohdettu Kankaantaan asukkaat, jos 71B laitetaan kiertämään Kalkun kautta (matka ja matka-aika kasvaa entisestään) ja edelleen vuoroväli on tunti. Tästä syystä minä ja moni muu kuljemme noin kilometrin matkan kävellen Nokian kirkon pysäkille. Ja klo 7-8 aamulla bussit ovat siinä useimmiten niin täynnä ettei istumaan pääse.

- ma 30. tammikuuta 2023 16.20

Kuunnelkaa nyt ihmeessä bussiakäyttäviä asiakkaita!

Kummasti palautteiden yhteenvedossa on huomioitu vain kiitettäväpalaute Villilä-Rahola muutoksesta linjan 7 osalta ja jätetty sujuvasti huomiotta muut negatiiviset todella monet palautteet. Totta kai Villilä-Raholan väkikin tarvitsee hyvät ja toimivat bussilintat, mutta eihän ratkaisu voi olla yhdistää linjoja 15 ja 7! Pitäkää 7 ennallaan ja Villilä-Raholaan muu ratkaisu.

- ma 30. tammikuuta 2023 11.46

Linja 7, muutos todella huono

En ymmärrä miksi hyvä ja suosittu linja nro 7 pitää taas muuttaa eri reitille. Linjan pituuskin on aivan älytön, kun se kulkee ala-Raholan ja Kalkun kautta Tesomalle. Muutenkin miksi kaikki muutkin Tesoman bussit päättyvät keskustorille?

- ma 30. tammikuuta 2023 08.58

Poikittaisliikenne Haapalinnasta/Hyhkystä/Ala-Pispalasta Lielahteen unohdettu!

Haapalinnasta/Hyhkystä/Ala-Pispalasta luonteva, nopea ja lähin asiointi-/työ-/harrastusyhteys on ollut Lielahden runsaiden palvelujen äärelle ja takaisin linjojen 12 ja 28 avulla. Lähipysäkiltä on päässyt suoraan Lielahteen ja painavien ruokakassienkanssa/harrastuksista/työpäivän jälkeen on ollut helpotus päästä suoraan lähinnä kotia olevalle pysäkille. Suunnitelmassa nämä linjat 12 ja 28 olisivat poistumassa. Ilman tätä poikittaisliikennettä kulku Lielahteen ja takaisin muuttuu järjettömäksi ja äärimmäisen hankalaksi. Pyydän huomioimaan tämän poikittaisliikenteen tarpeen.

- ma 30. tammikuuta 2023 08.39

Muutospyyntö linjojen 22A ja 22B päätepysäkkiin

Pyydän siirtämään linjojen 22A ja 22B päätepysäkin Hiedanrantaan. Se mahdollistaa sujuvan siirtymisen ratikkaan. Kävelymatka kotoa ratikkapysäkeille on liian pitkä.

- su 29. tammikuuta 2023 19.04

Hatanpään suunnasta on jatkossakin taattava

bussilinja Petsamoon SUORAAN ja kulkuyhteys Rautatieasemalle ja Metson kirjastoon .

Myös Hatanpään sairaalan kautta on suora linja oltava esim linja 8 voisi ajaa sieltä .Ei kaikki huonokulkuiset pääse Hatanpään valtatein pysäkiltä kulkemaan sairaalalle .
LInja 31 voisi myös ajaa siltä ja jatkaa Sorilta Tays ,Petsamon kautta Suoraan TAYS .

- su 29. tammikuuta 2023 12.15

Miksi linjaa 11 EI

ole Pere --Petsamo reitillä ,vaan siellä on linja 26 ?

- su 29. tammikuuta 2023 12.09

Selkeät reitit Myllypuroon

,että ehtii klo 6 töihin .
Ehdottomasti linja 14 aikaisempi lähtöaika Myllypuroon ja Linja 14 voisi ajaa linjalla Turtola ---Myllypuro Vihilahden kautta.
Klo 5 lähtöaika Turtolan Cittarilta arkiaamuisin ja napsahtaa Keskustorin kautta .Ilman turhia mutkia suoraan kohti Myllypuroa .ja iltavuorosta sama Turtolaan päin

- su 29. tammikuuta 2023 12.07

6 ja 8

6 ja 8 reitit voisi vaihtaa päättärit niin että 8 kulkisi pirkkalasta keskustaan ja sieltä hervantaan ja 6 vatialasta keskustan kautta haukiluoman

Hk - la 28. tammikuuta 2023 12.24

Linjan 71 muutokset

Toivotaan Tesomalta Lielahteen linjaa korvaamaan 71 linjojen lakkauttamisen tilalle. Reitti kulkisi Tesoman Valtatietä Myllypuronkadulle ja Lielahteen.

- pe 27. tammikuuta 2023 18.04

Linja 85

Joukkoliikennelautakunnan päätöksessä ei ollut muutoksia linjalle 85. Nyssen suunnitelmissa tuo Linja ei jatku Kyrönlahtea pidemmälle. Kumpi pitää paikkansa? Pääseekö Kurusta jatkossa Nyssen kyytiin?

- pe 27. tammikuuta 2023 07.36

Linja 8 reitti

Härmälässä ja Pirkkalassa asuu paljon ihmisiä joiden pitää päästä Hatanpäälle terveyskeskukseen. Sinne ei mene yhtään nysseä eikä sieltä pääse pois. Vanhoille sekä muille liikuntarajoitteisille Hatanpäänvaltatieltä on kohtuuton matka kävellä.

- to 26. tammikuuta 2023 19.09

Ehdotus: linja 6 Haukiluomaan

Jos ratikalla 3 ei enää pääse Keskustorille ja Hämeenkadun länsipäähän pitäisi linjojen 6 ja 8 päät vaihtaa niin, että 6 kulkisi Haukiluomaan ja 8 Vatialaan.
Hervannssa on paljon asukkaita eikä ole hyvä jos sieltä ei ilman kiertoajelua tai vaihtoa pääse Koskipuistoa lännemmäs.

- ke 25. tammikuuta 2023 19.30

Lentävänniemeen ratikkaliikennettä myöhäisiltaisin ja öisin myös!

Ratikkalinjojen reittimuutos sinänsä on ihan fiksu ajatus päiväajan ruuhkien helpottamiseksi, mutta Lentävänniemen/Niemenrannan palvelutaso jää kovin matalaksi erityisesti viikonloppuöisin. Kun linjalla 1 loppuu liikenne, niin voisiko linjalla 3 ajaa "yölinjaa" Hervanta-Lentävänniemi väliä, esimerkiksi jollakin yölinjatunnuksella (3Y tai joku muu vastaava ratkaisu)? Tämä helpottanee myös raitiovaunujen vuorokiertoja, kun linjan 1 raitiovaunut ajavat Lentävänniemestä illalla Hervantaan ja mahdollisesti sitten jatkavat loppuillan tällä yökierrolla. Tällä hyödynnettäisiin rakennettua rataa kunnolla, eikä Lentävänniemessä tarvitsisi käyttää klo 22 jälkeen muuta vaihtoehtoa. Onhan ratikka suuri investointi alueelle, niin miksei sitä hyödynnettäisi kunnolla?

- ke 25. tammikuuta 2023 13.06

Linja 95

Tämä ei nyt liity tuohon läntisen puolelle mutta linja 95 Orivesi-Tampereen lähtö- ja päätepysäkki voisi jo olla Kaupin kampus. Kadut jo ruuhka-aikana täynnä henkilöautoja ja busseilla hankalaa mennä vaikka la-asemalle. Bussit pois keskustasta ja näin saadaan tilaa enemmän hlöautoille. Ratikka on näppärä

- ke 25. tammikuuta 2023 11.17

Tuleva linja 26

Voisiko tuleva linja 26 kulkea Veisunkatua pitkin ?
Miksi Muotialan kautta kulkee useampia busseja ? Jätetäänkö Veisunkadulle yhtään bussireittiä ?
Ilokkaanpuistoon rakennetaan parhaillaan useita kerrostaloja ja autopaikkoja on vähän.

- ke 25. tammikuuta 2023 09.53

Kaksi vaihtoa on liikaa.

Kyllä julkisilla kulkemisesta katoaa kätevyys kun yhden matkan aikana joutuu vaihtaa kulkuneuvoa kahteen kertaan! Yksi vaihto on ok ja ymmärrettävä, mutta kaksi on liikaa. Mielummin istun bussissa hieman kauemmin ja pääsen matkani joko vaihdoitta tai yhdellä vaihdolla, kuin hypin bussista toiseen ja kulutan aikaa pysäkeillä odotteluun. Sitten kun vaihdot tapahtuvat mutkattomasti sisätiloissa matkakeskuksissa ja parin minuutin välein, voin harkita mielipidettäni uudestaan. Siihen asti tämä homma on totaalisen syvältä. Että kiitos taas kovasti työmatkani sotkemisesta ja pidentämisestä.

. - ti 24. tammikuuta 2023 07.43

Mustavuoren parkkipaikka olisi erittäin hyvä sijainti liityntäpysäköinnille uuden linja 7 reitin myötä.
+tilava
+helppo saavuttaa kaikilla kulkumuodoilla
+uusi tiheävälinen runkolinjayhteys ja pysäkit aivan parkkipaikan kohdalla
+pienen kävelymatkan päässä on lentokentälle vievän linjan pysäkki
-ei vielä katoksia
-Nokiantien yli ei vielä suojatietä

Siihen alueelle mahtuu myös pyöräpysäköinti, mutta toinen kannattaisi rakentaa Kalkun K-marketin läheisyyteen järjestelemällä ekopisteen keräysastiat uudelleen. Eikä tarvitse edes rakentaa uutta - riittää kun siirtää päätepysäkin pyöräfasiliteetit Kalkun "keskustaan".

- ma 23. tammikuuta 2023 14.22

Tuleva linja 26

Olisiko mahdollista uudelleen harkita tulevan linja 26 reittiä etelä/keski-Tampereen osalta? Pyydän uudelleen harkintaa, koska tuleva muutos vaikuttaa (taas) negatiivisesti yhteyksiin "hallintieltä" Tampereen normaalikouluun. Edellinen muutos lakkautti linjan 31 (Korkinmäki-keskusta) ja sekä linjojen 13/14/21 yhdistetyt muutokset.

Eli olisiko mahdollista, että tuleva linja 26 ajaisi hallintietä kuin nyt suunniteltua muotialantietä?

Jos linja 26 kulkee muotialantietä:
1. Koulupolkuja erottaa hallilantie eli muutoksen jälkeen ei tule kulkemaan busseja hallilantieltä normaalikouluun
2. Muotialan puolelta tulee kulkemaan kaksi linjaa normaalikoululle (linja 10 ja 26). Huomioitavaa on, että koulualuettaa erottaa vihioja eli kulkeminen hallilantieltä muotialantielle ei ole suoraviivaista.

- su 22. tammikuuta 2023 21.50

Täytyy ihmetellä onko suunnittelijoilla ollenkaan kartaa edessään, kun tekevät linjastoa. Villilä ja Raholan alueen liikennettä yritetään ratkaista linjan 7 reitillä. Jos kartasta katsoo ja laskee, niin matkaa esim Villilän K-marketilta Kalkun kautta Tesomalle tulee yli 5 km:ä. Mutta jos Nokiantietä menisi oma linja ja Tesoman Valtatien liikenneympyrästä linja laitettaisiin poikkeamaan Tesoman palveluihin, niin Villilän ja Raholan asukkaat saisivat suoremman yhteyden Tesoman palveluihin (vähän yli 2 km), eikä heidän tarvitse kiertää Kalkun kautta Tesomalle. Tämä linja voisi sitten jatkaa Tampereen keskustaan.
Ei pidä aliarvoida julkisen liikenteen käyttäjiä ja selitellä, että uudella linjan 7 reitillä saadaan enemmän käyttäjiä. Totuushan on, että yksi linja poistuu kokonaan ja suunnitelmassa yhdistetään kaksi linjaa eli 7 ja 15.
Kyllä noilla nousumäärillä mitä Villilästä ja Raholasta on ilmoitettu pitää saada oma toimiva joukkoliikenne alueelle. Jos kerta Kalkustakin ja Kalkunvuoresta on useampi sata nousua/päivä niin kyllä tulee olemaan aikamoisia ruuhkabusseja nuo linjan 7 bussit, kun niillä kulkee kahden linja ihmiset.
Kuunnelkaa suunnittelijat palvelun käyttäjiä. Jos julkisella liikkuminen tehdään liian vaikeaksi ja aikaa vieväksi vaihtoineen ja huonoine aikataulutuksineen niin käyttäjämäärät vain laskevat. Nytkin on annettu paljon palautettua Kalkun päättärin poistamisesta. mitä jos ottaisitte pakkia suunnitelmissa ja toteuttaisitte käyttäjien toiveet ja palauttaisitte päättärin käyttöön. Siinä olisi teillä n. 100 tyytyväistä asiakasta. tuskin julkisella liikenteellä on varaa luopua noista asiakkaista. Ja tehkää sinne Villilä Raholaan oma linja, ei mitään järkeä kuvitella että käyttäjiä löytyis tuollaiseen linjaan, joka kiertää hemmetinmoisen lenkin ennen kuin pääsee Tesomalle, kun suorempikin reitti löytyy.

- su 22. tammikuuta 2023 18.47

Nyssessä maksaminen sutjakammaksi

Silloin tällöin Nysseä käyttävänä huomio kiinnittyy siihen, että nykyiset maksupäätteet on Nysseen tuskaisen takkuavan nousemisen ja sitä myöden aikataulussa pysymättömyyden suurin syy.

Maksupäätteessä on suunnilleen joka puolella joku anturi ja sit pitäis tajuta, mille puolelle mööpeliä ja mille etäisyydelle milloinkin oma lipuke, pankkikortti, matkakortti tai kännykkä pitäisi asettaa, jotta hyväksyntä-piippaus kuuluisi...
Lisäksi jumitusta aiheuttaa heti, kun joku ihmettelee ja räpeltää poikkeavan vyöhykkeen tai useamman maksettavan matkustajan maksuja...

Vanhojen pahvilippujen ja kk-lipun aikana oli helppoa ja sutjakkaa: Kuljit etuoven oik. puoliskosta, kun näytit kk-lippua ja vas. puoliskosta, kun leimasit lippusi.

Hmm..
Josko tässä APP.ien luvatussa maailmassa joku koodaisi tuotteen nimeltä
** Nysse-maksupääte-APP
niin jokainen vois leimata lippunsa jo pysäkkilaiturilla omalla puhelimellaan ja tieto välittyisi samantein järjestelmiin mm. tarkastuksia varten.
Nysseen kulkeminen ois sutjakkaa, eikä kenenkään tarvisi enää zuumailla maksavia ja ei-maksavia kanssamatkustajia ja kirjoitella niistä joka päivä FaceBookkiin... 😊

Pankkimaailmassakin jo kaikki mahdollinen on hoidettu vuosikausia itse noiden APP.ien kanssa, niin kai nyt yks arvoltaan kolikkoluokan Nysselipun leimauskin onnistuisi...?? 😉

- su 22. tammikuuta 2023 16.48

Lent.niemen perukoilta NokiaAreenalle

Heh - nyt ennen ratikkaa täältä otsikon mestasta pääsee loisteliaasti suoraan hallin oven tuntumaan peräti kolmella linjalla (9, 19, 12).

Kun ratikka-aika koittaa, muuttuu em. 'unelma-pikavuoro' kahden vaihdon show.ksi. Ei se nyt itseä niin kovin haittaa, kun Nyssellä tulee kuljettua lähinnä satunnaisesti ja vaihdot voi siten kokea myös "eksotiikkana" - HEH - mut säälittää kyllä sen väen puolesta, joiden tarkoitus on päivittäin rivakasti liikkua, eikä kuluttaa matka-aikojansa vaihtopysäkeillä...

Plussana alkuperäiseen plääniin on, että nuo keruubussit 22 A ja B on sentään viritetty kartalle, mistä hieman kommentoin.
Tuohon vastattiin tyyliin, että kun ratikka alkaa kulkemaan, on (joku hiton) "asiakkaiden oletuskävelysektori" luokkaa 2 km - tai tuonnepäin oli se vastaus...

- su 22. tammikuuta 2023 16.31

Linjat 28 ja 14

Suunnitellut muutokset heikentävät suuresti Vuorentaustasta/Lamminpäästä kulkevien liikennöintiä Tampereen keskustaan.

Muuttaessamme tänne, pääsimme silloisella linjalla 81 noin 20 minuutissa Keskustorille, yliopistollekin 25 minuutissa. Tämä oli vielä varsin varteenotettava vaihtoehto yksityisautoilulle. Linja meni Epilän kautta suoraan Pispalan läpi Keskustorille. Nyt Keskustorille menee parhaimmillaankin melkein 40 minuuttia ja työpaikalle Tullintorin liepeille 50 minuuttia. Yksityisautoilu on sekin tehty mahdottomaksi, sillä parkkipaikkoja ei työpaikan lähellä ole ja jos on, ne maksavat paljon rahaa päivittäin käytettynä. Mieluusti käyttäisin julkisia vaikka lapsiperheen kauppareissuihin Lielahteen, jos ne vain toimisivat edes jokseenkin siedettävin vuorovälein.

Olisi tärkeää, että keskustaan ja olennaisiin vaihtokeskuksiin pääsisi mahdollisimman nopeasti ja usein suorinta tietä ilman joka maitolaitureilla pysähtelyä. En koe, että Lamminpää/Vuorentausta on alueena mitenkään periferiaa, jonne muuttaessa tulisi käydä töissä jossain muualla kuin Tampereen keskustassa tai olla sidottuna yksityisautoiluun.

- su 22. tammikuuta 2023 16.27

Ratikkaliikenne Lent.niemeen klo 22...

Vilasin suunnitelmaa - nyt siis rakennetaan tuo komia vempele tänne luoteisnurkkaankin.. ..ja sit heti aletaankin nuukailemaan eli että klo 22.n jälkeen - ARKISINKIN - pitääkin huomata tulla jollain vastaavaa reittiä kulkevalla bussilla, kun ratikkaliikenne suunnitelman mukaan stoppaakin jo klo 22.
Noinko kallista se nyt sit onkin, että parin tunnin takia aletaan säätämään uudelle RUNKO-linjalle jotain vaihtoehtokulkuneuvoa??

En mä mikään Nysse-hevikäyttäjä ole, mut ei toi nyt heti mee jakeluun...

- su 22. tammikuuta 2023 16.12

80A ja 80B muistolle

Tässä muutama sana linjojen 80A ja 80B muistoille, noille lähes täydellisille bussilinjoilla... Kiitos, että olitte olemassa ja teitte bussimatkoista sen, mitä niiden pitää olla: huomaamattomia ja nopeita. Itken vuoksenne, mutta kiitän ystävyydestänne näiden monien vuosien aikana. Vasta teidän menetys sai minut katsomaan itseäni peilistä ja ihmettelemään, miksi itse asiassa asun Ylöjärvellä?

Ihan totta, tutkittuamme perheen kanssa uutta linjastoa, vilkaisimme toisiamme ja aloimme pohtia, että "onko vuoden 2024 linjasto se, joka katkaisi kamelin selän ja muutti meidän kaikkien koko elämämme suunnan?"... Se voi olla hyvä merkki meille - loppujen lopuksi - mutta onko se varsinaisesti ja tarkalleen ottaen hyvä merkki linjaston onnistumisesta?

Olemme asuneet Ylöjärvellä viitisentoista vuotta, ja linjat ovat toimineet hyvin. Aina on ollut yksi suht hyvä linja, jolla pääsee kätevästi Tampereelle. Ja kuten tuli jo mainittua, juuri tällä nimenomaisella hetkellä linjasto on jopa täydellinen Moisiossa ja Asuntilassa asuville. Aivan kuin niitä linjoja olisi suunnittelun hetkellä koskettanut jo Olympoksen jumalien kädet... Sitä kai viimeksi toivottiinkin, eli suorempia yhteyksiä ja nopeasti. Silloin saatiin. Mutta toisaalta tämä on se maa, jossa kunnioitetaan "viisautta": "Joka kuuseen kurkottaa, se katajaan kapsahtaa." Ehkä me linjojen 80A ja 80B käyttäjät olimme kurkottamassa kuuseen, kun oletimme, että saisimme jatkaa bussimatkustamisen unelmaa: suoria, helppoja reittejä... Ehkä meitä pitää rangaista, jottei nousisi jo päähän.

Yksinkertaisesti: Uudistettu linja 80 on ilmestyskirjan hirviö. Miksei se kierrä saman tien Kemijärven kautta? (Esimerkiksi: katsokaa, mikä tuo uusi Haaviston lisämutka on? Tuo ylimääräinen 400 metriä kuulostaa ihan peruskävelymatkalta bussipysäkille. Sellainen on minun kokemukseni 15 vuoden ajalta mutta toisaalta uudelle linjalle 80 ei ollut kai vielä tarpeeksi mutkia, joten "pistetään siihen vielä yksi edes takainen koukku"...)

Tosiaan, kuten on ehdotettu: Mitä jos Ylöjärven sisällä kiertäisi bussi niin monen mutkan kautta kuin vain mahdollista ja loput Ylöjärven linjat hyödyntäisivät suorempia periaatteita. Jos joku Ylöjärven asukki haluaa kiertää kotikaupungissaan, kiertäköön. Onnea hänelle! Mutta pitääkö meitä muita ylöjärveläisiä kiusata Ylöjärvellä? Toki, toki 81 on siedettävä hätäkorvike vaihtoineen päivineen, mutta 1. onko "siedettävä" positiivinen asia sinänsä ja 2. jos on saanut 15 vuotta kulkea seisomatta Lielahdessa minuuttiakaan, sitä periaatetta haluaisi jatkaa.

- su 22. tammikuuta 2023 15.28

Tohlopin bussilinjat

Toivoisin enemmän busseja kulkevan Tohlopin kautta! Yksi linja ei ole oikeasti riittävä, kaikki menee vain Tesoman keskustan kautta. Tälle alueelle tarvitsee lisätä busseja!

- su 22. tammikuuta 2023 15.11

Linja 80 Y sunnuntaisin

Älkää vaan lakkauttako kyseistä linjaa. Kyseinen linja voisi palvella kuten ennenkin, Vaasantie- Enqvistinkatu-Myllypuronkatu- Lamminpää- Käyräkuja-Vuorentausta- Matkatie- Kuruntie- Koivumäentie-Haavisto- Kuruntie- Asuntola. Lähtö Sorin aukiolta mieluusti minuuttiluvulla - 10.

- su 22. tammikuuta 2023 09.57

tuleva ratikka1

huiooua. tosi tärkeää ratikan sujuva kulkeminen taysilta pyynikintorille jotta läntinen liikenne toimii. ettei tarvitse mennä kahdella ratikalla ja bussilla kuten nyt työmatkojaan.

- la 21. tammikuuta 2023 20.32

linja 7

hyvä suunnitelma. ottakaa huomioon että bussi 7 ja tuleva ratikka 1 kohtaavat pyynikintorilla aikataulullisesti.

- la 21. tammikuuta 2023 20.25

linja 26 Ja Linja 11 Syksy --Talvi 2023----2024 suunnitelussa

miksi linja 26 ei voi mennä Turtolasta --Tesomalle niin ,että linja 11 voisi liikennöidä Pere --Petsamo reitillä yhtenäisenä .suorana linjana ,jonka tämä väli todellä ansaitsee ?MIksi ei voida tehdä asiasta selkeetä päätöstä ,vaan asiaa huovataan moneen kertaan ?

- pe 20. tammikuuta 2023 15.39

Linja 7 ja 71

Kovasti on annettu asiasta palautetta mutta ei näillä taida olla mitään merkitystä.. Jos palautteesta huolimatta 7 linjan päättäri päätetään lopettaa ja pakottaa keskustaan esimerkiksi töihin matkustavat vaihtelemaan busseja ennestään tukkoisella Tesomalla, niin toivottavasti ainakin linjan 71 aikatauluja pohditaan hiukan paremmin. Ruuhka-aikoina bussille olisi kyllä tarve useammin kuin 30 min välein. Varsinkin jos niillä niin kätevillä vaihtolinjoilla tapahtuu ihmeitä eikä pääsekään suoraan oikeaan bussiin hyppäämään ja pysymään aikataulussa..

- pe 20. tammikuuta 2023 13.37

Haloo hei nyt

Linja 15A on säilytettävä millä luulette ihmisten pääsevän toihin sinne Myllypuroon?

- pe 20. tammikuuta 2023 12.30

Tamperelaiset vihaavat vaihtoyhteyksiä

Esitetyt muutokset käytännössä pakottavat joukkoliikenteen käyttäjät ylimääräisiin vaihtoihin. Tamperelaiset ovat tottuneet, että kaikki linjat vievät Keskustorille jossa sitten vaihdetaan kerran jos on tarpeen. Suorien linjojen lakkauttaminen ja vaihtopysäkkien ripottelu pitkin kaupunkia tuntuu luonnottomalta ja paikallisiin oloihin sopimattomalta ratkaisulta. Itselleni on aivan sama kestääkö matka 25, 30 vai 35 minuuttia kunhan vain ei tarvitse vaihtaa. Vaihto syö linjan nopeudella säästetyt minuutit ja siihen liittyy aina tiettyä epävarmuutta ja epämukavuutta.

- pe 20. tammikuuta 2023 12.27

Reitti

Kaarilaan voisi tehdä vuoroja niin että voisi hyödyntää esim linjan 22 vuoroja että pääsis kaarilasta epilän kautta lielahteen ja sieltä 22 päättäreihin, kiitos etukäteen

- pe 20. tammikuuta 2023 11.24

Pispala Epilä lietsu

Epilästä ei pääse suoraan lielahden palveluihin ja pispalan suunnasta hiukan paremmin, voisitteko kehittää näiltä suunnilta bussi yhteyksiä, kiitos

- pe 20. tammikuuta 2023 11.21

Palvelu huononee Sammonkadulla

Sammonkadulta on aina päässyt suoraan ja tiheällä vuorovälillä keskustan länsiosiin, ennen ratikkaa bussilla vielä useammalta pysäkiltä. Nyt esitetty ratikka 3:n linjausmuutos toisi vaihdon 2 kilometrin matkalle, ja todennäköisesti vielä hankalan sellaisen vaihtopysäkin/pysäkkien ruuhkaisuuden takia. Onko tarkoitus ohjata ostoksille Ratinan kauppakeskuksiin keskustan länsiosan kauppojen ja kauppahallin sijaan? Myös työmatkat mm. Finlaysonin alueelle hidastuvat ja hankaloituvat.

- pe 20. tammikuuta 2023 10.45

Bussiyhteydet tärkeitä jatkossakin

Millä bussilla pääsee jatkossa lielahdesta pispalan pulteriin?!

- pe 20. tammikuuta 2023 10.27

Linja nro 15 lakkautus

Pitkäniemestä täytyy päästä suoralla bussiyhteydellä Tampereen keskustaan ja keskustasta Pitkäniemeen!

- pe 20. tammikuuta 2023 08.40

Ei kaikki kulje ratikalla!

Lielahtikeskukselta käsin päästävä pispalanharjulle,pispan koulun pysäkille. Millä bussinumerolla???

- to 19. tammikuuta 2023 16.54

Linja 7 pitää säilyttää nykyisellään

Palautetta on pyydetty, sitä on annettu ja annetaan edelleen todella runsaasti erityisesti linjan 7 reittimuutoksesta.
Turhauttavaa kyllä, että palautteella ei kuitenkaan näytä olevan mitään vaikutusta suunnitelmiin. (Ellei sitten satu joku päätöksen tekijä asumaan lähettyvillä, niin kuin esim. Korvenkadun reitin kohdalla. Kävelymatka Korvenkadulta Nokiantielle ei ole läheskään niin pitkä kuin, mitä tämä nyt suunniteltu reittimuutos aiheuttaa Kalkussa, mutta Korvenkadun osalta asia huomioitiin kuitenkin muutoksena suunnitelmissa, kun sen esitti ”sopiva” henkilö.)
Yritetään nyt kuitenkin vielä vaikuttaa suunnitelmiin myös linjan 7 osalta ja perustella, miksi muutosta ei saa tehdä.

Eli linjan 7 reitti ja päättäri pitää säilyttää nykyisellään ja palata siihen ensimmäiseen linjastosuunnitelman vaihtoehtoon.
Olihan nykyinen reitti kuitenkin siinä ensimmäisessä vaiheessa jo todettu sopivaksi ja mahdolliseksi vaihtoehdoksi, miksi ihmeessä sitä lähdettiin muuttamaan?

Linjan 7 päättärin poisto nykyiseltä paikaltaan heikentää kohtuuttomasti niin Kalkun puolella kuin Nokialla Välimaan alueellakin asuvien mahdollisuutta käyttää joukkoliikenteen palveluita Tampereen keskustaan suuntauvilla työ- ja koulumatkoilla sekä myös asioimismatkoilla Tesomalle. Kalkun läntisimmän osan asukkailla kävelymatka lähimmälle bussipysäkille olisi yli kilometrin ja Nokian puolelta kulkevien yli kaksi kilometriä. Tuollainen kävelymatka on aivan liian pitkä aamuin ja illoin kuljettavaksi säässä kuin säässä, oli sitten kyseessä pieni koululainen, pienten lasten kanssa liikkuva, työmatkalainen tai ikääntynyt henkilö, jolla jo muutenkin liikkuminen tuottaa vaikeuksia. Ehdotettu harvakseltaan Tesomalle kulkeva linja 71 ei asiaa ratkaise, kun tarve on päästä Tampereelle keskustaan töihin ja kouluun.

Vielä kun mietitte matkustajamääriä, niin tuskinpa kovinkaan moni matkustaja Tesomalta tulisi käyttämään linjaa 7, joka Kalkun ja Raholan kautta kulkee keskustaan, Tesomalta kun on suorempia ja nopeampia vaihtoehtoja keskustaan päin kulkemiseen. Uskallan epäillä myös Raholan-Villilän asukkaiden halukkuutta kiertää Kalkun kautta Tesoman palveluiden pariin, reitti tuskin on heillekään kovin haluttu.

Lisäksi ihmetyttää, minkälainen ruuhkainen sumppu kehittyisi Tesoman valtatien varrelle, kun useamman bussin päätepysäkki olisi jo muutenkin ruuhkaisessa paikassa saman kadun varrella. Nytkin Westerin edustalla on usein ruuhkaista, kun siinä on päätepysäkillä seisova bussi ja reitillä kulkevia busseja yhtä aikaa.

Nykyinen linjan 7 päätepysäkki on ehdottomasti järkevin ja toimivin päättärin paikka, se on varmasti myös kuljettajien mielestä parempi vaihtoehto. Kuljettajilla on mahdollisuus pieneen taukohetkeen sekä wc:n käyttöön nykyisessä rauhallisessa paikassa, siellä on myös valmiina toimivat ratkaisut polkupyörien säilytykseen ja riittävästi tilaa liityntäliikennettä käyttävien autojen pysäköintiin.

Ratkaiskaa Raholan-Villilän liikenne jollain toisella linjalla, esim. sellaisella, joka menee Nokiantietä Nokialle saakka ja jättäkää 7 linja sellaiseksi kuin se nyt on!

- to 19. tammikuuta 2023 16.40

Yövuoroja!

Ratikkalinjojen muutos jolla Pyynikintorin suunnalta pääsee yhdellä vuorolla TAYS:lle helpottaa monen työmatkaa, ja tämä uudistus onkin tervetullut. Toisaalta, kuten joku muu jo mainitsi, olisi erittäin tärkeää että esim. viikollakin öisin olisi joukkoliikenneyhteys Kalevan ja keskustan välillä opiskelijoille, joko bussilla tai ratikalla. Jos matkaa ei pääse julkisilla kulkemaan, ottavat monet alleen esim. humalassa sähköpotkulaudan, koska ei ole varaa taksiin ja esim. 30 min kävelymatkat keskellä yötä yksin eivät houkuttele. On mielestäni käsittämätöntä että Tampereen kokoisessa yliopistokaupungissa joukkoliikenne ei kulje öisin käytännössä ollenkaan.

- to 19. tammikuuta 2023 14.45

Keskustasta Lielahteen ja Lentävänniemeen

Käyn usein asioilla Keskustassa ja tulen sieltä bussilla Lielahteen. Hoidat loput asioinnit siinä, esim. kaupassa käynti, josta otan bussin ja menen Lentävänniemeen. Nyt tämä onnistuu yhdellä vaihdolla. Alkuperäinen ratikan linjaus kulkea Hiedanrannasta Lentävänniemeen oli väärin. Nyt tuleva linjastouudistus tekee kulkemisen Keskustasta Lentsuun kahden vaihdon yhteydeksi. Kun vielä olen liikuntarajoitteinen, niin en todellakaan kävele kilometritolkulla päästäkseni ratikan pysäkiltä Lietsuun ja siitä bussilla kotiin. Vahvistuu kyllä auton hankkiminen tällaisilla linjastouudistuksilla. Tulee kyllä kalliiksi mutta kun sujuvat asioinnit hankaloitetaan tällaisilla uudistuksilla niin ei voi mitään. Nämä linjastot palvelevat vain Lentävänniemi - Keskusta asiointia, ei sitä että pääsisi poikkeamaan asioille Lielahteen sujuvasti.

- to 19. tammikuuta 2023 13.00

Ratikka 3 myös yövuoroja

Suurin osa Tampereen opiskelijoista asuu Kaleva-Hervanta akselilla. Opiskelijoilla on tapana järjestää tapahtumia arkena etenkin torstaisin, joiden jatkot ovat usein Tampereen keskustassa baareissa. Jo tämän hetken 3ratikan yövuorot ovat todella huonot ja on iso pettymys, että ne poistuvat tulevaisuudessa kokonaan. Tällä voi olla iso negatiivinen vaikutus Tampereen opiskelijaelämälle, kun opiskelijat eivät pääse jatkossa opiskelijatapahtumista ollenkaan takaisin koteihinsa julkisilla. Pettymys.

- to 19. tammikuuta 2023 11.15

Hyvää ja huonoa

Linjan 71 uudistus teki nyt sen että työmatkani Nokialta Lielahteen ei onnistukaan enää yhdellä vaihdolla ja BC lipulla. Nyt pitäisi kulkea kolmella kulkuneuvolla ja aikaa kuluisi tolkuttomasti taas lisää.

Positiivista on se että nyt kun joudun kulkea töihin Tampereen kautta esim Punakynä/onkiniemi, matka nopeutui huomattavasti. Tässä tosin on suuri mutta. Ennen pääsin kulkemaan sillä BC lipulla, nyt joudun kulkea ABC lipulla. Eli ennen 2,1€ per matka yht. 21€/viikko, niin nyt se on 3,4€ per matka eli yht.34€ per viikko. Toki jos on 30vrk. matkakortti on se kuukaudessa edullisempi, mutta tässäkin sama juttu että ABC tietenkin kalliimpi. Ei ole ihan reilua.

. - to 19. tammikuuta 2023 08.04

Linja 71

71bussi saisi jatkossakin kulkea Nokia-Tesoma-Lielahti väliä! Monet tulevat lielahteen ihan vaan ostoksille nokialta.

- ke 18. tammikuuta 2023 22.54

Ratikan reittimuutoksen puolesta

Ratikan reittimuutos on erittäin tarpeellinen, sillä se mahdollistaa Itä-Länsi suuntaisen runko yhteyden paluun, joka poistettiin nykyisestä linjastosta. Lisäksi reittimuutos mahdollistaa linjan 3 vuorovälin tihentämisen 6 minuuttiin, joka on välttämätöntä linjan matkustajamäärien kannalta. Parempi tietysti olisi jos Nyssellä älyttäisiin tilata nopeasti lisää ratikoita, jotta jatkossa 3 voidaan siirtää vanhalle reitille.

Kommentoijat voivat itse miettiä onko parempi vaihtaa ratikkaa vai jäädä ratikan kyydistä kun sisään ei yksinkertaisesti mahdu.

- ke 18. tammikuuta 2023 17.57

Nokian Ilkan alueen ja Myllyhaan liikenne

71 a nykyinen reitti säilytettävä ennallaan . Olemme asuneet Ilkan alueella 40 vuotta ja nyt julkinen liikenne on tullut hyvin tarpeelliseksi ,kun on oman auton käytöstä on vähitellen luovuttava. Matkat esim. TAYS:siin ovat nyt sujuneet hyvin vaihtosysteemillä. Pikemminkin vuoroja voisi tihentää .

- ke 18. tammikuuta 2023 11.11

Joukkoliikenteellä rinteeseen

Huomasinpa että täältä Lempäälästä pääsee kohta yhdellä vaihdolla laskettelemaan bläkäriin. Riittää kun otan junan tesomalle ja jatkan siitä lähibussila Mustavuoren juurelle.

- ti 17. tammikuuta 2023 20.39

Kaarilaan

Lisää vuoroja ruuhka aikoina ja lisää etenkin arkiaamuisin sekä viikonloppuihin ja iltaan lisää että me vuorotyöntekijät päästään kotiin ettei tarvi kävellä jostain haapalinnasta toista kilsaa kotiin

- ti 17. tammikuuta 2023 17.07

Huonoa palvelua

Turhaa antaa palautetta kun ei se vaikuta mitään. Ei tämän kokoisessa kylässä voi julkisilla liikkuminen mennä näin vaikeaksi! Ratikka on hieno lisä, ilman muuta. Samoin lähijunien lisääntyminen, MUTTA kun niistä ei kaikille ole hyötyä. Matkan pätkiminen moneen osaan yhden matkan aikana on naurettavaa, varsinkin työmatkalla/koulumatkalla. Kyllä se on melko kuluttavaa hypätä moneen kertaan kulkuneuvosta toiseen, varsinkin kun ennen pääsi matkan yhdellä bussilla. Huomioikaa nyt että työpaikkoja on muuallakin kuin keskustassa.

- - ti 17. tammikuuta 2023 16.30

Raitiotien lupaus muuttumattomuudesta ollaan pettämässä

Raitiotien yhtenä merkittävänä etuna on mainittu toistuvasti, että kiskot eivät siirry ja reitit ovat pysyviä. Nyt tämä lupaus riennetään oikopäätä pettämään.

Kiskot eivät toki liiku, mutta linja 3 ollaan ohjaamassa läntisen keskustan sijaan umpikujaan Sorin aukiolle. Vastaavasti linja 1 muutettaisiin kulkemaan TAYSille. Ilmeisesti linjat on tulevaisuudessa muuttaa takaisin Pirkkalan suunnan liikennöinnin alkaessa, jolloin lupaus pysyvyydestä tullaan jälleen uudelleen pettämään.

Ihmiset ovat tehneet ja tekevät isoja valintoja asumisensa ja työmatkojensa suhteen sillä oletuksella että raitiotie on luotettava ja muuttumaton. Älkää siis muuttako niitä linjoja! Tämä tekee mainehaittaa ratikalle ja jatkossa pysyvyydestä ja luotettavuudesta ei kannata sitten juuri puhua.

- ti 17. tammikuuta 2023 16.08

Nyssen liikennesuunnittelusta kirjoitetaan Aamulehdessä linjan 7 muutoksista. Uudella linjalla kuulemma mahdollistetaan Kalkunvuoresta 360 nousua ja Kalkun alueelta 350 nousua päivittäin. Käsittääkseni nuo nousut tapahtuvat jo nykyisellä linjan 7 reitillä ja siihen lisäksi tulee päivittäin nousut 100 kp:ltta päättäriltä.
Uusi 7 linja kuulemma mahdollistaa Villilästä ja Raholasta 650 nousua. Siis onko muka niin, että nämä ovat aivan uusia asiakkaita? Että nämä yhtäkkiä tupsahtavat joukkoliikenteen käyttäjiksi uuden linjan myötä? Eikö nämä ole jo nykyisen linjan 15 (ja mitä muita linjoja Nokiantieltä kulkee) nousuja? Tämä muutoshan todellisuudessa vain yhdistää kaksi eri linjaa. Nykyinen linja 15 poistetaan ja nuo matkustajat yhdistetään linjaan 7. Uusi linja 7 kattaa vain nykyistä isomman alueen entisen sijaan. Eli ihan huijausta suunnittelun kirjoitus.
Kyllä noilla nousu- ja matkustajamäärillä Villilä ja Rahola tarvitsee oman linjan, aivan turha yhdistää tuota linjaan 7. Ja ehdottomasti sen tarvitsee olla suorempi kuin Kalkun kautta Tesomalle. Ja tähän on kyllä mahdollisuudet, jos suunnitteluryhmällä on tahtoa.

- ti 17. tammikuuta 2023 11.56

Yksityisautoilun lisääntymisestä

Toiset argumentoivat yksityisautoilun lisääntyvän, mutta pitää muistaa että joukkoliikennepalvelu parantuu tämän linjastouudistuksen myötä. Ratikan liikennöinnin aloituksen lisäksi yhä useammalle alueelle tarjotaan tiheämmin liikennöity linja keskustaan tai esimerkiksi Tesoman seisakkeelle ja pikajunalle, suora linja oman alueen terveyspalveluihin ja myös tiheämpi tarjonta Itä-Tampereen kouluille.

- ti 17. tammikuuta 2023 10.21

Kalkku & Villilä/Rahola

Älkää yrittäkö ratkaista Kalkun, Villilän ja Raholan liikennettä yhdellä huonolla ratkaisulla kuten nyt. Luonnos 1 oli toimiva, jätetään linja 7 ennalleen, ja ratkaistaan Villilän/Raholan ongelma omalla linjalla, ilman että hävitetään hyvin toimiva linja 7.

- ti 17. tammikuuta 2023 02.22

Suunnitteluryhmän terveisistä voi päätellä, että tämä uusi linjasto on jo päätetty. Ihme juttu, että vielä palautteita kuitenkin kysellään. Taas nähtiin mikä on palvelunkäyttäjän asema. Palvelunkäyttäjällä ei ole suunittelijoille mitään merkitystä. Vain luvut siitä, kuinka monta nousua mistäkin pysäkiltä on, merkkaavat. Yhtään ei mietitä millaiseksi matka paikasta A paikkaan B muodostuu, jos se pitää tehdä useammalla kulkuneuvolla. Kaikki näyttää paperilla aina hienolta, mutta välillä kannattaisi jalkautua ja testata itse niitä reittejä. Jos työmatka jo yhdellä bussilla kestää keskustorilta kaupungin rajalle (vajaa 15 km) keskimäärin 40 min suuntaansa, niin ei ihan kamalasti kiinnosta matka-aikaa pidentää vielä kulkuneuvon vaihdoilla. Varsinkin kun en usko, että suunnitteluryhmä saa bussien aikatauluja sopimaan niin, että vaihto olisi saumatonta.
No,ainakin yhdessä tämä suunnitteluryhmä on vertaansa vailla eli yksityisautoilun lisäämisessä. Ja se tulee tämän suunnitelman jälkeen taas lisääntymään. Kiitos heille Tampereen liikenteen sekoittamisesta!!!!

- ma 16. tammikuuta 2023 20.31

Hyviä uudistuksia

Käytän linjaa 7 päivittäin työmatkoillani ja pidän uudistuksia hyvinä. Vuorovälien tihentäminen on hyvä uudistus, samoin on todella hyvä, että linja 7 mahdollistaisi Villilästä ja Raholasta yhteyden Tesomalle.
Toivoisin, että siihen kiinnitetään myös huomiota, että nykyisellään, kun Areenalla on jotain tapahtumaa, useita vuoroja jää sinne johonkin mottiin ja keskustorilla saattaa joutua odottamaan pitkäänkin, kunnes tulee lopulta neljäkin samaa numeroa kerralla.

- ma 16. tammikuuta 2023 18.44

26

Lisää vuoroja pitkin päivää ja aamuisin ja iltaisin pitää saada kaarilaan bussi työmatkalaisilta

- ma 16. tammikuuta 2023 17.42

Linjan 71 muutokset

Aivan järjen köyhää huonontaa jo muutenkin huonoja linjoja muuttamalla 71a ja b korvaamaan 7:n linjan muutoksia. Nokialla on todella huonot julkiset yhteydet ja nyt meinaatte huonontaa niitä lisää. Otatteko huomioon ihmiset joilla on liikuntarajoitteita? Ette ihan selkeästi ota kun näitä teidän suunnitelmia katsoo. Toivottavasti pidätte linjan 71a ennallaan koska jos se muutetaan tuohon mitä olette suunnitellut, niin todella isolla porukalla vaikeutuu huomattavasti liikkuminen ja jopa estyy kun ei ole mahdollisuuksia rajoitteiden vuoksi päästä huomattavan paljon kauempana oleville pysäkeille. Nyt järkeä näihin. Tesomalla kulkee vaikka kuinka monta eri linjaa, jos on pakko säästöjä saada niin vähentäkää sieltä joku pois ja jättäkää 71 linjat ennalleen tai muuttakaa 71b menemään sieltä kalkun kautta ja jättäkää 71a ennalleen.

- ma 16. tammikuuta 2023 15.22

Tämäkö on Tampereen linja?

Että kannustetaan yksityisautoiluun pilkkomalla linjasto niin pieniin palasiin että julkisten käyttämisessä ei ole enää mitään mieltä ajatellen jokapäiväistä arkea: työt, koulut, asiointi, harrastaminen.

On perin omituista ettei ratikka kulje Lielahteen, jossa on suuri keskittymä tuota kaikkea. Bussilinjoja ei saa pilkkoa tällaiseksi, että suhteellisen lyhyeen matkaan joutuu käyttämään kahta tai jopa kolmea eri bussia ja ratikkaa. On päivänselvää että ihmiset siirtyvät yksityisautoiluun ja/tai muuttavat alueelle jossa on paremmat kulkuyhteydet.

Olisi kiva että tässä suunnitelman ohessa olisi demo reittioppaasta siten, että pääsisi katsomaan mikä on ehdotus esim. sille, että työläinen lähtee aamulla Epilästä ehtiäkseen Lielahteen töihin työvuoroon jossa on oltava ennen klo 7. Oletetaanko töihin lähtijän kävelevän ensin puolisen tuntia Hiedanrantaan saakka ja siitä sitten bussilla Lielahteen? Tai Santalahdesta Lielahteen: ensin ratikalla ja sitten vielä bussilla, mokoma matka?

Käsittämättömiä suunnitelmia jos näin on.

- ma 16. tammikuuta 2023 13.47

Nyssen läntinen linjastosuunnitelma vuodelle 2024 - suunnittelun terveiset

Hei

Kiitos jälleen palautteenantajille. Nyssen suunnittelussa luemme kaikki meille saapuneet palautteet, tulee niitä paljon tai vähän, yksittäiseltä ihmiseltä tai eri yhdistykseltä. Joukkoliikenne on sanan mukaisesti joukkojen kuljettamista, ja joukkojen liikkumista pyrimme täällä Nyssellä edistämään. Joukkoliikenteen suunnittelussa huomioimme asiakaspalautteen lisäksi myös nykyiset matkustajamäärät, maankäytön kehittymisen ja seudun kasvun sekä joukkoliikenteen suunnittelua pidemmällä aikavälillä ohjaavat suunnitteluperiaatteet ja linjaukset kuten alueellinen palvelutasomäärittely.

Eri alueilla on syntynyt paljon keskustelua linjastosuunnittelusta ja sen mukanaan tuomista muutoksista. Joillain alueella se voi tarkoittaa, että vuoroja tulee lisää ja pitkään toivottu yhteys omaan aluekeskukseen tai työpaikka-alueelle toteutuu. Toisaalta tuleva linjasto voi tarkoittaa, että matkaan sisältyy jatkossa kahden kulkuneuvon yhdistäminen kuten bussilla ja ratikalla matkan taittaminen. Jollain alueella nykyinen palvelu saattaa muuttua ja kävelymatka parhaimman palvelutarjonnan pysäkille saattaa kasvaa, mutta lähipysäkiltä saattaa kulkea harvemmalla vuorotarjonnalla linja alueellisiin palveluihin. Kaikki yli 2 000 palautetta ensimmäisestä ja toisesta linjastoluonnoksesta luettiin huolellisesti ja arvioitiin muutos linjareitteihin koko järjestelmän kannalta. Nyt verkossa olevaa Nyssen läntistä linjastosuunnitelmaa vuodelle 2024-2025 on käyty kommentoimassa ahkerasti ja palautteita on saatu lähes 400 kappaletta. Palautteita on tullut eri puolilta läntisen linjastosuunnitelman alueilta ja olemme saaneet myös kiitosta tulevista ratkaisuista. Kommentteja ja palautteita voi jättää vielä tammikuun loppuun saakka. Tarkoituksena on viedä Nyssen läntinen linjastosuunnitelma vuosille 2024-2025 päätöksentekoon ensi kuussa, Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikennelautakuntaan.Muutamia palautteita on jälleen noussut hieman enemmän esille.

Yhtenä on ratikkaliikenteen muuttaminen ja linjan 1 päätepysäkin siirtäminen Sorin aukiolta Lentävänniemeen sekä sen vaikutus nykyiseen linjaan 38. Ratikkalinjalla 1 tarjotaan 7,5 minuutin välein vuoroja Lentävänniemestä kohti Taysia. Nykyisellään ruuhka-aikoina 20 minuutin välein liikennöivä linja 38 on hieman nopeampi kuin ratikkalinja 1 Taysille, mutta tiheällä vuorotarjonnalla ratikka mahdollistaa joustavamman matkustamisen Lentävänniemen ja lännen alueelta kohti Taysia. Lisäksi linja 1 liikennöi myös viikonloppuisin niin lauantaisin kuin sunnuntaisin, toisin kuin nykyinen linja 38.

Uudella reitillään ratikkalinja 1 mahdollistaa yhä laajemmalta alueelta yhteyden Taysin palveluihin sekä mahdollistaa itä-länsisuuntaisen joukkoliikennekäytävän muodostumisen. Ratikkalinjan 1 siirtyessä Lentävänniemeen, saadaan idästä tulevilta liityntälinjoilta yhdellä vaihdolla yhteys keskustan länsipuolelle kuten Tuulensuuhun tai Pyynikintorille. Ratikkalinjojen muuttamisella ja ratikkalinjan 1 liikennöinnillä Lentävänniemeen pystytään myös tarjoamaan suunnitellulla vaunumäärällä enemmän vuoroja Hervannan ja keskustan välillä.

Raitiotieliikenne käynnistyy Santalahteen elokuussa, jolloin ratikkalinja 3 on tarkoitus liikennöidä Santalahteen. Uudelle linjan 1 reitille siirryttäisiin, kun ratikalla käynnistetään liikennöinti Lentävänniemeen. Liikennöinti ratikalla Santalahteen ei vielä muuta läntisen alueen linjastoa. Pirkkala-Linnainmaan ratikkasuunnittelu on hankesuunnitelman loppuvaiheessa. Tavoitteena on, että Pirkkala-Linnainmaan ratikkasuunnitelmasta ja mahdollisesta toteutussuunnitteluun ryhtymisestä tehdään päätös kunnissa kevään 2023 aikana. Mahdollinen ratikan rakentaminen Pirkkala-Linnainmaa välille ajoittuisi vuosille 2025-2028. Tässä vaiheessa ei olla vielä lukittu ratikan liikennöintiä Pirkkalan ja Linnainmaan sekä Hervannan ja Lentävänniemen välillä 2020-luvun loppupuolella. Ratikan kuten bussiliikenteen osalta seurataan matkustajamäärien kehitystä ja olemassa olevan ratikkainfran pohjalta voidaan liikennöintiä ratikalla toteuttaa eri tavoilla.

Palautteissa on noussut esille myös nykyisen Kalkun päätepysäkin joukkoliikennepalvelu. Läntiseen linjastosuunnitelmaan on osoitettu koko Kalkuntielle liikennöitäväksi linja 71, jolla mahdollistetaan Nokian puolella yhteys Tesomalle sekä oman kunnan keskukseen Nokian asemalle. Linjan liikennöidessä Kalkuntiellä, matka linjan 71 pysäkille lyhenee huomattavasti usealle Välimaan asukkaalle, verrattuna nykytilaan ja Kalkun päätepysäkin käyttöön. Tampereen puolella linja mahdollistaa Kalkun päätepysäkiltä yhteyden omaan aluekeskukseen Tesomalle lähipalveluiden piiriin - kouluun, terveyspalveluihin tai kaupallisiin palveluihin. Linja 71 eroaa palvelutasossaan linjan 7 kanssa, mutta alueellisesti suunniteltu ratkaisu ei Nokialla poikkea esimerkiksi Harjuniityssä tai Koskenmäessä tai Tampereella Ranta-Kaarilan palvelusta. Nykyisellään Kalkun päätepysäkiltä tehdään arkipäivisin noin 100 matkaa, lauantaisin ja sunnuntaisin matkoja tehdään noin 35. Uudella reitillään linjalla 7 mahdollistetaan arkipäivisin lähes 350 nousun vanhan Kalkun alueelta ja lähes 360 nousun Kalkkuvuoren alueelta huippu joukkoliikennepalvelu niin Tesomalle kuin Tampereen keskustaan. Linjan 7 uusi reitti mahdollistaa myös Villilän ja Raholan alueille, joista tehdään arkipäivisin lähes 650 nousua, yhteyden omaan aluekeskukseen Tesomalle sekä Tampereen keskustaan. Uudella linjareitillä tavoitetaan merkittävä määrä jo nykyisiä joukkoliikenteen käyttäjiä. Kun linjalla pystytään saavuttamaan paljon joukkoliikenteen käyttäjiä, voidaan vuoroja tarjota yhä enemmän ja liikennettä voidaan kehittää linjan molemmissa päissä.

Palautteissa on noussut myös kysymyksiä Vähäniemenkadun kautta liikennöinnistä. Nyt näytetyssä suunnitelmassa on tarjottu niin Lentävänniemen päätepysäkille kuin Reuharinniemeen asiointiyhteys Lielahden palveluihin. Molemmilla linjoilla liikennöidään Lielahteen Lielahdenkatua pitkin. Liikennöinti Lielahdenkadun kautta, tarjoaa Niemenrannasta mahdollisuuden hyödyntää linjaa 22 matkalla Lielahden palveluihin. Mikäli toinen joka toinen linjan 22 vuoroista ajaisi Lielahdenkadun sijaan Vähäniemenkatua, vuorotarjonta Lielahden palveluihin Niemenrannasta vähentyisi merkittävästi. Tällä hetkellä Niemenrannan alueelta matkustajia on noin 750, kun Vähäniemenkadulta nousuja on 20. Matka nykyiseltä Vähäniemenkadun keskellä olevalta pysäkiltä Lielahdenkadulle on noin 500 metriä. Lisäksi Pohtolankadulla palvelee hyvällä tarjonnalla linja 82, joka on myös hyvin Niemen läntiseltä alueelta saavutettavissa.

Palautteissa on korostunut myös Myllypuron työpaikka-alueen saavutettavuus. Nyt kartalle on laitettu alustava suunnitelma linjojen vuorotarjonnasta ja liikennöintiajoista. Aikataulut, vuorotarjonta sekä liikennöintiajat tulevat tarkentumaan suunnittelun edetessä, lähempänä linjaston käyttöönottoa. Kaikki palautteet kirjataan kyllä ylös ja tarkistamme niitä, kun aikatauluja ryhdytään tekemään.  

- ma 16. tammikuuta 2023 13.42

Nyt järkee linjaston tekoon

Linja 15 a nykyisellään jatkossakin ,miksi ,koska töihin on päästävä Myllypuroon ILMAN vaihtoja ja turhia odotuksia =SUJUVASTI ,Suoraan ,kuten nytkin Höytämä ---Myllypuro on MIksi on niin kova hinku muuttaa ,pilkkoa ja lopettaa hyviä matkustajille toimia linjoja ?Jättäkää linja 15 rauhaan

- ma 16. tammikuuta 2023 09.15

Pispala-Lielahti Lielahti-Pispala

Toivottavasti Pispalasta pääsee jatkossa myös Lie lahteen ja päinvastoin töihin ja asioille

- la 14. tammikuuta 2023 20.27

Hyvät linjat

Hei, älkää muuttako hyviä ja toimivia linjoja, kuten linjat 7 ja 29. 29 pääsee lännestä itään ja toisin päin. 7 pääsee myöskin hyvin joka suuntaan. Linja 15 toimii myös erittäin hyvin Myllypuroon pitkin viikkoo työmatkalaisille

- la 14. tammikuuta 2023 11.42

Tässä ehdotus Kalkku, Villilä, Raholan ongelman ratkaisuksi.
Villilään ja Raholaan oma linja, kuten luonnoksessa 1. Reittiä muutetaan niin, että se käy Tesoman liikekeskuksen luona. Tästä voidaan tehdä vaikka runkolinja, ihan miten halutaan. Tämähän voi kulkea vaikka sinne Linnainmaalle, jonne 7 nykyään kulkee.
Linja 7 pidetään nykyisenä ennallaan eli päättäri säilyy, mutta sen vuorotiheyttä tarvittaessa muutetaan 15-20 min välein kulkevaksi. Näinhän bussi on aikasemmin Kalkusta kulkenut. Tämän ei tarvitse olla runkolinja. Kunhan tällä pääsee näppärästi Tampereen keskustaan sekä Tesomalle.
Linja 71 kulkee edelleen Rounionkatua mielellään Tesomaa pidemmälle. Jos tämän halutaan kulkevan Kalkuntietä, niin se pistetään kulkemaan pidemmälle kuin Tesoma.
Näin kaikkien luulisi olevan tyytyväisiä. Kalkuvuorelaisia ehkä vähän kismittää vuorotiheyden lievä huononeminen, mutta Kalkunvuoresta ei ole kovin pitkä matka kävellä linjan 8 pysäkille, joka meneekin sitten ihan alvariinsa muutamien muuttien välein.

Ehdotusta saa käyttää - la 14. tammikuuta 2023 09.17

Miksi linjastoon ei

laiteta suoria ,sujuvia reittejä?Mitä järkeä on pilkkoa hyviä jo nyt toimivia ja tyystin laittaa toisille suunnille ?Nyt toimintaa ja linjaamaan mitkä linjat VOI säilyttää nykyisellään kuten 15A .Kaikki eivät pääse ratikkalla töihin .Ei sumputeta tiettyjä alueita monella linjalla ,vaan suunnitellaan tasaisesti eri puolelle .Arkiaamuihin klo 5 lähhtöja ja ei liian tynkälinjoja.

- pe 13. tammikuuta 2023 15.02

Jossakin on ollut ,että

reitti linja 11 Pere =Petsamo kulkee linjan 26 reitillä ,mutta toteutuuko tämä ei mistään saa vastausta ?Koko linjasto suunnitelma näkyviin ,jossa on näkyvillä kaikki reitit .

- pe 13. tammikuuta 2023 13.51

Luoteis-Tampere

Niin paljon kuin ajatuksena ratikasta tykkäänkin, se taisi tulla kalliiksi kun bussilinjoista joudutaan näin paljon niistämään. Koko läntinen Tampere ja etenkin kaupungin luoteisosat kärsii. Ketään ei palvele se, että yhteen pieneen matkaan joutuu käyttämään jopa 3 eri bussia/ratikkaa. Kamalaa silpomista, työmatkat menevät aivan mahdottomiksi kaikkine vaihtoineen.

Epilästä ei pääse Lietsuun kuin kävelemällä ensin puoli tuntia Hiedanrantaan.
Santalahdesta ei pääse yhdellä kulkuvälineellä myöskään Lietsuun asti kun Rantatiellä ei kulje bussit.
Lentsun/Niemen perukoilta (ei ratikkareittiläiset) pääsee bussilla vain Lietsuun muttei kaupunkiin asti.

Jne. jne.

- pe 13. tammikuuta 2023 13.28

Otsakkeella hyvin ikävää kirjoittaneelle

Kyse ei todellakaan ole siitä, että halutaan kieltää Villilään ja Raholaan suunniteltu liikenne. Jos halua on, niin suunnittelijat voivat suunnitella julkisen liikenteen siten, että myös Villilän ja Raholan alue tulee saamaan hyvät yhteydet. Tämän pitäisi olla päivänselvää, jos/kun kulkijoita alueelta on. Mutta tarviikko se tehdä Kalkun perältä kulkevien ja asuvien kustannuksella? Kyllä täältäkin halutaan töihin ja kouluun Tampereen keskustaan ja Tesoman palveluihin. Mikä tarve on laittaa yksi linja (7) hoitamaan yksikseen koko tuota aluetta? Ja tuo uusi suunniteltu reitti ei ole Villilä /Rahola-alueen kulkijoille Tesoman suuntaan mikään ihanne ja näppärä.
Ja jos nykyinen meno jatkuu bussivuoroissa , niin se on pelkkää unta, että bussi tulee 7-10 min. välein. Todellisuudessa vuorot ovat kokoajan myöhässä, pysäkillä joudut odottelen 15-20 min ja lopulta saman linjan busseja kulkee samaan suuntaa 2-3 kappaletta peräkkäin. Näin on ollut viime ajat :(

- - pe 13. tammikuuta 2023 11.42

Kaksi vaihtoa yhteen matkaan on liikaa

Kun yhteen matkaan sisältyy kaksi vaihtoa kulkuneuvosta toiseen, ei liikkuminen ole silloin sujuvaa. Tämä on erittäin raskasta niin työmatkalaiselle, ikäihmiselle ja koululaiselle. Vaihdossa kuluu aina aikaa uuden kulkuneuvon odotteluun, pysäkiltä toiselle siirtymiseen yms. Tähän päälle Suomen ihanat ja vaihtelevat sääolot sekä pysäkkien sijainnit, seuraava bussi kun ei aina lähde samalta saatikka edes viereiseltä pysäkiltä. Julkisilla liikkumisesta tehdään todella hankalaa ja tämä taas kannustaa yksityisautoiluun. Nyt TKL järki käteen ja homma jäihin! Uusi asiakasta palveleva linjastouudistus suunnitteille ja siihen asti vanhat bussilinja takaisin käyttöön.

- - pe 13. tammikuuta 2023 09.52

Toiviossa ei ollenkaan bussivuoroa?

Ei voi olla, että Toivion linja 11 keskustaan loppuisi kokonaan?

- pe 13. tammikuuta 2023 07.51

Kysymyksiä

En asu Tampereella, joten olen varsinaisesti jäävi ottamaan kantaa näihin muutoksiin, mutta minulla on pari kysymystä. Onko raitiolinjojen muutoksessa otettu huomioon tulevia yhteyksiä Pirkkalaan ja Linnainmaalle, ja olisiko linja 1 sitten tarkoitus siirtää tuolle reitille (aiempi bussilinja 1 oli kulkenut suunnilleen tuota reittiä)? Kun osuus Pyynikintorilta Santalahteen otetaan elokuussa käyttöön, niin ajaako linja 3 vielä ainakin tässä vaiheessa (ennen vuotta 2025) sinne, kun bussilinjastoon ei vielä tule suurempia muutoksia?

- to 12. tammikuuta 2023 18.44

Hyvin ikävää

...että linjan 7 uudistusta vastustavat haluavat kieltää laadukkaan ja tiheästi liikennöivän linjan tulon Villilän, Ala-Raholan ja Ylä-Raholan asukkailla. Noin sata nousua vuorokaudessa on heidän mielestä riittävä syy olla tarjoamatta yli 2000 asukkaalle kunnollinen joukkoliikenne.

- to 12. tammikuuta 2023 17.28

Santalahti

Voi voi, miten käy uuden Santalahden asukkaiden kun taloyhtiöissä on tosi vähän autopaikkoja ja jatkossa yksikään bussilinja ei kulje rantaväylää eikä ratikalla pääse Lielahteen? Yölinja 20 Keskustori - Lentävänniemi pitäisi ehdottomasti kulkea myös päivisin. Lielahdessa käydään paljon eri syistä, asioilla, töissä ja harrastuksissa. Miten tämä on unohdettu kokonaan esim. Epilästä tuleville?

- to 12. tammikuuta 2023 16.56

Linja 38

Voisiko linjan 38 reitin muuttaa vuoden 2019 mukaiseksi nyt kun Länsi-Tampereelle ei tarvitse enää liikennöidä. Eli linja 38 vanha hyvä reitti: Atalasta Leinolan koulun kautta Linainmaalle ja siitä nykyistä reittiä Hervantaan.

- to 12. tammikuuta 2023 16.31

Tuleva 7 linja

Rahola ja Villilä saavat vihdoinkin alle 10 minuutin vuorovälin keskustaan, ja myös Tesomalle esim terveyspalvelujen luo. Täydellistä!

- to 12. tammikuuta 2023 09.42

Lentävänniemi, Lielahti, Epilä, Pispala, Santalahti

Käsittämätöntä suunnittelua, että kuvitellaan ratikan palvelevan kaikkia. Minusta oli miljoonaluokan moka ylipäätään ettei ratikka kulje Lielahteen, jossa on kaikki palvelut, ihmisten työpaikat, harrastukset ja niin pois päin.

Ratikan reitillehän ei mitään enää mahda (paitsi jos pistoraide Lietsuun tehtäisiin jo nyt Lentsun yhteydessä) joten suunnitelkaa nyt hyvät päättäjät ainakin bussilinjasto järkevämmäksi kuin nyt on tässä esitetty!

Pispalasta/Epilästä ei jatkossa pääse mitenkään järkevästi Lielahteen, kävelymatkaa tulee aivan tolkuttomasti jos Hiedanrannan ratikkapysäkki on lähin. Santalahdestakin pitäisi kyllä päästä Lielahteen ilman että ensin bussilla ja sitten ratikalla.

Koko Niemen (Niemi, Lentävänniemi, Niemenranta) alueelta pitäisi ainakin yksi bussivuoro kulkea keskustaan asti muulloinkin kuin yöllä.

Mitä ihmeen silppusälää tässä oikein suunnitellaan? Kaikkea muuta kuin käyttäjäystävällistä. Työssäkäyviä kiusataan ja pakotetaan auton hankintaan tai muuttoon.

- ke 11. tammikuuta 2023 22.18

Hankala kulku Hervannasta kosken yli

Länsi-Hervannasta katsoen ainakin ei näyttäisi Pyynikintorille pääsevän ilman hankalia bussi- ja ratikkavaihtoja. Itse kuljen kyseistä väliä rattaiden kanssa vähintään viikottain. Tällöin on jokainen vaihto melko hankala, koska lapsi pitää riisua, pukea ja nostaa rattaat kulkuvälineeseen sekä pois.

- ke 11. tammikuuta 2023 21.46

Viikonloppu aamuvuoro

Kun ratikka tuli hqnkkiuduin autosta eroon, mutta näyttää nykyiset suunnitelmat siltä että on taas pakko hankkia auto jos meinaa päästä aamuvuoroihin viikonloppuna.

Ja kesäaikataulut.. Miksi kesällä esim hervannasta haluaa päästä käymään kaupungissa ja takaisin niin ei kulje linjoja yöllä viikolla? Kesällä ihmiset liikkuvat enemmän.

- ke 11. tammikuuta 2023 19.29

22

Toi linja 22a ja 22b on pätkä linja, niin eikö niitten reittiä kannattais jatkaa hiedanrannasta esim epilän kautta kaarilaan/tesomalle, että tulisi hiukan pidempi ja palvelisi Epilä/kaarilan asukkaita. Täältä haluttaisiin tulla bussilla lielahteen, mutta joutuu menemään Tesoman tai pyynikintorin kautta. Monta kärpästä yhdellä iskulla

- ke 11. tammikuuta 2023 16.54

71 linjan uudistus

Eikö 71 voisi jatkaa normaaliin tapaan Lielahteen. Linja on hyvä sellaisenaan, mutta jos sitä on pakko sörkkiä niin jatkakaa sen reittiä Tampereen keskustaan. Tämän hetken jo voimaan tullut uudistus on todella huono. Lisää vaihtoja matkaani entisestä kahdesta vaihdosta kolmeen. Totaalista hulluutta!

- - ke 11. tammikuuta 2023 15.15

Kalkun päättärin poisto, linja 7

Käsittämätöntä miten näin käytetty Kalkun päättäri aiotaan poistaa. Merkittävä huononnus.
Tuo 30 min vuorovälillä kulkeva 71 Tesomalle, ja siitä toisella yhteydellä Tampereen keskustaan lisää kulkemiseen käytettyä aikaa merkittävästi, kun tulee bussinvaihto odottelua väliin.

- ke 11. tammikuuta 2023 13.56

Miksi Myllypuroon

Ei saada suoraa linjaa suunniteltua? On älytöntä laittaa jotain linjaa Keskustorilta, kun lähtöaikakin on klo 6, niin Kuinkas sinne pääsee klo 6 töihin?

- ke 11. tammikuuta 2023 13.03

Myllypuroon kulkemaan

arkiaamuisin ja iltavuoroon selkeä ,työmatkalaisten linja joka kulkee Höytämöstä Myllypuroon Keskustorin kautta ja sellaisella aikataululla ,että kerkee klo 6 Myllypuroon .Kaikki ei asu ratikkareitin varrella.

- ti 10. tammikuuta 2023 17.24

Linja 71

Ehdotan Linjalle 71 A ja B vuorot. Toinen menisi Rounionkatua ja toinen Kalkuntietä.

- ti 10. tammikuuta 2023 14.48

Nyssen sivuilta kopioitu: Eniten palautetta saatiin Kalkun nykyisen päätepysäkin poistamisesta. Moni palautteenantaja koki, että jo nykyisellään pysäkkimatka Nokian puolelta Kalkun päätepysäkille on pitkä ja linjan uusi reititys lisää kävelymatkaa. Palautteiden pohjalta on tarkkaan arvioitu linjastosuunnitelmaan osoitettua ratkaisua.
Nyt esitetty suunnitelma poistaa tuon päättärin, josta on eniten annettu palautetta. Kummallista toimintaa suunnittelijalta. Kysytään palautetta, käyttäjät antavat sitä ja mikä on lopputulos? Esitetään palautteiden vastaista ratkaisua ja väitetään, että se pohjautuu saatuihin palautteisiin. Tähän olisi kiva saada suunnittelijalta joku selvitys, kuinka suurin osa luonnokseen 2 annetuista palautteista voidaan noin vain ohittaa. Vaikea uskoa, että päättärin poistamisehdotusta olisi palautteissa kiitelty.
Eli voisiko palautteiden antajia eli julkisen liikenteen käyttäjiä kuunnella ja palauttaa linja 7 sen nykyiselle reitille? Käyttäjillehän näitä suunnitelmia tehdään.

- ti 10. tammikuuta 2023 13.40

Todella suuri sääli, että linja 28 poistuu. Nyt ilmeisesti Vuorentaustan Käyräkujalta tulee liikennöimään vain linja 80, kuinkahan usein se kulkee? Toivon todella, että kyseessä ei ole linjan 80y korvaava (eli vain yöaikaan liikkuva), jotta jatkossakin pääsee töihin Tampereelle.

- ti 10. tammikuuta 2023 13.39

14+24+34+71 kulkisivat kaikki yhdessä koko Tesomankadun päästä päähän tiheämmin kuin mitä runkolinja 8 kulkee, ja lisäksi vielä linja 7. Yhteensä 26 vuoroa tunnissa suuntaansa, joista 22 ulottuisi keskustaan saakka. Rohkenisin väittää, että linjan 24 ei tarvitsisi ulottua näistä keskustaan saakka, linja 34 voisi kulkea vaikka Villilän kautta, ja ehkä jopa 71 voisi hoitaa linjan 15 Lamminpään päädyn. Säästyisi aika tavalla resursseja ja rahaa, millä saisi kustannettua ennemmin vaikka lähijunaliikenteen vuorojen tihentämistä Tesomalla, taikka suoria rantatunnelin kautta kulkevia työmatkavuoroja.

- ti 10. tammikuuta 2023 13.38

Mielestäni varsin epäonnistunut ja keskeneräinen tekele tämä suunnitelma. Näyttää että ratikka aiheuttaa toimivaan bussilinjastoon pelkkää sotkua jatkuvalla syötöllä. Mitähän tuhoa sitten saadaan aikaan, kun kiskot viedään koilliskeskukselle ja pirkkalaan? Kauhulla odotan.
Tuo seiskan reitti suunnitelmassa on järjetöntä tuhlausta. Nokiantien varren ja Tesoman välinen yhteys voitaisiin hoitaa hyvin tuolla Pirkkala-Lielahti -linjalla vetämällä reitti sitä kautta.
Myös 22 saisi kulkea Vähäniemenkatua, miksi ihmeessä Niemen aluetta ei enää palveltaisi lainkaan?
Ja miksi pitää tuhota Pispalan ja Lielahden väliset asiointiyhteydet kokonaan?

- ti 10. tammikuuta 2023 13.38

Miksi noi kaikki kääntöpaikat pitää sumputtaa samoille Westerin pysäkeille ?
Noi linjat joilla on kääntöpaikka Tesomalla, vois hyvin käydä Nokiantien ympyrässä kääntymässä, ja lähtöpiste esmes entisen Tammermaticin pysäkille.

- ti 10. tammikuuta 2023 13.38

Tohlopista Raholaan

Kuulinpas tuossa että nykyinen 14 yllättäen vaihtaa jälleen numeroa, sekä lähteekin ajamaan Kohmankaaren kautta Epilään ja siitä kaupunkiin. Eli jos pitää kulkea bussilla esimerkiksi Tohlopin päiväkodilta Raholaan, pitää tämän valtavan pitkän matkan vuoksi vaihtamaan Tesomalla bussia? Melkoisen nerokasta...

- ti 10. tammikuuta 2023 13.37

Kalkun päätepysäkki

7 päätepysäkki sit todellakin siirtyy pois tuosta omalta paikaltaan??? Olishan se ollut liian helppoa ajaa seiskalla lenkki Nokian linja-autoseman kautta ja pitää se päättäri paikoillaan.. Täysin turhia vaihtoja mennä ensin yhdellä bussilla ruuhkaiseen Tesoman pysäkille ja vaihtaa keskustaan menevän bussiin. Keskustasta sitten vielä kolmannella eteenpäin

- ti 10. tammikuuta 2023 13.36

Länsi-Tampereen yöliikenne

Länsi-Tampereelle ei mene yöllä kunnolla busseja. Kun taas toiseen suuntaan menee läpi yön. Miten tämä on reilua?

- ti 10. tammikuuta 2023 13.36

Tohloppi Lamminpää

"Osa muutoksista kehittää alueellista bussipalvelua". Tuskinpa vaan kehittää mitään, koko ajan vaan joukkoliikenne huononee! Linja 14 kulkemaan Tesomalta Tohlopin, Lamminpään ja Epilän kautta keskustaan.

- ti 10. tammikuuta 2023 13.36

Tohlopin ja Lamminpään palvelut

Taaskaan Tohlopista/Lamminpäästä ei pääse sujuvasti keskustaan, vuorovälit liian pitkät. Iltaisin/vkoloppuöisin/juhlapyhinä ei täältä/tänne ilmeisesti kulje mitään bussia edelleenkään? Tästä antanut monta kertaa palautetta, mutta ei ole tullut mitään muutosta

- ti 10. tammikuuta 2023 13.35

Tesoman junayhteys

Tuo juna on täys turhake. Ei tuu käytettyä yhtään, koska menee työpaikan ohi kilometri tolkulla ja päärautatieasemalle mulla on ehkä kerran vuodessa asiaa

- ti 10. tammikuuta 2023 13.35

Muutoksia koko ajan

Ratikka ei kulje Tesomalle. Junaliikenne nykyisellä kapasiteetillä ei ole lähellekään riittävä. Ratikan vuoksi Tesomalla yksi bussi menee keskustaan yhdeltä puolen katua ja toinen toiselta. Seisonko keskellä kyttäämässä kummalle puolen syöksyn? Bussi 7 takaisin nykyiselle reitille ja joku linja suoraan Tesomalta Lielahden kautta keskustaan! Palautetta annettu ja runsaasti, ei mitään hyötyä. Vaan mitäpä tällä väliä, nyt pistätte jotkut linjat ja vuoden päästä muutatte toiset tilalle. Oi niitä aikoja kun sama bussilinja kulki 10 vuotta samaan paikkaan! Nim. erittäin kyllästynyt laatikkoleikkeihinne.

- ti 10. tammikuuta 2023 13.35

Ryydynpohja

Mikähän järki on, että Ryydynpohjasta, josta on aika matka ratikalle, ei tuu bussia keskustaan? Sit taas alueella, jota ratikka palvelee, menee busseja ristiin rastiin? Eikö nykyisen linja 12 reitti ois ihan hyvä säilyttää, Reuharista-Ryydynpohjaan ja sieltä keskustaan? Aiemmin ehdotetussa kartastossa oli linja nro 26, joka ois ollu ihan toimiva vaihtoehto.

Julkisen liikenteen pitäisi palvella ihmisiä, eikä antaa puhtia lähteä autokaupoille, että pääsee aamusin töihin.

- ti 10. tammikuuta 2023 11.22

Linja 1

Todella tervetullut ja kustannustehokas ratkaisu valita TAYS - Lentävänniemi samalle linjalle. Samalla vaihdon tarve pienenee Koilliskeskukselta (linjat 18 ja 17 mm.) Länsi-Tampereelle, erityisesti Pyynikintorille kahdesta vaihdosta yhteen. Hienoa on myös päästä tihentämään vuoroväliä ruuhkaisella Hervanta - keskusta linjalla 3, jolloin ehkä myös myöhästely vähenee. Hyvä suunnitelma -> toteutukseen.

- ti 10. tammikuuta 2023 09.05

Lentsu, Lietsu.... Epilä

...jos toteutuu tällaisenaan, on pakko muuttaa pois kun ei ajokorttiakaan ole. Ei kukaan jaksa tuollaista silppumatkailua, että pienen alueen sisällä pitää mennä jopa kolmella eri välineellä ja vielä kävellä Hiedanrannasta kilometritolkulla.

- ma 09. tammikuuta 2023 18.47

Lielahti

En voi ymmärtää että Nokialta Lielahteen ei pääse jatkossa enää yhdellä vaihdolla! Onko todella järkevää että nyt matkassa olisi kaksi vaihtoa! Lielahdessa käy paljon väkeä töissä ja ostoksilla yms. Kyllä tehdään liikkumisesta vaikeaa. Kodin myyminen eikä työpaikan vaihto tule kuuloonkaan, joten asiakas saa taas kärsiä ja pidentää työmatkaa. Samalla pitenee mukavasti päiväkotilaisen päiväkin. Että kiitos taas TKL todella hienoista uudistuksista.

- - ma 09. tammikuuta 2023 17.56

71

Ei näissä Nokian linjoissa ole mitään järkeä. Jos haluaa harjuniitystä viholaan tokmannille, ensin mennään 71, sitten odotetaan asemalla 30 min, 70 viholaan. Vain siksi koska vaihto linja on taulutettu lähtemään 3min aikaisemmin ennen kuin harjuniityn linja saapuu asemalle. Kivahan se on niitä vaihtarin perävaloja katsoa.

- ma 09. tammikuuta 2023 17.33

Huipputiheä vuoroväli uudistuvalla linjalla 7 kannustaa meitä luopumaan autosta. T: perhe Villilästä

- ma 09. tammikuuta 2023 17.00

Epilä ja Epilänkarun bussiliikenne!!!

Epilänkarun bussiliikenne lakkautettu muutama vuosi sitten ja Sorahjunkarulla, Epilässä asuu paljon vanhoja ja huonojalkasia vanhuksia, joitten lähipysäkille on matkaa yli 1 km, joko Pispalan valtatielle tai Myllypuronkarulle ja joka on kohtuuton ja pitkä matka!!! Ootteko huomioinu, että Epilänharju on korkea ja metsänen ja on Lielahren ja Epilänkarun välissä, jota on siis mahroton käyttää kulkuun pysäkille!! Palin palvelut ei pelaa käytännössä mitenkään!! Pyyretään palauttaan bussilinja kulkeen Epilänkautua!!!

- ma 09. tammikuuta 2023 16.58

Linja 13 uusiksi

Muutoksen myötä Linja 13 paremmalle reitille kulkemaan Hervannasta Hallilan Havumetsänkadun ja Viinikan kautta Keskustorille. Hallilan asukkaat on on unohdettu täysin uusia reittejä suunnitellessa.

- ma 09. tammikuuta 2023 15.52

Kenelle joukkoliikennettä tehdään? Ei ainakaan sen käyttäjille, sen osoittaa linjan 7 saama palautevyöry ja suunnittelijoiden törkeä palautteiden huomioimatta jättäminen. Todennäköisesti suunnittelijat eivät edes itse edes käytä julkista liikennettä. Jos käyttäisivät, niin ymmärtäisivät, että julkisesta liikenteestä pitäisi tehdä houkutteleva käyttäjilleen.
Houkutteleeko sellainen palvelu, joka siirretään kauemmaksi (= linjan 7 päättärin siirto kilometrin päähän Tampereen rajalta)? Houkutteleeko palvelu, jolla ei pääse ilman vaihtoa kaupungin reunalta edes kaupungin keskustaan, matkaa vajaa 15 km (=uusi tarjottu linja 71, jolla pääsee Tesomalle Kalkun perältä, mutta vaatii vaihtoa, jos haluaa keskustaan)? Houkutteleeko palvelu, joka pidentään päivittäistä työ- ja koulumatkoihin kuluvaa aikaa tod.näk. ainakin tunnilla (=sama 71 ja vaihdot Tesomalla, jos haluaa Tampereen keskustaan)?
Nämä kaikki houkutukset saadaan aikaan, jos uusin suunnitelma linja 7 osalta toteutuu. Mutta kun ne EIVÄT houkuttele.
Näillä muutoksilla n. 100 asiakasta /arkipäivä jää ilman järkevää julkista liikennettä. Jos uusi linja pidenttää matkoihin käytettyä aikaa ja vaikeuttaa kulkua, niin kyllä noiden muutosten myötä nuo asiakkaat ovat sitten menetettyjä asiakkaita, Onko Nysellä varaa menettää asiakkaita? Bussit eivät todellakaan ole täynnä nykyisin, vaan tyhjät bussit jonottelevat yksityisautojen seassa liikenteessä. Ja miksi niitä yksityisautoja on niin paljon liikenteessä? Siksi koska suunnitteluryhmä epäonnistuu kerta toisensa jälkeen ja tekee suunnitelmia, joilla matkustajia ei saada julkisen liikenteen käyttäjiksi.

- ma 09. tammikuuta 2023 15.17

Linja 13

Linja 13 pitää säilyttää, jotta Ikurintien pysäkeiltä on mahdollista päästä Tesomalle, myös aamun ekalle junalle, ja mielellään myös illan viimeisellä takaisin kotiin. Ja keskustaan pitää tietysti päästä. Bussin pitäisi myös kulkea 10 minuutin välein, jotta se olisi oikeasti vaihtoehto autolle. On hidasta ruveta vaihtelemaan kulkuvälinettä ja odottelemaan vaihtoa. Matkaa on sentään vaan noin 10 km Keskustorille.

- ma 09. tammikuuta 2023 15.02

Linjojen 13 ja 14 kohtalo

Linjat 13 ja 14 pitää säilyttää ennallaan. Toimivat nykyisillä päämäärillään todella hyvin (keskusta, Hervanta, Turtola) ja ovat todella kansoitettuja. Linjat tukevat erityisen hyvin opiskelu- ja työssäkäyntiä eri puolilla kaupunkia. Lamminpäähän ollaan rakentamassa uusia kerrostaloja, joten kulkeminen täältä tulee kasvamaan entisestään.

Tuntuu märältä rätiltä vasten kasvoja tämä uudistusluonnos. Muutimme alueelle (Lamminpää) juurikin näiden hyvien kulkuyhteyksien takia, joista nyt ollaan leikkaamassa puolet pois. Toivoisimme asian järkeistämistä

- ma 09. tammikuuta 2023 14.50

Miten sunnuntaiaamuna töihin?

Hei,
Miten on ajateltu aamuvuorolaisten pääsevän sunnuntaiaamuna töihin, esim. Taysille, seitsemäksi Länsi-Tampereelta, jos ensimmäinen ratikkakin lähtee vasta klo 7, puhumattakaan syöttöliikenteestä joka myöskään yhtään kulje niin aikaisin?

Nyt tälläkin hetkellä tilanne on ollut se, että pyhäaamuisin töihin pääseminen on kyllä aika sirkuksen ja muutaman täyteenammutun bussin tulos..

- ma 09. tammikuuta 2023 14.48

Vaihtomäärien kasvu

Ymmärrän, että raitikkalinjojen muutoksella tavoitellaan kolmoselle lyhyempää reittiä. Tulevaisuudessa on tästä syystä ainakin osalle hervantalaisista tulossa vähintään kaksi vaihtoa. Päästäkseen kosken ylitse ja Pyynikintorille tai lännemmäs, pitää ensin mennä bussilla vaihtopysäkille Hervannassa ja sitten vielä vaihtaa kolmosesta ykköseen. Tämä koskee niin arjen aherrusta kuin harrastuksiakin.

- ma 09. tammikuuta 2023 14.11

linja 71

aamuvuoroissa(5-7) olisi hyvä pitää että ajaisi lielahteen ja sieltä nokialle. monet käyvät tampereelta nokialla töissä,myös toisinkinpäin.aamuvuoroni alkaisi 6:00, mutta tällä muutoksella en itse pysty enää aloittamaan töitäni 6aikaan vaan tunnin myöhässä.

- ma 09. tammikuuta 2023 14.01

Linja 7

Kalkun tarha lakkautetaan nykyisessä paikassa ja toiminta siirtyy Kalkun koulurakennukseen. Tilasta tehdään pienten lasten yksikkö ja oppilaat yli 3.luokasta alkaa käyttää bussia kulkeakseen koululle Tesomalle.

Tämän lisäksi kulkeminen tarhalle muuttuu haastavaksi kun linja 7 kulkee kaupan eteen, josta ihmiset kulkee jalan päästäkseen tarhalle ja/tai koululle.

Alueella on paljon ikävöityvää väkeä ja lapsiperheitä. Linjojen muuttaminen laskee alueen ihmisien palveluita ja se vaikuttaa entisestään huonompaan suuntaan näkemystä alueesta.

- ma 09. tammikuuta 2023 13.10

Bussiyhteydet Lielahti - Ryydynpohja

Tuntuu ihan käsittämättömältä, että Lielahdesta poistuu bussivuorot ja ne korvataan jollain sisäisellä liikennöinnillä. Kyllähän ihmisten julkisten käyttö tehdään niin hankalaksi, että moni varman joutuu pakonsanelemana siirtymään oman auton käyttöön tai jopa muuttamaan. Ratilkareitti lännessä ei palvele ketään niin kuin kuuluisi, jos bussivuoroja poistetaan, olisi ratikan reitin pitänyt mennä samoja pääväyliä mitä bussit tällä hetkellä käyttää. Älkää nyt ihmeessä menkö poistamaan busseja olettaen että ratikka korvaa kaiken. Työmatkalaiset ja koululaiset kärsivät eniten ja jo nyt pitkät työmatkat venyy entisestään. Pakko kai se on autokaupoille suunnattava jos nämä ovat päätökset.

- ma 09. tammikuuta 2023 11.44

38

Linja 38 säilytettävä, ainoa järkevä linja vaihdolla Yvi - Tays, matka-aika pitenee muutoin sietämättömäksi.

- ma 09. tammikuuta 2023 10.35

Ratikkalinjat

Ymmärrän mitä raitikkalinjojen muutoksella tavoitellaan mutta arveluttaa kovin, mitenköhän matkustajamäärien tasaus mahtaa toteutua. Hervannan pään ruuhkiin muutoksella ei ole vaikutusta. Sen sijaan keskusta-alueen pysäkkien arvelisin ruuhkautuvan, kun Hervannasta tulevat matkustajat vaihtavat ratikkaa. Tämä on havaittavissa jo nykyiseltään esimerkiski Sammonaukiolla, kun Hervannasta Taysin suuntaan matkaavat vaihtavat ratikkaa. Jatkossa siis myös Hervannasta keskusaukion suuntaan matkaavat täyttävät keskustan pysäkit. Toki suunnittelijoilla on käyttötilastot, joiden perusteella suunnitelmat on tehty mutta varsinkin ruuhka-ajat tulee varmaan olemaan entistä järkyttävämpiä sumia. Pystyisikö tätä helpottamaan esimerkiksi muuttamalla bussi 6:n reittiä tai lisäämään nykyistä 6 linjaa nopeamman bussiyhteyden Länsi-Hervannasta Taysiin? Nykyinen 6 kiemurtelee niin paljon, että ratikoista saataisiin matkustajia käyttämään enemmän bussia, kun yhteys olisi järkevämpi, ja näin ratikoiden matkustajasumaa lievennettyä ruuhka-aikoina?

- ma 09. tammikuuta 2023 09.50

Combine line 7 and 17

Line 7 starts from koiliskeskus that has already great connections towards the city center. Linnainmaa/Vehmainen has only bus 17 that connects via tram to the center.
It would be great to combine the lines, so 7 would start from Vehmainen and then follow the current route towards Janka and city center and Kalkku.

- ma 09. tammikuuta 2023 08.53

Linja nr 26

Miksi lakkautetaan nykyinen 21? Edellisten suunnitelmien jälkeen on se ainoa bussi täältä mikä menee Korkinmäeltä Mustametsän päiväkotiin ja neuvolaan ja Norssiin. Viimeisten muutosten jälkeen lakkautettiin nr 31 täältä mikä meni Norssiin ja sen jälkeen keskustssn. Oli tämäkin aika isolla käytöllä ainakin syys ja talvikaudella juuri lapsilla. Itsellä on kolme alaikäistä jotkut käyttävät joka päivä nykyistä 21 koulumatkalla kun onhan Norssi puolen Korkinmäen koulupolun koulu. Nykyinen pysäkki on meillä noin 50 m etäisyydellä, tuleva 26 pysäkki 400m etäisyydellä. Kaikki eivät käy amiksissä eikä myös Steiner koulussa. Kohta pitää muuttaa muualle tai aloittaa joka päiväinen auton käyttö kun teette mahdottomaksi kulkemisen linja autolla. Veisun ja Koivistonkylän puolellakin oli paljon matkustajia ainakin ruuhka aikoina niin Norssiin kun keskustan suunnalla. Nyt ei menee sieltä yhtään linjaa paitsi 13 mikä kiertää Hatanpään. Korkinmäki on tosi lapsiystävällinen ympäristö mutta jos ne suunnitelmat toteutuvat sitten häviää puoli vetovoimasta kun pitää joka päivä käyttää autoa haku ja nouto tilanteissa. Olkaa hyvät ja älkää sotkekaa nykyistä nr 21. Tai laittakaa joku muu linja käymään Korkinmäeltä Norssiin.

- su 08. tammikuuta 2023 22.14

Kiitos linjan 7 uudistuksesta

Muutos linjan 7 reititykseen on erittäin tervetullut uudistus Villilä-Rahola alueelle! Tällä alueella asuu huomattavasti enemmän joukkoliikenteen käyttäjiä verrattuna seiskan nykyisen päätepysäkin alueeseen ja tuleva max 7 minuutin vuoroväli otetaan erittäin suurella ilolla vastaan.

- su 08. tammikuuta 2023 19.16

Linja 15 A takaisin

Höytämö _____Myllypuron reitille JO KESÄ ksi 2023 .

- su 08. tammikuuta 2023 09.54

Linja 14 säilytettävä

Linja 14 tulee säilyttää. Alueelle rakennetaan parhaillaan mm. uutta kerrostaloaluetta. Alueen asukkaat jäävät ilman toimivaa joukkoliikennettä. Kaikilla ei ole omaa autoa käytettävissä. Linja on mm. palvellut hyvin asiointia keskustaan sekä Turtolaan. Linjalla on päässyt mm. hyvin hammashoitolaan että harrastusten piiriin. Alue on kehittyvä ja nyt ollaan viemässä alueen kehityksen kannalta tärkeä joukkoliikenne. Linjan vuorovälejä voi hyvin muuttaa harvemmaksi puolen tunnin väli on aivan turhan tiheä. Aamuisin tuo voisi olla työmatkalaisille tosin tuo. PALI-liikenne ei tule missään nimessä korvaavaan puuttuvaa linjaa vai miten on tarkoitus järjestää alueen joukkoliikenne.
Alueellä on paljon vanhusväestoä että ajokorttittomia asukkaita. Autokouluun ilmeiseesti kaupungin kustannuksella.
Mihin on katoamassa vihreä ajattelu . Ilmeisesti halutaan keskustaan yksityisautoja lisää että ruuhkia.
Matkustajamäärätkin ovat lisääntyneet huomattavasti.

- la 07. tammikuuta 2023 14.41

Hervannasta keskustorille

Siis 3 rotisko ei kulje enää keskustorille??
Mikä bussilinja tulee sitten korvaamaan, että Hervannasta pääsee suoraan keskustorille ilman vaihtoja? Kaikki hyvät linjat täältä lopetettu. Linja 6 vanhalle reitille, oli paras linja ennen muutosta!

- pe 06. tammikuuta 2023 13.25

Moite

Linjan 71 päättäminen Tesomalle on älytöntä! Työmatkalainen Nokialta Lielahteen pakotetaan jatkossa kulkemaan kalliimmalla ABC lipulla Onkiniemen kautta Lietsuun. Mikä järki! Ennen pääsi helposti BC lipulla Tesoman kautta Lielahteen. Nyt sama matka taittuisi joko kolmella eri bussilla tai bussi-juna-bussi yhdistelmällä. Miten voi olla että tämän kokoisessa kylässä julkinen liikenne menee koko ajan huonompaan suuntaan!?! Olisi erittäin mielenkiintoista tietää kuinka moni TKL:n henkilökunnasta (pois lukien bussikuskit) kulkee työmatkansa pääsääntöisesti bussilla.

. - pe 06. tammikuuta 2023 12.22

Tesoma

Hei, jostain olin lukevinani että hiedanrannasta pitäisi kävellä epilään töihin tms, niin eikö olisi hyvä tehdä linja mikä lähtisi tesomalta ja kiertäisi epilän kautta hiedanrantaan

- pe 06. tammikuuta 2023 11.44

....

Eikö voisi tehdä samantyyppistä linjaa kuin ennen linja 14, joka kiertäisi Lielahti, hiedanranta, epilä, rahola, Tesoma, ikuri, Lamminpää jne. Palvelisi ainakin hiedanrannasta pääsyä epilän suuntaan matkustajia työ että vapaa ajan matkustajia

- pe 06. tammikuuta 2023 11.42

71

71 pitäs kiertää kalkun kautta niinkuin aluksi kun Nokia tuli Nyssen hoidettavaksi

- to 05. tammikuuta 2023 17.30

Kalkku

Nokialta pitäs päästä kalkun kautta tesomalle

- to 05. tammikuuta 2023 17.29

Sorila atala

Hei, eikö tänne sorila/olkahisiin saada parempia yhteyksiä kuin mitä länsi Tampereelle suunnitellaann

- to 05. tammikuuta 2023 17.29

Raitiovaunu yöliikenne

Hei!

Olisi järkevää säilyttää yöliikenne raitiovaunulla koko Hämeenkadulla (ml. Keskustori). Se olisi helppo tehdä muuttamalla yöaikaan linjan 3 päätepysäkki Hatanpään valtatieltä Pyynikintorille. Yöaikaan Pyynikintori riittää päätepysäkiksi.

- to 05. tammikuuta 2023 10.58

Linja 38 takaisin

Linj 38 pitää ehdottomasti säilyttää! Sillä kulkee paljon työmatkalaisia Lielahdesta ja Lentävänniemestä Taysiin ja matka-aika pitenee huomattavasti keskustan kautta kulkevalla ratikkareitillä. Tämä kuormittaa jo muutoinkin tiukoilla olevia terveydenhuollon ammattilaisia entisestään. Jos linjaa ei kannata ajaa koko päivää, olisiko vain ruuhka-aikoina ajettava vuoro mahdollinen?

- ke 04. tammikuuta 2023 20.08

Linja 38

Bussilinjan 38 lopettamista pitäisi mielestäni harkita vielä vakavasti. Tällä hetkellä bussimatka Lielahtikeskukselta TAYS:lle kestää noin 15-20 minuuttia, ja ratikalla vastaavaan matkaan aikaa kuluisi noin 30 minuuttia, koska ratikka joutuu kiertämään keskustan kautta. Tämän lisäksi ratikkakiskot on rakennettu selvästi idemmäksi kuin Lentävänniemeen johtava alueen pääkatuna toimiva Lielahdenkatu, jonka länsipuolella on erittäin runsaasti asutusta. Tästä johtuen Lielahdessa, Lintulammella, Niemessä, Ryydynpohjassa asuvat joukkoliikenteen asukkaat joutuvat käyttämään syöttöliikennebusseja päästäkseen järkevästi ratikkapysäkille, mikä lisännee matka-aikaa noin10 minuutilla. Olisiko linjaa 38 siis mahdollista liikennöidä edes vilkkaimpina aamu- ja iltapäivätyömatka-aikoina esimerkiksi 30 min vuorovälillä?

- ke 04. tammikuuta 2023 18.36

Myllypuroon Höytämöstä arkiaamuisin reitti

klo 5 -6 lähtevä suora reitti Keskustorin kautta ,jota ei pilkota ja katkota vaan se pysyy työmatka vuorona Höytämästä -----Pihtisulunkadulle Myllypuroon suoraan ja sama iltapäivällä klo 14 takaisin päin .Myös iltavuorolaisille Höytämöön Pihtisulunkadulta suora reitti klo 22 jälkeen

- ti 03. tammikuuta 2023 13.35

Linja 71

Onko mahdollista säilyttää linjan 71 aamun vuorot klo.5-7 .Reitti Rounionkadun kautta kolmenkulmaan ja sieltä Tesomalle . helpottaa todella paljon työpaikkaliikennettä Nokian suunnasta kolmenkulmaan ja Myllypuroon. Uudessa reitti suunnitelmassa ei ole yhtään ajateltu kolmenkulmassa/Myllypurossa työssä käviöitä. työvuorot kun voi alkaa klo 5-6 välillä . sama linja voisi ajaa myös klo13-15 välillä. muutenkin ihmettelen miksi reittejä tarvii muuttaa 2 vuoden välein.

- ti 03. tammikuuta 2023 09.41

Siivikkalaan päästävä myös iltaisin

Kuinka voidaan ajatella että ihmiset kävisivät Siivikkalasta kaupungissa iltaisin julkisilla (ravintolassa, teatterissa, missä tahansa), jos viimeinen bussi Siivikkalaan menee klo 22? Nykyinenkin klo 23 on liian aikainen viimeiselle bussille. Vähintäänkin viikonloppuisin pitäisi päästä tätä myöhemmin, ja arkisin vähintäänkin säilyttää klo 23. Taksi on liian kallis ja skuuteillakaan ei pääse Pohtosiltaa pidemmälle.

- ma 02. tammikuuta 2023 20.33

Autokouluunko?

Tarvinee näköjään alkaa lotota että voisi näin nelikymppisenä ilmoittautua autokouluun ja jotta voisi ostaa perheeseen toisen auton että pääsee jatkossakin töihin. Tai pääsee töihin jatkossakin töihin, mutta ei siitä helppoa tehdä.

. - ma 02. tammikuuta 2023 17.34

Ratikkalinjan 3 päätepysäkin vaihto Sorin aukiolle on virhe - keskustan läpi pitää lisätä liikennettä, ei heikentää yhteyksiä.

Ratikka 3 linja ja mieluusti myös 1 linja pitäisi kulkea koko keskustan läpi, eli jatkaa Hämeenkadulta vähintään Pyynikintorille tai Särkänniemen lähelle. Keskustaanhan matkustajat haluavat, eivätkä Sorin aukiolle. Siirretään ratikoita hiljaisemmalta linjalta 1 linjalle 3 ja tihennetään vuoroväli 4 minuuttiin. Samoin Lentävänniemestä päin tuleva ratikkalinja pitäisi kulkea koko keskustan läpi Kalevaan Hakametsän pysäkille saakka. Tiheyttä ja yhteyksiä lisää , koska keskustan lähellä on paljon kulkijoita ja heidän liikkumisensa pitää olla mahdollisimman sujuvaa. Näin saadaan paras hyöty ratikasta.

Antero - ma 02. tammikuuta 2023 13.37

Linja7

Aivan surkea muutosehdotus. Linja 7 kulkemaan 15min välein arkisin ja viisi puolen tunnin välein. Vanha reitti paras, suunnittelijat vaihtoon.

- ma 02. tammikuuta 2023 11.35

Lopettakaa linjojen huonontaminen

Ihmiset ja työpaikat eivät kaikki ole ratikkareitin varrella. Syöttöliikenne ratikkaan on aivan älytöntä, varsinkin lyhyillä matkoilla, mutta myös pidemmät matkat jolloin kolme julkista kahdella vaihdolla on jo kohtuutonta näin pienellä alueella kuin Tampere ja sen ympäristökunnat muodostavat.

Vaihto eri linjojen kesken keskustassa on ripoteltu sinne sun tänne. On kohtuutonta vaatia huonojalkaisia vaihtamaan Finlaysonilta keskustorille ja toisinpäin. On myös aivan älytöntä että rautatieasemalta ei pääse helposti bussiin valitsemalla vain kahden pysäkin välillä, joko rautatieaseman edessä oleva tai Hämeenkadulla, ratikkapysäkin jälkeen oleva, vaan myös esim. Klassisella on tällä hetkellä pysäkki mihin pysähtyvistä busseista osa ohittaa sekä Keskustorin että rautatieaseman pysähtyen seuraavaksi vasta Sorsapuiston kohdalla Itsenäisyydenkadulla.

Lisäksi miksi joka kerta kun Areenalla tapahtuu ja kadut suljetaan niin bussilinjat ajavat poikkeusreittiä ja sillä poikkeusreitillä ei aina ole rautatienkadun vastaavaa pysäkkiä vaan paloaseman jälkeen seuraava on vasta Ratinassa? Jatkuva poikkeusliikenne on aivan älytön ja junaa käyttävien vaihto bussiin on tehty todella hankalaksi.

Onko tarkoitus karkottaa joukkoliikenteen käyttäjät koska siltä se tuntuu? Lyhyitä, poikkinaisia linjoja, joillain teillä missä ennen meni neljä vuoroa tunnissa ei enää mene kuin kaksi tai ei lainkaan ja käyttäjää pompotetaan vaihtamaan ratikka-bussi välillä aivan tarpeettomasti. Lisäksi kun vuorovälejä on harvennettu todella monella linjalla ja ajatellaan että kyllä käyttäjän sitten on hyvä kun pystyy helposti vaihtamaan siellä ja siellä ratikan ja bussin välillä, niin käytäntö on se että heti kun on jotain pientäkin ongelmaa liikenteessä niin bussit ovat myöhässä ja teoreettiset vaihtoajat eivät toimi. Lisäksi, vaikka nyssen reittiopas ohjeistaa että tee näin ja vaihda tästä tuohon ja juhlalliset 5 minuuttia olisi vaihtoaikaa pysäkiltä pysäkille mitkä ovat ihan vierekkäin, niin bussi on aika usein myös etuajassa, varsinkin lähellä ajantasauspysäkkiä (menossa sinne) ja bussi lähtee nenän edestä seuraavan tullessa pahimmassa tapauksessa vasta 20-30 minuutin kuluttua.

Myöhästelythän eivät olisi ongelma jos busseja menisi useammin ja jos lähellekin olisi useampi vaihtoehto kuin vain se yksi linja mikä kulkee puolen tunnin välein. Eli skarpatkaa nyt, tehkää joukkoliikenteen käytöstä yksinkertaista ja helppoa. Mahdollisimman moneen paikkaan yhdellä linjalla kiitos ja ei unohdeta niitä jotka eivät asu tai eivät työskentele muutaman Tampereen läpi kulkevan päätien varrella.

- ma 02. tammikuuta 2023 10.54

Lielahdestä pääsy keskustaan yms

Läntisen linjastosuunnitelman mukaan Lielahdesta ja esim Ryydynpohjasta kulkee bussi vain ratikkapysäkille. Mielestäni menee erittäin vaikeaksi jos keskustaankin pitää kulkea vähintään kahdella eri bussilla/ratikalla. Varsinkin kun tuskin tämä Lielahden sisäinen bussi kulkee yhtä usein kuin ratikka. Miten ihmiset jotka kulkevat töihin muualle kuin keskustaan pääsevät kulkemaan, jos nyt täytyy kulkea vähintään kolmella eri kuljetuksella. Aivan naurettavaa on poistaa kaikki bussit väliltä lentävänniemi-lielahti-keskustori. Lisäksi ratikassa on nytkin ollut joka viikko jopa useaan otteeseen vikoja jonka takia se ei ole kulkenut. Typerää jättää alueet vain yhden kulkuyhteyden varaan.

- ma 02. tammikuuta 2023 06.27

9,19, 12, 38 poistuu (Lentävänniemi, Santalahti, Epilä, Lielahti hankaloituu)

Todella huonoksi menee yhteydet otsikossa mainitun alueen sisällä. Tällä alueella on valtavasti ihmisiä, on asunnot, työpaikat ja harrastukset.

Nyt menee pelleilyksi jos Reuharinniemestä ensin ajelee bussilla Lielahteen, siitä toisella bussilla Hiedanrantaan ja siitä melkein puoli tuntia kävellen Epilään töihin!!!

Tai toinen outo homma: uusi asuinalue Santalahti jossa kohta useampi tuhat asukasta, eikä Paasikiventietä kulje enää yksikään bussi Lielahteen, eikä ratikkakaan kuin Hiedanrantaan, josta pitäisi vaihtaa vielä bussiin päästäkseen Lielahden palveluille.

Ei tässä ainakaan autottomuuteen kannusteta, päin vastoin. Joko on hommattava auto tai muutettava muualle.

- su 01. tammikuuta 2023 19.10

82 Hiedanranta - Siivikkala

Miksi ilta-/yövuorojen päättymistä edelleen aikaistetaan? Uudessa suunnitelmassa viimeinen vuoro kaikkina viikonpäivinä klo 22:00?

- su 01. tammikuuta 2023 17.16

Kurun liikennettä ei saa lakkauttaa! Linja 85 jatkossakin Kuruun edes osa vuoroista! Lisäksi linjan 80 täytyisi olla nopeampi reitti, suunnitelmassa oleva kiertoreitti näyttää tolkuttoman hitaalta.

- su 01. tammikuuta 2023 15.48

Linja 7

Aivan karmea katastrofi että linjan 7 päätepysäkki ollaan siirtämässä pois palautevyörystä huolimatta. Ehdotettu korvaava linja ei palvele aluetta riittävän tiheään ja joukkoliikenne tulee käyttökelvottomaksi. Miksi palautetta kerätään jos sen pohjalta ei reagoida luonnosten virheisiin?

- su 01. tammikuuta 2023 06.20

Linjasto suunnitelma heikentää vihreää siirtymää.

Linjastojen ja bussireittien karsiminen myötävaikuttavat lisäämällä Tampereen keskustan ruuhkia yksityisautoilulla, joka taas heikentää vihreää siirtymää. Linjasto ja bussireitti suunnittelun tavoite pitää olla yksityisautoilun vähentäminen, mitä se ei ole. Linjastosuunnittelu tähtää paikallispalveluiden mahdollistamiseen mahdollisimman monille ja tätä kautta ajetaan sisäisiä linjoja, mikä ei palvele keskusten välistä liikennettä. Keskustaan mennään siis yksityisautoilla koska julkinen liikennesuunnittelu tekee siitä hankalaa, eli liikaa vaihtoja ja kohtuuton aikahukka, joka johtaa omalla autolla kulkemiseen. Hyvästi siis vihreys, älkää ihmetelkö Tampereen keskustassa mistä autot tulivat, ne tulevat Tampereen lähikunnista, sillä ei täältä kukaan julkisilla sinne ehdi tai viitsi kulkea, koska siitä on tehty ihan mahdotonta.

Autolla keskustaan. - la 31. joulukuuta 2022 20.45

Asuntilasta suoraan keskustaan

Suoran yhteyden säilyttäminen Asuntilasta (joka kuitenkin varsin lapsiperhekeskeinen alue) keskustaan olisi erittäin suotavaa ja tarpeellista. Jo nyt ongelmallista päästä oikeaan aikaan rautatieasemalle aamujunaan ja jos vaatii jatkossa vielä vaihdon tämä vaikeutuu entisestään. Max 2 krt/tunti kulkevan vuoron ymmärrän, mutta vaihtoyhteyden vaatiminen vaikeuttaa työmatkalaisia hurjasti. 80B bussissa on aina väkeä ja keskustaan asti kulkevaa, tästä ei haluta luopua!

- pe 30. joulukuuta 2022 22.06

ei muutosta!

Linja 7 olisi ehdottomasti parempi ennallaan. Tesomalle ei tarvita enenmpää päätepysäkkejä ja näin monet koululaisetkin pääsevät peräkalkusta kavereiden kanssa jotka asuvat kalkunvuoressa samalla bussilla kouluun eikä tarvitse vaihdella. Villilässä menee jo tarpeeksi bussilinjoja, kalkun läpi vain yksi joten miksi sekin pitää pilata? Jotenkaan ei yhtään luonnollista että kaupunkiin pääsee alakalkun kautta.

- pe 30. joulukuuta 2022 18.26

Linja 7 ja Kalkun päättäri

On verraten käsittämätöntä, että asukkaiden ja joukkoliikenteen käyttäjien mielipiteillä ei ole mitään merkitystä, kun palveluja ”uudistetaan” ts. huononnetaan. Miten voi olla, että uudistuksesta kärsivät, joka kerta länsipuolella asuvat? Täällä kalkunperällä asuvana ja samalla tavoin veroja maksavana asukkaana kiukuttaa tämä eriarvoinen palvelujen saanti. Miksi poistetaan kalkkulaisilta se viimeinenkin ja ainoa toimiva yhteys keskustaan? Uudistus 7- linjan kohdalla tulee lisäämään yksityisautoilua ja Tampere voi vetää raksit päälle vihreille arvoille strategioissaan. Kukaan keskustassa työskentelevä, vuorotyöläinen ja lapsiperhe ei taatusti tule käyttämään työmatkoihin ja kauppareissuihin joukkoliikennettä, jossa kävelyin ja vaihtoihin bussi-juna-ratikka yhdistelmillä tulee jo entisen noin 40 min sijaan kulumaan puolitoista tuntia. Tasa-arvoista kohtelua toivoisin suunnitteluun. Nyt järki käteen!

- pe 30. joulukuuta 2022 15.51

Suunnitelman nimi on harhaanjohtava

Suunnitelmassa käsitellään myös etelän alueella muuttuvaa bussiyhteyttä (26). Tältä osin nimi johtaa harhaan. Vähintään pitäisi olla ennakkotietoa siitä, tuleeko ko. suunnitelma kommentoitavaksi myös muiden kaupungin alueiden osalta lähiaikoina.

- to 29. joulukuuta 2022 21.21

Työmatka Ylöjärvi-Sarankulma

Nykyään selviää yhdellä bussin vaihdolla, sujuvasti molemmat kulkevat Sorinaukion kautta. Tulevaisuudessa näyttää heikolta, vaihtoa ratikkaan ja bussiin ja mahdollisia kävelyjä pysäkkien välillä. Olisin kaivannut luonnoksiin selkeää karttaa ja reittimahdollisuutta lähtöpisteestä A, päätepisteeseen B ja arvion matkaan kuluvasta ajasta, Nyssen reittioppaan tyyliin. Nykyiset ehdotelmat eivät kyllä sujuvoita työmatkailua, päin vastoin.

- to 29. joulukuuta 2022 09.04

Linja 7 päätepysäkki säilytettävä Kalkussa

Ratkaisuksi ehdotettu 30 min välein arkisin ja 60 min välein viikonloppuisin kulkeva yhteys Kalkun päätepysäkin kautta Tesomalle on täysin turha työmatkalaisille. Ei sieltä Tesomalle haluta päästä, vaan sujuvasti keskustaan. Lupaus, että aikataulu toteutettaisiin osumaan lähijunan aikatauluun saa naurahtamaan ääneen. Koko syksy ollaan luettu kuinka edes kahden bussin vaihtoaikataulua ei ole saatu toimimaan, saati sitten tämän ehdotetun bussi-junayhdistelmän.
Miksi väkisin muuttaa toimivaa reittiä Länsi-Tampereelta keskustaan?

Ärtynyt - to 29. joulukuuta 2022 08.41

Myllypuroon lähtö

myös aamulla klo 5,15 bussi14 Keskustorilta ja iltavuorosta kl 22,00 Myllypuron päässä lähtö keskustan suuntaa Höytämölle ,kuten 15 A nyt .Miettikää tämä kuvio

- ke 28. joulukuuta 2022 18.13

71

71 kuljettava jatkossakin Lielahteen! Nokialta kulkee aika paljon väkeä Lielahteen palvelujen luo. Niin töihin kun asioille. Aivan sekopäinen ajatus että joudun kulkemaan työmatkani jatkossa kolmella kulkuneuvolla! Autokaupoille en ajatellut lähteä, ei ole edes ajokorttia. Nyt kannattaisi TKL:n päättäjien pistää homma jäihin ja ottaa järki mukaan suunnitteluun.

Positiivista on se että en näytä olevan yksin ajatusteni kanssa kun moni sanoo samaa niin 71 kuin useasta muusta linjasta. Vielä kun nämä palautteet otettaisiin oikeasti huomioon.

- ke 28. joulukuuta 2022 17.00

Bussi 13 tulee säilyttää

Hei,
bussilinja 13 tulee ehdottomasti säilyttää nykyisellään! Se mahdollistaa Ikurista nopeamman työmatkayhteyden eteläiseen keskustaan (työpaikkakeskittymä) kuin linja 8, jonka bussit ovat nykyiselläänkin jo ihan liian ruuhkaisia. Vaihtoehtoisesti uusi linja 24 voisi koukata Ratinan kautta Keskustorille. Myöskään bussilinjalle 7 ei saisi tehdä muutoksia, samasta syystä kuin monet ovat somessa siitä jo keskustelleetkin.

- ke 28. joulukuuta 2022 15.11

Miksi palautetta pyydetään, kun suunnittelijaryhmä suunnitelmillaan osoittaa, että palautteet ovat vääränlaisia? Aivan käsittämätöntä on ohittaa suurin osa kakkosluonnokseen annetuista palautteista ja toteuttaa linja 7 uusin reitti palautteiden vastaisesti. Olette kuitenkin itse kertoneet, että Kalkun päättärin poistaminen on saanut eniten palautetta. Jos nyt toteutatte uuden reitin palautteiden vastaisesti menee loppukin usko siihen, että tavallinen asiakas ja joukkoliikenteen käyttäjä todella voisi vaikuttaa linjastoasioihin. Niin räikeää tuo palautteiden ohittaminen on. Lisäksi menetätte ison osan joukkoliikenteenkäyttäjiä, sillä linjan nykyiset käyttäjäthän palautteita ovat antaneet. Jos uusi reitti vain vaikeuttaa joukkoliikenteen käyttöä, niin pakkohan se on oma auto ottaa käyttöön.
Eikä tuo uusi reitti todellakaan ole linjan kehitystä. Nykyinen 7 kattaa koko Kalkun, uusi reitti vain osan siitä. Mitä kehitystä palvelun huonontaminen on?
Reitiltä Tesomalta Kalkunvuoreen päin kukaan ei tule käyttämään linjaa kulkemiseen Tampereelle, koska miksi kiertää Kalkun kautta ja mennä poispäin keskustasta? Tosin kalkunvuorelaisille tulee naurettava parin kilometrin matka Tesomalle ennenkuin joutuvat tekemään vaihdon Tampereelle kulkevaan linjaan. Tuskin ovat tähän muutokseen kovin tyytyväisiä.
Tesomalle kulku Villilä/Raholasta Kalkun kautta ei myöskään kuulostaa järkevältä. Reitti on pitkä ja hidas ja turhan kaukaa kiertävä ottaen huomioon, että linnuntietä Tesoma on melkein Villilän ja Raholan vieressä.
Joukkoliikenteen päivittäisenä käyttäjänä todellakin toivon, että osoitatte suunnitelmillanne, että käyttäjien mielipiteillä on merkitystä ja kunnioitatte käyttäjiä ja palautteen antajia tekemällä palautteiden mukaisia linjastomuutoksia.

- - ti 27. joulukuuta 2022 20.35

71 Ilkan alue

Tehkää niin ,että linja nro 71 on vsihtoyhteys linjaan 70.
Me Ilkan alueella asuvat voisivat kätevästi vaihtaa 70 ja 71 bussit nokian linja auto asemalla. Se on huomattavasti nopeampi , kuin että kulkis pelkällä 71

- ma 26. joulukuuta 2022 17.32

Hämeenpuisto

Miten hoidetaan jatkossa Hämeenpuiston liikenne, yhteydet Länsi-Tampereelta esim. TTT:lle, Wivi Lönnin koululle, Pirkanmaan musiikkiopistolle ja Eteläpuistoon?

- ma 26. joulukuuta 2022 11.39

Linja 83

Lamminpääläisten palvelut paranisivat, jos linja 83 ajaisi parin pysäkin verran Lamminpään kautta (Ylä-grilli ja K-market) ja sitten vasta menisi 3-tielle. Nyt sen on suunniteltu menevän Teivon kohdalta 3-tielle.

Lisäksi aikataulut LamminpÄssä sellaisiksi, että ehtii klo 7 rautatieasemalle junaan ja klo 7 Taysiin.

- ma 26. joulukuuta 2022 09.23

Miksi Raholaa sorretaan?

On jo valmiiksi vaikeaa päästä keskustan kouluihin sekä työpaikkoihin Raholasta. Miksi tästä tehdään vieläkin vaikeampaa?

Eemeli Määttänen - su 25. joulukuuta 2022 21.52

Linjastosuunnitelma

Toivoisin suunnitelmissa otettavan huomioon kohtuullisuus-ajattelu. Mikäli halutaan vihreä siirtymä ja että ihmiset valitsevat bussin/ratikan yksityisautoilun sijaan, on julkisten välineiden käytön oltava riittävän kilpailukykyistä mukavuus/helppous näkökulmista. Esimerkiksi lapsiperheet käyttäisivät varmasti enemmän julkisia, mikäli ei tarvitse olla vaihtamassa linjoja ja kulkuvälineitä useaan otteeseen päästäkseen perille. On aika mahdotonta ajatella, että lasten kanssa ensin mennään autolla, jotta päästään nousemaan bussiin, josta kävellään ratikkapysäkille, josta taas kävellään matkaa bussipysäkille kävelläkseen vielä vähän ollakseen perillä. Ja tässä vaiheessa lapset ovat vasta viety päiväkotiin, ja pitää vielä päästä itse työpaikalleen! Ja jos myöhästyy ensimmäisestä vaiheesta, joutuu odottamaan puolikin tuntia tehdäkseen saman. Verraten, että samaan matkaan omalla autolla menisi 15 min.

Me haluaisimme vanhempina näyttää jälkipolville esimerkkiä, että julkisten käyttö on eettisempää, ja vaikka se olisi HIEMAN vaivalloisempaa, olisi se arvokasta saati mennä omalla autolla.

En myöskään näe hyvänä sitä, että keskitytään lisäämään linjoja ja mahdollisuuksia niille kaupunkialueille, joissa on pienet etäisyydet ja jo hyvin vaihtoehtoja bussien suhteen, ja viedään mahdollisuuksia hieman etäämmältä Tampereen keskustaan tulevilta. Ymmärrän, että taajama-alueiden ulkopuolella voi olla haastetta ylläpitää julkisia vaihtoehtoja, mutta me emme perheinemme asu edes periferiassa, vaan taajamassa aivan taajaman vieressä, konkreettisesti Tampereen rajalla. Toki ilmeisesti sitten väärän Kaupungin puolella.

Toivoisin, että TKL tukee ja tekee konkreettisesti töitä niiden vihreiden arvojen eteen, eikä vain olla paperilla julkisilla liikkumisen puolustajia, vaan että tehdään töitä sen eteen, että meillä kaikilla olisi realistinen mahdollisuus valita julkinen liikenne.

Tarjonta luo kysyntää, eikä kukaan innostu käyttämään julkisia, jos se tuntuu ylitsepääsemättömältä ja vaikuttaa vaikealta, saati jos se on mahdotonta ylipäätään.

- su 25. joulukuuta 2022 17.13

Niin ja kun meille krempparoppainen anoppi tulee kylään, niin matkaan kaupalta meille menee vähintään puoli tuntia kun huonosti pääsee liikkumaan. Kiitos tästä!

- su 25. joulukuuta 2022 12.56

Jättäkää 7 rauhaan

Jättäkää nyt se 7 rauhaan. Mulle on ihan sama mitä kautta se kiertää kunhan päätepysäkki ei muutu! Jättäkää Petsankadun ja Kalkun viertotie 20 pysäkki vaikka välistä mut pitäkää päättäri! Kuskit ei pääse vessaan ja ei sillä pääse seisakkeellekaan Tesomalle jos ei kävele hillitöntä matkaa, samoin kun Nokian valtatielle on pitkä matka. Nytkin jo joutuu vähintään 50 min aiemmin lähtemään et ehtii töihin, auto ei ole vaihtoehto parkkien puuttumisen huoksi. Sitten joutuisi lähtemään reippaasti yli tuntia aiemmin jos muuttuu, raahaamaan matkatavarat yms pitkälle. Mies pääsee töistä ehkä 00-1 aikaan, sit se joutuu bussimatkan jälkeen väsyneenä vielä kävelemään pidemmän matkan et pääsee lepäämään joskus. Mammat, papat, koululaiset, Nokian puolelta tulevat kaikki tarpomaan hangissa (koska meidät myös aurataan vikana) vaan. Ei nyt oikeasti voi näin mennä.

- su 25. joulukuuta 2022 12.48

Vanhan Nokia tien merkittävä huonontuminen

Nykyisen 3 linjan korvaaminen yhdellä linjalla on palvelun merkittävää heikentämistä eikä "keskittämistä" kuten asia ilmaistaan. Suunniteltu 7 linja kerää vielä laitakaupungilta bussin täyteen jo ennen Villilää. Varsinkin aamun ja iltapäivän koululaisliikenne vaatisi todella tiheää liikennöintiä. Ratinan vaikutus pyhäjärvi-lamminpää välille on näköjään äärimmäisen negatiivinen jatkossakin. Erittäin heikko uudistus!

Raholalainen - su 25. joulukuuta 2022 11.32

Suunnitelman vaikutukset myös itäpuolelle

Olisi kiva ollut julkaista myös itäpuolen suunnitelma, koska väistämättä siihenkin tulee muutoksia. Esim. linja 38 kulku (mikäli edes jatkaa lainkaan !?) sen jälkeen kun länsipuoli putoaa pois. Toivottavasti huomioidaan järkevä päätesysäkki idästäpäin tuleville ettei tarvitse vaihtaa yhden pysäkin väliksi vielä ratikkaan kun menee töihin Taysiin.

- su 25. joulukuuta 2022 08.27

Apartheidia

Näyttää siltä, että linjastoissa halutaan erotella itä-tamperelaiset ja länsi-tamperelaiset toisistaan. Bussit eivät kulje Itä-Tampereelta Länsi-Tampereelle eikä päinvastoin. On se hyvä, että kohtaamiset vähenevät, niin saadaan eriytettyä kaupungin eri osat toisistaan ja ehkä lopulta jaettua koko kaupunki kahdeksi eri kunnaksi.

- la 24. joulukuuta 2022 19.49

Ratikkalinja 1 reittimuutos

Kannatan ratikkalinjojen reittimuutosta siten, että linja nro 1 liikennöi Lentävänniemeen, ja linjan 3 päätepysäkki siirretään Sorinaukiolle.

- la 24. joulukuuta 2022 13.25

Hyhky-Lieöahti-yhteydet poistuvat?

Hyhkystä/Haapalinnasta ei pääse enää Lielahteen muuten kuin kävelemällä Hiedanrantaan? Sinne kulkeneet linjat 12 ja 28 lopetetaan.
Lielahtikeskus on täältä lähin palvelukeskittymä ja monella on myös työpaikka tai harrastukset siellä, joten toimiva kulkuyhteys tålle välille on tarpeellinen.

- la 24. joulukuuta 2022 11.53

Onko uusien reititysten tarkoitus estää pääsy Hervannasta Keskustorille?

Ratikan linjan 3 reitityksen suunniteltu muutos heikentää suurimman matkustaja joukon palvelua olennaisesti. Keskustaan pääsy vaikeutuu. Jos ajatellaan, että kaikki Hervannan linjalla keskustaan aikovat vaihtavat Sammonaukiolla, niin todennäköisesti aukion kapasiteetti ei sitä kestä. Ruuhkaisina aikoina viivästyksiä tulee.

- la 24. joulukuuta 2022 11.49

Linjat 7 ja 71

Hei,
Toivon että suora yhteys keskustasta kalkun päätepysäkille säilyy. Matka on pitkä jo nyt, ja jos suora reitti puretaan ja täytyy matkustaa kahdella linjalla, pitenee se entisestään.
Moni käy kalkusta keskustassa (ja kauempana) töissä sekä koulussa, ja vastoin keskusta-alueelta töissä kalkussa sekä välimaalla. Suurimmat tarpeet linjalle ovatkin aamulla ja iltapäivällä. Muina aikoina kulkuväliä voisi harventaa jos pakko.
Suoran reitin purkaminen tulee kasvattamaan yksityisautoilua. Toimiva, edullinen ja kattava julkinen liikenne on meidän kaikkien etu.

- pe 23. joulukuuta 2022 06.38

Linja 7

Tässä suunnitelmassa ei ole pahemmin otettu huomioon asukkaiden tasavertaisuutta. Raholasta pääsee vastedes kahdella bussilla keskustaan kun taas Kalkun perällä asuvilta viedään se ainoakin linja.
Ja turha selittää kuinka kätevää on vaihtaa Tesomalla, käytännössä tuo ei tule toimimaan vaikka kuinka nyt niin väitetään. Haluan myös nähdä sen kun Kalkun ketteräjalkaisset mummot vaihtaa kulkinetta Tesomalla talvisohjossa matkalla Taysiin.

Joopajoo. Autokauppaan käy tie...

- to 22. joulukuuta 2022 14.43

Linjan 71 päätepysäkin siirto Tesomalle

Nokialaisilta autottomilta asukkailta evätään näin mahdollisuus päästä Lielahteen monien palveluiden pariin.
Siellä kaikki palvelut ovat kävelymatkan päässä.
Esim. S-pankin asiakkaiden asiointi vaikeutuu todella paljon. Nokialla pankki auki ajanvarauksella 1x/viikko ja järjettömän pitkät jonot. Lielahdessa pankkiasia hoituu kauppareissulla.
K-Rauta pysäkin vieressä Prisman lähellä. Asiointi hoituu samalla reissulla.
Antakaa meille autottomille mahdollisuus hoitaa helpommin asioita pääsemällä Lielahteen.
2 bussin vaihtoa kauppareissulla on liikaa.

- to 22. joulukuuta 2022 13.33

Linja 80 kulkee uudessa suunnitelmassa aivan liian harvoin

Linjamuutoksestanne katsoin, että linja 80 kulkisi jatkossa vain puolen tunnin välein. Kuljen Tampereelta Ylöjärvelle töihin bussilla, ja nykyinen aikaväli (10 minuutin välein sinne kulkeva bussi arkisin ma - pe) on ollut aivan loistava. Melkein jokaisella bussivuorolla, kun on vaihdellut vuoroja, on bussissa ollut paljon istujia. Jos nämä kaikki istujat ahdetaan kahteen bussiin tunnissa, niin tulee aivan liian täyttä. Lisäksi takaisinpäin tulevat bussit ovat aina täynnä koululaisia, ja näillä 10 minuutin välein kulkevilla busseilla on pystytty siellä päässä ruuhkia välttämään, vaikka välillä on siitä huolimatta ollut bussi ihan täpötäynnä. Suosittelen matkustajien ja kuljettajan vuoksi edelleen pysymään näissä nykyisissä aikatauluissa. Sillä pystytään myös lieventämään syyskauden flunssatartuttamisia ja koronatartuntoja, kun ei olla aivan kiinni viereisessä istujassa.

- ke 21. joulukuuta 2022 14.26

Pieleen menee

Tuntuu melko epäreilulta että nojataan niin voimakkaasti paraneviin juna ja ratikka yhteyksiin, että ne matkustajat joille niistä ei ole hyötyä, saavat sitten kärsiä jälleen huononevista bussilinjoista.

- ke 21. joulukuuta 2022 08.02

Asuntila taas lapsipuolen asemassa

Miksi Asuntilaa aina sorsitaan? Ainoa Ylöjärven koulupiiri, missä koululaiset vuosia on heitelty useiden eri toimipisteiden välillä. Nyt samat opiskelijat eivät pääse enää suoralla bussilla Keskustorillekaan. Ihan syvältä!

- ti 20. joulukuuta 2022 21.27

Ratikka

Voisiko ratikka 3:n jatkaa iltakymmenen jälkeen
Lentävänniemeen?

- ti 20. joulukuuta 2022 19.52

Karttapalvelun matka-ajat

Ovatko karttapalvelussa kulkuvälineiden matka-ajat ja aikataulut asetettu oikein? Laskin itse että suora Lentävänniemi-TAYS-matka veisi ratikalla nykyisiä ja suunniteltuja aikatauluja yhdistellen n. 33 minuuttia päästä päähän. Karttapalvelussa raahattavalla hahmolla matka samalla välillä kestäisi kuitenkin palvelun mukaan melkein 60 minuuttia (60 minuutin isokroni viistää Arvo Ylpön katua). Ovatko karttapalvelun esittämät matka-ajat suunnitelmien mukaisia?

- ma 19. joulukuuta 2022 10.42

Nykyinen linja 3 Hervannasta Pyynikintorille säilytettävä

Miksi nyt suuren suosion ja suuret massat tavoittanut linja 3 reittiä yritetään muuttaa? Minne ne kaikki linjaa käyttävät mahtuisivat kapeilla seisakkeilla vaihtamaan ratikasta 3 ratikkaan 1 keskustaan mennessään uusien suunnitelmien mukaan. Jos ruuhkia halutaan tasata niin voisi lisätä vaikka yhden vaunun lisää per ratikka 3:een. Jos linjalla 1 ei ole tarpeeksi matkustajia niin ratkaisu ei ole se, että enemmän käytetty linja vaihdetaan päätepiste Ratinan suuntaan. Linjaa käyttävät myös näkövammaiset Hervannasta keskustaan. Itse käyn töissä samaa nykyistä reittiä keskustassa myös ja linja on usein täysi.

- ma 19. joulukuuta 2022 10.31

Linja 14 Keskustori-Myllypuro

Linja 14 päätepysäkki Myllypurossa on teollisuusaluetta, jossa työskennellään paljon vuorotöissä. Vuorotöiden yleisin töihin menemisen ja töistä pääsemisen ajat ovat klo 06, 14 ja 22. Olisikin äärimmäisen tärkeää, että noihin aikoihin töihin pääsee bussilla ja töistä pääsee pois bussilla. Tärkeimmät ajat ovat aamulla 06 alkavaan vuoroon pääseminen ja illalla pois pääseminen klo 22 päättyvästä vuorosta. Näiden kriittisten aikojen bussiliikenteen toimimattomuus aiheuttaa sen, että kyseisellä teollisuusalueella vuorotyötä tekevät eivät voi bussia käyttää. Erityisen iso ongelma on niillä joille bussi on ainoa työmatkaliikkumisen väline, eli ne joilla ei ole omaa autoa käytettävissä. Tämä on tilanne myös minulla. Työajoissa työnantajan puolelta ei ole joustoja, liukumia, joka myös tuottaa ongelmia (prosessityö).

- su 18. joulukuuta 2022 11.34

5, 6 ja 13

Miksi näyttää että nuo linjat poistuu? Jos ne poistuvat, olette tehneet hölmön päätöksen. Kun niiden linjojen reiteillä asuu vanhoja ihmisiä ja se myös vaikeuttaa ihmisten siirtymistä töihin ja kauppaan.

- su 18. joulukuuta 2022 10.19

Itä-Tampereen huomiointi linjaston suunnittelussa

Todella kaivattu parannus ratikalle TAYS-Keskustori-Pyynikintori jne...
Itse asun Atalassa, Aitolahdentien varrella. Atanväylän risteyksessä on mm. 12 kerrostaloa. Atalan jälkeen on Tasanne, Kumpula, Olkahinen ja kauempana Sorila. Koko matkan on asutusta.
Ratikan tulon jälkeen ei viikonloppuna pääse esim. Taysiin töihin aamuvuoroon. Iltaisinkin yhteydet ovat huonot, eli 22.45 jälkeen ei ole liikennöintiä. Tulen usein 21.00 junalla Helsingistä, enkä ehdi viimeiseen bussiin.
Bussi 18 sahaa tyhjänä edestakaisin samaa reittiä kaukana Atalan perällä, kun se voisi palata Aitolahdentietä, ja noukkia matkustajat sieltä mukaan ratikalle, jolloin yhteydet toimisivat aamuin illoin.
1,5 km kävely ei todellakaan innosta aamuhämärissä eikä iltamyöhässä naisihmistä säässä kuin säässä.
Koska yhteydet ovat ratkaisevasti myös päivällä heikentyneet, esim. puoliltapäivin on yli tunnin tauko liikennöinnissä tähän suuntaan, niin yhteys ratikalle olisi toivottavaa ja helposti järjestettävissä. Ja ennenkaikkea linja 18 veisi ja toisi lukuisat täälläpäin asuvat TAYSilaiset töihin sujuvasti. Pyydänkin katsomaan kartasta, kuinka helposti asia on hoidettavissa!
- la 17. joulukuuta 2022 20.03

22

Eieiei jos halutaan koko linjasta hyöty irti niin sitä pitää jatkaa ihan sinne hiedanrantaan asti.. siinä menee aika monelta ihmiseltä koko linja hukkaan jos päättäri jossain stadiumin vieressä. Ja sitten vikistään siellä kaupungin puolella miks ei oo paljookaan käyttäjiä linjalla

- pe 16. joulukuuta 2022 22.59

38 linja

Saisi kulkea vartin välein, koska Kaukajärveltä sillä on hyvä yhteys Tayssiin, mutta huonoihin aikoihin ne menee, koska joko on liian aikaisin tai liian myöhään omalta ajalta Tayssissa.

- pe 16. joulukuuta 2022 18.54

Yrjölä

Ylöjärvellä pitää kehittää ennemmin sisäistä joukkoliikennettä. 81 voi mennä niinkuin suunnitelmassa onkin ja 80 liikkuisi Tampereen keskustan ja soppeenmäen väliä, toki ruuhka aikana tiheämpi väli. Uuden linjan voisi tehdä Moisiosta soppeenmäkeen ja sieltä lamminpäähän jossa olisi vaihtoyhteys tesoma bussiin

- pe 16. joulukuuta 2022 15.09

Nyssen käyttäjä

26 lisää vuoroja ja pyynikintorin kautta satakunnankadulle jolla saataisiin vaihto ratikkaan

- pe 16. joulukuuta 2022 15.01

22

Linja 22 voisi jatkaa Lielahdesta esim Tohlopin kautta tesomalle jolla saataisiin katettua laajempi käyttäjäkunta eikä tarvisi ajaa pientä matkaa. Tai kyseinen linja voisi mennä Lamminpää kautta ylöjärvelle

- pe 16. joulukuuta 2022 14.59

Tärkeät reitit turvattava

Hei, Kaukajärveltä pitäisi olla suora yhteys Hatanpäälle sekä Taysiin. Kaukajärvellä on vanhusten palvelukoti ja muuten vanhuksia sekä muita, jotka tarvitsevat bussikyytiä hoitopaikkoihin. Itselläni myös työ on siirtymässä Taysille, jolloin haluan päästä bussilla töihin, koska omalla autolla se on mahdotonta parkkien suhteen.

- pe 16. joulukuuta 2022 13.56

Tesoman jäähallin ja uimahallin saavutettavuus julkisilla haastavaa

Jos ymmärsin oikein, Tesoman uimahalli-pysäkki olisi lähin Tesoman jäähallille mentäessä, ja että siinä liikennöisi melko rajoitetuin aikatauluin bussilinja 34, joka lakkaisi kulkemasta kuudelta arkisin ja viikonloppuisin ei kulkisi ollenkaan. Eli edelleen paras yhteys olisi lähes 1 km päässä?

Lätkäkamojen kanssa olisi hienoa, jos parempi yhteys lähelle hallia turvattaisiin. Yhteys palvelee uimahallin ja jäähallin käyttäjiä. Treeneihin tullaan eri puolilta kaupunkia, ja huonot yhteydet pakottavat perheet yksityisautoiluun.

- pe 16. joulukuuta 2022 13.39

Kalkun linja

Nyssen sivuilla sanotaan: Eniten palautetta saatiin Kalkun nykyisen päätepysäkin poistamisesta. Moni palautteenantaja koki, että jo nykyisellään pysäkkimatka Nokian puolelta Kalkun päätepysäkille on pitkä ja linjan uusi reititys lisää kävelymatkaa. Palautteiden pohjalta on tarkkaan arvioitu linjastosuunnitelmaan osoitettua ratkaisua.
Eniten siis saatu kritiikkiä tästä palautteesta eli toivottu, että tätä ei toteutettaisi, niin mikä on lopputulos? Päättäri poistettaan ja linja 7 toteutetaan suunnittelijoiden uuden idean mukaan. Ei nyt kyllä ihan tunnu siltä, että palautteen antajia olisi kuunneltu, kyllä tässä on nyt haluttu vain toteuttaa suunnittelijoiden keksintöjä.
Luulisi, että julkisen liikenteen suunnittelua todellakin tehtäisiin palautteiden pohjalta ja jos yli tuhannsta palautteesta enin osa koskee tuota linjaa, niin miten toteutus voi olla jotain aivan muuta kuin palautteiden perusteella pitäisi.

Ihan kiva, että Kalkuntielle on suunniteltu uusi linja, mutta nyt 7 on kulkenut niin tiheästi, että se on ollut todella hyvä töihin ja opiskeluihin Tampereelle kulkevalle. Taisi tuo 10 minuutin välein kulkeva bussi olla sitten vähän liian ruhtinaallista Kalkun perältä ja varsinkin Nokian puolelta kulkeville. Tesoman asukasillassa kyllä selvisi suunnittelijoiden mielipide siitä, että Nokian puolella asuvat käyttäisivät Tampereen puolella olevia palveluita.

- pe 16. joulukuuta 2022 11.48

Liikaa busseja Soljassa

Onki linjan 8 edelleen aivan pakko kulkea kaikki lähdöt Kyöstille? Siellä eivät edes asu kaikki pirkkalalaiset. K-kaupalla 2-3 bussia jonossa parhaimmillaan. Autot talvella myöhässä koko ajan, siinä sitten pakkasessa odotellaan autoja Vaittiin! Jotka nekin myöhässä. Jotain tolkkua näihin linjoihin ettei kaikki palvelu mene Soljaan tyhjänä. Vaitista varsinkin aamun lähdöt 12 ja iltaruuhkat 12 ovat täyden oloisia. Jopa 3 bussia tuntia tarvitaan. Mistä alueella asuvat maksavat veroja, kun kaikki menee Soljaan K-kaupan bussijonon jatkoksi!

- pe 16. joulukuuta 2022 11.31

Hervanta

Onko suunnitelmassa otettu huomioon linjan 19 kasvava käyttäjämäärä? Hervantaan kun ei tuon uuden suunnitelman mukaan muita busseja sitten menisi. Ratikka joo, mutta 19 on nykyisinkin täynnä ruuhka-aikaan.

- pe 16. joulukuuta 2022 11.22

Tram 3 should have one stop at koskipuisto. There is a big gap between rautatieasema and sorin aukio.

- pe 16. joulukuuta 2022 10.45

Koivistonkylä

Edellisissä suunnitelmissa alueen palvelua parannettiin, esimerkiksi 2.:n luonnoksen linjat 13a ja 13 b olivat hyvä ratkaisu, nytkö on tarkoitus, ettei mikään bussi tule tänne? Esimerkiksi Veisusta on helposti yli kilometrin kävelymatka linjalle 26. Tämän lisäksi myös Hervannasta Hatanpäälle menevä yhteys poistuisi, samoin kuin Lintuhytin palvelu? Ei jatkoon!

Vai onko palvelu tarkoitus toteuttaa niin, etteivät bussit enää kulkisi Länsi-Tampereelle, kuten nykyiset 13 ja 14? Jos näin on, niin voisiko ne laittaa näkyviin, kun nyt on vähän vaikea antaa palautetta. Jotkin muuttuvat linjat, esimerkiksi 9+19, jotka eivät mene enää Länsi-Tampereelle, on kuitenkin näytetty.

- pe 16. joulukuuta 2022 09.22

Kalkun päätepysäkki takaisin!

Kalkun päätepysäkki vieläkin poistettuna. Eikö sitä voi palauttaa, kun taisi olla eniten palautetta aiheuttanut muutos. Vai onko tarkoitus puskea väkisin tämä muutos palautteesta välittämättä? Toki 71 on saatu tulemaan nokialta edes tuonne tesomalle puolen tunnin välein, mutta suora yhteys tampereen keskustaan puuttuu, mitä 7-linja hoiti ennen.

- pe 16. joulukuuta 2022 09.03

Linja 7 Kalkku pitää säilyttää!

Ratikka ei ole tulossa Kalkkuun, eikä Nokialle. Linjan 7 muutos heikentää työmatka ja koulumatkaliikennettä oleellisesti Kalkusta ja Nokialta Tampereelle. Vihnuksen alueen julkinen liikenne pitää turvata, sekä Nokialle, että Tampereelle pitäisi päästä myös julkisilla kulkuvälineillä.

- pe 16. joulukuuta 2022 08.23

71

Yhteys Nokian asemalta Lielahteen bussilla 71 taattava jatkossakin. Ei voi olla totta että 71 päättäri tulisi olemaan Tesoma, eikä Lielahti. Voisihan sitä kulkea Nokialta Lielahteen Pispalan kautta, mutta sitten matkustajaa rokotetaan ABC lipulla eikä BC. Laittakaa karttapalvelu kuntoon jotta se toimisi myös älypuhelimella!

- pe 16. joulukuuta 2022 08.15

Siivikkalan linja 82

Hei! Olen aiemminkin laittanut palautetta siitä, että Siivikkalaan ei pääse julkisilla viikonloppuisin kuin klo 23 asti, mikä on todella ikävää. Taksista saa aina maksaa noin 45 euroa. 2024 linjastosuunnitelmassa tämä on huomioitu vielä huonommin, kun vain klo 22 asti pääsee Hiedanrannasta kotiin. Eli kaupungista täytyy lähteä jo tätä aiemmin. Eikö Siivikkalaan saisi yöaikaan vuoroja edes 2-3h välein? Esim klo 00 ja klo 02. Tuntuu todella epäreilulta, että viikonloppuisin täytyy kaupungilta lähteä kotiin jo noin klo 21.30 tai maksaa taksista 45 euroa.

- pe 16. joulukuuta 2022 07.15

Harjuniitystä tesomalle vuorotyöläinen

Uudesta ei saa selville onko harjuniityssä asuvat vuorotyöläiset otettu huomioon. Lähteekö bussi 71 tulevaisuudessakin harjuniitystä ja kulkee tesomalle. Meitä on monta ihmistä vuorotöissä jotka tarvii huomioida klo 06,14 ja 22. Kolmihaarankadullaja tesomankadulla(UPM) on paljon teollisuutta.

- pe 16. joulukuuta 2022 06.15

Poikkilinjoista luopumisella menetetään asiakkaita

Olen luopunut osittain bussin käytöstä koska 1.) linjojen väliset kävelymatkat ovat liian pitkiä ja 2.) poikkittaislinjoja on lopetettu. Vuorovälit ovat toisinaan liian pitkät.

Mikäli jalankulkijan pääsyä paikasta A paikkaan B edelleenkin vaikeutetaan mm. poikkilinjoja lopettamalla moni ystävistänikin aikoo lopettaa bussin käytön. Skootteriin saa 7 eurolla bensaa tankillisen ja sillä ajaa taajamassa yhtä nopeasti kuin auto, en viitsi tuhlata puolen tankillisen hintaa yhteen bussimatkaan etenkään kun bussilla joutuu joka paikkaan kiertämään keskustan kautta kun poikkilinjat on lakkautettu. Se on kallista, menee aikaa ja hermoja! Pari kertaa kun vaihdoin syksyllä väärään ratikkaan bussista niin totesin taas että pidetääs vähän taukoa!

- pe 16. joulukuuta 2022 04.16

Linja 84

Tosi hyvin saatu soppeentien yhteydetkin tähän linjastoon lisättyä. Se vaikuttaa toteuttavan hyvän yhteyden myös Elon kauppakeskukselle ja Moisioon, eikä linja kierrä turhan pitkääkään lenkkiä Ylöjärvellä, joten tämän ei Viljakkalan suunnan matkustajia hirveästi haitaa. Hyvä Nysse!

- to 15. joulukuuta 2022 23.13

Kalkun päättäri

Niin luvattiin, että palautteet otetaan huomioon, mutta ei siltä kyllä vaikuta. Suunnittelija keksi omat kuviot linjalle 7 ja runnoo ne läpi, vaikka linjan 7 nykyisen päättärin poistamisesta annettiin varmaan eniten palautetta ja niissä ei todellakaan kiitelty tuota muutosta.
Joukkoliikennettä halutaan niin kovasti kehittää, mutta jälleen unohdetaan käyttäjät. Vuosia Kalkusta Tampereen ja Nokian rajalta on päässyt julkisella liikenteellä Tampereen keskustaan, mutta eipä onnistu enää. On ymmärrettävää, että kaikkien mielipiteitä ei voi ottaa huomioon, mutta jos jostain muutosehdotuksesta tulee näinkin runsaasti palautetta niin sitä toivoisi, että käyttäjiä kuunneltaisiin.

- to 15. joulukuuta 2022 22.29

Kalevan kirkon pysäkki

Jääkö Kalevan kirkon pysäkki pois käytöstä, kun ei näkynyt linjassa - onko siinä järkeä? Samaa mieltä myös siitä, että 1 linjalle myös yöliikenne.

- to 15. joulukuuta 2022 22.22

Ratikka 1:n yöliikenne?

Olisi kiva jos ratikka kulkisi illalla vielä teiskontien puolella kalevaa, liikennöintiväli voisi olla nykyinen sorinaukio - tays. vaikka 15 min välein arkisin?

- to 15. joulukuuta 2022 22.19

Hervannan kampus ja ratikkareitti

Kuljen päivittäin monen muun opiskelijan kanssa ratikkalinja 3:sella keskustasta hervantaan. Miksi tämä muutettaisiin lähteväksi Sorin aukiolta kun suurin osa opiskelijoita hyppäävät ratikan kyytiin hämeenkadun varrelta? Nyt nuo samat opiskelijat ruuhkauttaisivat jo valmiiksi täysinäisiä busseja jotta pääsisivät hämeenkadulta sorin aukiolle ja sieltä hervannan kampukselle.

- to 15. joulukuuta 2022 21.34

Keskustassa asuvat Hervannan kampuksen opiskelijat

Ratikkareittien muutokset vaikuttaisivat merkittävästi keskustassa tai jopa Lentävänniemessä asti asuvien opiskelijoiden kulkumatkoihin. Miksi muuttaa Linjan 3 lähtöpaikkaa kun samalla se sulkisi kokonaan pois Lentävänniemessä sekä keskustassa Hämeenpuiston varrella asuvat opiskelijat, jotka kulkisivat päivittäin Hervannan kampukselle, jotka nyt ovat päässeet kätevästi kolmosella koululle? Nyt heidän pitäisi kävellä/ruuhkauttaa nyt jo täysiä busseja menemällä ensin sorin aukiolle ja sieltä hervantaan.

- to 15. joulukuuta 2022 21.25

Ei yöratikkaa

Minkä ihmeen takia yöliikenne pitää hoitaa bussilla ja numerokin valituu ihan satunnaisesti? Kalliit kiskot rakennettu!

- to 15. joulukuuta 2022 20.24

Raholan myöhäislinja

Onko totta, ettei vieläkään pääse julkisilla Raholaan puolen yön jälkeen? Pitää ilmeisesti muuttaa Linnainmaan suunnalle, siellä hemmotellaan maksavia asiakkaita.

- to 15. joulukuuta 2022 20.04

Linja 38 säilytettävä hervanta-tays

Työmaa on tayssissa, koti Kaukajärvellä ja toivon, että, aivan mahtava linja 38 säilytettäisiin hervanta- tayssin välillä. Linja 32 ei ole hyödyllinen täältä tayssiin kulkeville. Matkustajia piisaa ja taatusti olette tietoisia. Toki jos linja 32 alkaa kulkea tänne päin niin sopii mutta ei ole mitään järkeä kiertää kaupungin kautta kun tämä poikittaisliikenne toimii. Toivon, että jokin linja ajaisi tätä väliä. Kiitos.

- to 15. joulukuuta 2022 19.15

Linja 38, suora ja nopea yhteys

Työmatkani Lielahdesta Taysille (bussilla 38) kesti noin 15-20 min ruuhkasta riippuen. Kuinka kauan kestää ratikalla sama matka, kun se pysähtyy joka pysäkillä ja ajaa keskustan läpi?

- to 15. joulukuuta 2022 19.03

Ylöjärvi

Terve, tehkää ylöjärvelle ennemmin pari sisäistä linjaa ja yksi linja joka kulkisi suoraa tietä soppeenmäki Pyynikintorille. Linja 81 näyttää hyvältä, mutta 80/83 ei. 80 saisi mennä ennemmin metsäkylä tre ja 83 sisäinen linja

- to 15. joulukuuta 2022 17.35

38 linjan lopettaminen

Kylläpä tehdään Kaukajärven asukkaille hankalaksi työssä ym käynnit Tayssiin ja Linnainmaalle. Tulee matkalle pituutta kun tarvitsee keskustan kautta kulkea ja vieläpä vaihdolla. Ei kaikkien kulkemista voi ratikan varaan laittaa. 38 linjaa ei saa lopettaa.

- to 15. joulukuuta 2022 17.01

Kalkku

Kalkun päätepysäkille tarjonta pidettävänä entisellään. Käsittämätöntä että sitä yritetään väkisin muuttaa ottaen huomioon että se on päätepysäkeistä yksi käytetyimmistä.

- to 15. joulukuuta 2022 16.53

Linja 38

Linjaa ei saa missään nimessä lopettaa. Hervannasta/Kaukajärveltä kulkee porukkaa töihin ja poleille ihmisiä ja monia iäkkäitä kaukajärveläisiä Taysiin. Myös koululaiset käyttää linjaa harrastuksiin. Ei oo järkee kulkea ensin kaupunkiin ja sieltä ratikalla Taysiin haloo!!!!!!

- to 15. joulukuuta 2022 16.38

Linja 38

Moni työssäkäyvä sekä opiskelija käyttää linjaa 38. Bussi on usein täynnä aamuisin ja neljän aikaan iltapäivällä. Miksi linja siis laukkautetaan?

- to 15. joulukuuta 2022 16.07

Yöliikennettä ratikalle kiitos

Samaa mieltä aiemman kommentoijan kanssa, joka puhui ratikka 1:n yöliikenteen puolesta. Mielestäni yöliikenne Lentävänniemeen olisi järkevämpää järjestää mieluummin ratikalla kuin että sitä varten luotaisiin ylimääräinen bussilinja. Voisiko tällaista muutosta harkita?

- to 15. joulukuuta 2022 16.00

Ratikka 1 yöliikenne puuttuu

Eikö ratikka 1 voisi liikennöidä 3 tapaan myös öisin? Nyt keskustassa ei pääse länteen kello 10 jälkeen muuten kuin bussilla. Miksi rakentaa kalliit kiskot ja sitten niitä ei hyödynnetä?

- to 15. joulukuuta 2022 14.37

Raholan liikenteen parannukset

Mahtavaa, että Korvenkadun palvelua ei ole enää esitetty lakkautettavaksi - kiitos siitä! Ehdotettu linjastoratkaisu (erityisesti linjat 7 ja 26) tarjoaa sekä Raholasta että Ratakistonkadun alueelta yhteyden Tesoman palveluihin ja aluekeskuksesta liikennöiviin linjoihin. Tämä mahdollistaa helpomman matkaamisen kaikkiin suuntiin. Myös junaan vaihtaminen helpottuu teoriassa, vaikka vaihtoyhteydet tuskin ovat synkronoituja linjan 26 tapauksessa. Linjan 7 tiheä vuoroväli myös vähentää tällaisen tahdistamisen tarvetta.

- to 15. joulukuuta 2022 13.52

Vihattula jää yhä ilman bussi- ja raitiovaunuyhteyttä, ei edes syöttöä

Kuuratien perältä ja Ihaistentieltä on pitkä matka kävellä pysäkeille. Alueen asukasmäärä on kasvanut ja yhteydet ovat huonot. Tampereen keskustaan ei ole pitkä matka, mutta on käytettävä autoa jatkossakin tällä linjastosuunnitelmalla.

- to 15. joulukuuta 2022 13.50